Ga je nou alweer verhuizen?

ga je nou alweer verhuizen?

De vraag of ik nou alweer ga verhuizen heb ik de laatste tijd zo enorm vaak gehoord. En niet alleen het laatste jaar, maar jaren geleden al. En ja, ik ben in mijn leven al heel wat keren verhuisd. Ik ben samen gaan wonen, daarna particulier gaan huren, weer alleen gaan wonen en ga zo maar door. Om weer verder te gaan op de personal touch van mijn blog, deel ik ook mijn mening over de vraag ‘alweer verhuizen?’.

Photo by Kaboompics .com from Pexels

Vroeger

Vroeger zijn we een paar keer verhuisd nadat ik geboren was en uiteindelijk gingen mijn ouders scheiden in 2000. Mijn moeder kreeg een eigen woning en het was vanzelfsprekend dat we daarbij gingen wonen. De band met mijn moeder is nooit super goed geweest en dat resulteerde in het feit dat ik rond mijn 16/17 een maand (ongeveer) bij mijn oom en tante heb gewoond en bij een vriend en zijn ouders en broertje. Dat heeft me destijds erg goed gedaan, maar ik ben dus wel vaker verhuisd. Op dat moment kreeg ik dus ook vaak de vraag van ‘alweer verhuizen?’.

Op eigen benen

Rond 2008/2009 ging het thuis niet goed. Mijn moeder vertrok naar haar vriend in Purmerend en liet mijn broertje en zusje achter in de eengezinswoning. Na wat gesteggel met de gemeente was het zo geregeld dat mijn vader en ik (want ik woonde bij mijn vader) in dat huis konden wonen. Mijn vader zijn toenmalige vriendin en haar dochter trokken ook bij ons in. Daar ga ik niet teveel over vertellen, maar ik kan je wel zeggen dat het een hel was en dat is nog zacht uitgedrukt. Liegen, bedriegen en stoken waren ongeveer wel de dingen die voorkwamen. Ik heb dan ook een paar keer jankend op het gemeentehuis gestaan of ze alsjeblieft een woning voor me hadden omdat het gewoon echt niet meer ging. Uiteindelijk kreeg ik een 2-kamer appartement toegewezen en heb ik mijn zusje meegenomen. Het was krap en klein, maar we waren wel weg. Dat heeft me goed gedaan op dat moment. Uiteindelijk ben ik nog een aantal keer verhuisd. Samen wonen met mijn zusje in een boerderij, daarna op een kamer in Purmerend, weer terug naar de Goorn in een appartement om vervolgens samen te wonen met mijn broertje.

Nu

Op dit moment heb ik het erg naar mijn zin in Edam. Ik heb een leuk huisje met redelijke ruimte voor 1 persoon met 1 kat 😉 en red me prima. Veel winkels op een paar minuten afstand en de buurt vind ik ook wel prima. Toch wil ik uiteindelijk wel weer terug naar Avenhorn of de Goorn. Waarom? Mijn zusje en broertje wonen daar, mijn vader zit daar vlakbij in het verzorgingshuis, mijn oom en tante en andere bekenden wonen daar en het voelt als thuis. Dus of ik alweer wil verhuizen? Ja en nee. Hier in Edam zit ik prima, maar Avenhorn en de Goorn voelt als thuis. Ik ben daar opgegroeid en heb daar zo’n beetje altijd gewoond. Als jij als Volendammer uit Volendam vertrekt of als Amsterdammer uit Amsterdam, dan blijven Amsterdam en Volendam altijd een plekje in je hart hebben wat ‘thuis voelt’. Zo zie ik dat en zo voel ik dat met Avenhorn en de Goorn.

Op dit moment houd ik de website waar de huurwoningen geadverteerd worden in de gaten en stond ik laatst op plaats 13 van de bijna 400 reacties. Het is dus zeker in zicht maar ik moet nog even afwachten en natuurlijk de woning tegenkomen waar ik ook echt wil blijven wonen. Dus ‘alweer verhuizen?’. Ja, als ik een leuk huis vind daar zeker!

Lees ook:
De mening van anderen, baseer jij je keuze daarop?
Een kantoorbaan of wil ik tóch wat anders?
En dan heb je 3 banen voor de afwisseling

6 Reacties

 1. 21 januari 2020 / 23:12

  Verhuizen vind ik zelf heel erg en het kost me maanden voordat ik alles op een rijtje heb, zowel praktisch als in mijn hoofd. Alleen soms heb je geen keuze. Ik snap wel dat je weer terug wilt verhuizen, als het moment daar is, gewoon doen 🙂

 2. 16 januari 2020 / 12:06

  Als je in je eentje verhuisd valt het nog mee. Wij zijn een gezin en hebben twee kinderen en vind verhuizen echt veel werk. Maar als je erdoor dichterbij familie woont is dat het sowieso waard.

 3. 16 januari 2020 / 09:59

  Laat de mensen lekker denken wat ze willen denken. Hoevaak ik wel niet gehoord heb; is jullie huis nu al weer anders ingericht?! Het is inderdaad zo belangrijk om een plek te hebben waar je je in alle opzichten heel erg fijn en veilig voelt. En als je, om die plek te vinden, een paar keer moet verhuizen, dan so be it. Ik hoop echt dat je binnenkort een fijn huisje vind, dicht bij je familie.

 4. 15 januari 2020 / 13:38

  Kan me goed voorstellen dat je weer terug wilt verhuizen en in de buurt van familie wil wonen. Ik vind verhuizen echt een gedoe en heb dat gelukkig ook maar een paar keer gedaan in mijn leven. Soms zijn er inderdaad omstandigheden waardoor het niet anders kan. Hoop dat je snel een huisje naar je smaak vindt in Avenhorn en de Goorn. Ben ik overigens nog nooit geweest ?.

  • Mariska
   Auteur
   15 januari 2020 / 14:11

   Het zijn 2 kleine dorpjes aan elkaar vlakbij Hoorn. Leuk hoor, haha! Ik vind het inpakken wel stom, maar uitpakken en inrichten vind ik wel weer leuk 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.