Ergernissen in het verkeer

jaar rood begonnen

Een groot gedeelte van mijn lezers zal vast en zeker aan het verkeer deelnemen elke dag. Ik doe dat ook en wel met de auto. Nu weet ik van mezelf dat ik me altijd wel aan de regels houd en ik praktisch nooit harder rijd dan dat zou mogen. Uit veiligheid natuurlijk, maar ook omdat ik het zo ontzettend zonde van m’n geld vind om een boete te moeten betalen. Net als aan mijn telefoon zitten.. ik kan dat niet. Dan ben ik volledig afgeleid en gaat het niet goed komen. Het leek me wel ‘leuk’ om eens een artikel te schrijven over mijn ergernissen in het verkeer of dingen die ik totaal niet begrijp.

Dé ergernissen in het verkeer

  1. Met stipt op nummer één staat bij mij het niet gebruiken van je richtingaanwijzer. Als ik dus een keer iets zie dan blijf ik daar naar kijken bij andere weggebruikers. Je zou het voor de grap zelf eens moeten doen en opletten hoeveel mensen hun richtingaanwijzer niet gebruiken. Bij het verlaten van een rotonde bijvoorbeeld en jij onnodig staat te wachten, mensen die ineens afslaan zonder richting aan te geven en dan nog de mensen die ‘vergeten’ de richtingaanwijzer aan te zetten op het moment dat ze voorgesorteerd staan bij het stoplicht. Beste mensen, je krijgt altijd een boete als je gezien wordt. Grappig feitje; een bekende zei ooit tegen me toen ik hem daarop wees: ja, maar het was nu niet nodig want er was geen verkeer om me heen. Eh…
  2. Elke dag rijd ik op een provinciale weg waar je 80 mag naar mijn werk. Je wilt niet weten hoe vaak ik alsnog word ingehaald door auto’s die zoveel harder rijden dan 80! Dan hoop ik altijd dat er stiekem een politieauto dichtbij rijdt of een controle aan de gang is zodat die mensen bekeurt worden. Want weet je? Dan scheuren ze je zo hard voorbij en uiteindelijk sta je gewoon achter ze bij het stoplicht of de rotonde dus hebben ze helemaal geen tijd gewonnen.
  3. Asocialen in het verkeer. En dan doel ik op mensen die naar hun voorhoofd wijzen en je aankijken of hun middelvinger opsteken. Ik reed een keer op een weg binnen de bebouwde kom en daar reed ik 50, zoals ook gewoon mag. Komt er een auto aan en rijd me voorbij en tijdens het inhalen kijkt hij me aan en wijst naar z’n voorhoofd. Eigenlijk weet ik nog steeds niet precies waarom want ik hield me gewoon aan de regels, maargoed.
  4. De snelwegen in Duitsland. Als lezer van mijn blog weet je dat ik vaker samen met mijn zusje naar Duitsland ga voor The Kelly Family. Die snelwegen in Duitsland vind ik echt een heel naar iets. Ten eerste omdat op veel snelwegen mensen echt ontzettend hard rijden (vaak is er geen limiet), maar ook omdat de wegen heel erg slecht zijn. Laatst toen we naar Dortmund gingen en het super hard regende vond ik het wel een beetje eng. Er is ontzettend veel spoorvorming, geen tot weinig verlichting langs de snelweg en met slecht weer vind ik het gewoon echt eng. Je hebt slecht zicht en je moet dan nog uitkijken met die spoorvorming dat je niet gaat slingeren of van de weg raakt.

Wat is jouw grootste ergernis in het verkeer?

Lees ook:
Waarom vaste rubrieken voor mij niet werken
DM drogist en Rossmann shoplog Nordhorn
Wanneer een sterke vent ineens weinig meer kan…
On the wishlist: een fiets

Geschreven in samenwerking met www.Auto-Onderdelen24.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *