Ergernissen in het verkeer

jaar rood begonnen

Een groot gedeelte van mijn lezers zal vast en zeker aan het verkeer deelnemen elke dag. Ik doe dat ook en wel met de auto. Nu weet ik van mezelf dat ik me altijd wel aan de regels houd en ik praktisch nooit harder rijd dan dat zou mogen. Uit veiligheid natuurlijk, maar ook omdat ik het zo ontzettend zonde van m’n geld vind om een boete te moeten betalen. Net als aan mijn telefoon zitten.. ik kan dat niet. Dan ben ik volledig afgeleid en gaat het niet goed komen. Het leek me wel ‘leuk’ om eens een artikel te schrijven over mijn ergernissen in het verkeer of dingen die ik totaal niet begrijp.

Dé ergernissen in het verkeer

 1. Met stipt op nummer één staat bij mij het niet gebruiken van je richtingaanwijzer. Als ik dus een keer iets zie dan blijf ik daar naar kijken bij andere weggebruikers. Je zou het voor de grap zelf eens moeten doen en opletten hoeveel mensen hun richtingaanwijzer niet gebruiken. Bij het verlaten van een rotonde bijvoorbeeld en jij onnodig staat te wachten, mensen die ineens afslaan zonder richting aan te geven en dan nog de mensen die ‘vergeten’ de richtingaanwijzer aan te zetten op het moment dat ze voorgesorteerd staan bij het stoplicht. Beste mensen, je krijgt altijd een boete als je gezien wordt. Grappig feitje; een bekende zei ooit tegen me toen ik hem daarop wees: ja, maar het was nu niet nodig want er was geen verkeer om me heen. Eh…
 2. Elke dag rijd ik op een provinciale weg waar je 80 mag naar mijn werk. Je wilt niet weten hoe vaak ik alsnog word ingehaald door auto’s die zoveel harder rijden dan 80! Dan hoop ik altijd dat er stiekem een politieauto dichtbij rijdt of een controle aan de gang is zodat die mensen bekeurt worden. Want weet je? Dan scheuren ze je zo hard voorbij en uiteindelijk sta je gewoon achter ze bij het stoplicht of de rotonde dus hebben ze helemaal geen tijd gewonnen.
 3. Asocialen in het verkeer. En dan doel ik op mensen die naar hun voorhoofd wijzen en je aankijken of hun middelvinger opsteken. Ik reed een keer op een weg binnen de bebouwde kom en daar reed ik 50, zoals ook gewoon mag. Komt er een auto aan en rijd me voorbij en tijdens het inhalen kijkt hij me aan en wijst naar z’n voorhoofd. Eigenlijk weet ik nog steeds niet precies waarom want ik hield me gewoon aan de regels, maargoed.
 4. De snelwegen in Duitsland. Als lezer van mijn blog weet je dat ik vaker samen met mijn zusje naar Duitsland ga voor The Kelly Family. Die snelwegen in Duitsland vind ik echt een heel naar iets. Ten eerste omdat op veel snelwegen mensen echt ontzettend hard rijden (vaak is er geen limiet), maar ook omdat de wegen heel erg slecht zijn. Laatst toen we naar Dortmund gingen en het super hard regende vond ik het wel een beetje eng. Er is ontzettend veel spoorvorming, geen tot weinig verlichting langs de snelweg en met slecht weer vind ik het gewoon echt eng. Je hebt slecht zicht en je moet dan nog uitkijken met die spoorvorming dat je niet gaat slingeren of van de weg raakt.

Wat is jouw grootste ergernis in het verkeer?

Lees ook:
Waarom vaste rubrieken voor mij niet werken
DM drogist en Rossmann shoplog Nordhorn
Wanneer een sterke vent ineens weinig meer kan…
On the wishlist: een fiets

Geschreven in samenwerking met www.Auto-Onderdelen24.nl

 

11 Reacties

 1. Evelyne
  23 februari 2019 / 15:02

  Zo herkenbaar! Ik kan het krijgen als mensen voor je rijden en te laat hun pinker aansteken om in te draaien en dat indraaien dan nog heel traag doen zodat jij eigenlijk op de rem moet gaan staan. Wanneer ik dan geen chauffeur ben en gewoon mee rij in de auto let ik er op hoeveel mensen er eigenlijk met hun gsm achter het stuur bezig zijn. Zo ergerlijk! Ik ben een vriendin in het verkeer verloren (een zatlap kwam van een feestje, reed te hard over de rotonde en maaide mijn vriendin mee over de weg) en sindsdien heb ik gezegd: ‘ik drink geen druppel wanneer ik achter het stuur zit en wees alert op de baan’

 2. 23 februari 2019 / 14:05

  Die Duitse snelwegen vind ik ook echt vreselijk. Ik kan daar echt niet met een gerust hart rijden. En ik heb ook echt een enorme hekel aan aso’s in het verkeer. Ze kunnen het soms zo gevaarlijk maken voor zichzelf en anderen en dat is helemaal niet nodig!
  Lees het laatste blogbericht van Nicole – A Big Lush UK Haul!My Profile

 3. 23 februari 2019 / 09:25

  De grootste ergernis in het verkeerd vind ik op nummer 1: wanneer ik achter een caddy zo’n dicht busje moet rijden of een hoge dichte bus. Ik moet kijken wat ervoor me allemaal gebeurd op de weg, die haal ik dus altijd in. En wanneer je 60 mag en mensen net eronder gaan rijden, die haal ik ook in haha. Ik ben van de weg gevlogen een paar weken geleden toen het net koud begon te worden en mijn broer heeft toen die 18 was een zwaar ongeluk gehad dus ik blijf op mijn hoede en ga niet asociaal rijden, maar ik hou wel van de gemiddelde snelheid of net een paar km erboven te rijden.

 4. 22 februari 2019 / 09:58

  Ik heb geen rijbewijs dus kan hier niet echt over mee praten, maar mijn vriend hoor ik regelmatig mopperen als een andere bestuurder weer eens vergeet zijn/haar richting aan te geven 🙂

 5. 20 februari 2019 / 22:27

  Heel herkenbaar dit! Laatst was ik ook naar Dortmund gereden, die snelwegen zijn inderdaad een stukkie slechter. Nu ik regelmatig zelf op de weg zit groeien mijn frustraties over geen richting aangeven, bumper kleven of bij het stoplicht van knooppunt Hooipolder lekker links voorsorteren, terwijl de rechterbaan leeg blijft. In de spits moet je daar te vaak (onnodig) op de afslag/vluchtstrook daardoor voorsorteren. Er zitten wat aso’s op de weg jammer genoeg.
  Lees het laatste blogbericht van Jorinde – Review – Cursus #Introvert like a bossMy Profile

 6. 20 februari 2019 / 18:38

  Hihi, geen richting aangeven vind ik ook super irritant, maar mensen die te langzaam rijden ook. Wanneer je dan ergens rijdt waar je 80 mag en mensen rijden dan 60 km/h dan vreet ik me echt op achter het stuur haha.
  Lees het laatste blogbericht van Deb – Maybelline SnapscaraMy Profile

 7. 20 februari 2019 / 15:24

  Ik erger me praktisch bijna aan alles wat andere weggebruikers doen, haha; geen richtingaanwijzer, bumperkleven, te hard rijden, onnodig zacht rijden, op mobiel kijken.. Noem maar op. Vanochtend ook weer bewust extra langzaam gereden voor bumperklevers die het nodig vonden om de snelheidslimiet ver te overschrijden.
  Lees het laatste blogbericht van Joyce – A WEEK WITH JOYCE 185 | VERLATE VALENTIJNSDAG LUNCH & DE NIEUWE IPHONE XSMy Profile

 8. 20 februari 2019 / 07:54

  Ik rijd zelf natuurlijk geen auto, dus het verkeer voor mij is de trein. En dan weet ik er nog wel een; mensen die praten (of misschien nog wel erger…HEEL HARD FLUISTEREN) in de stilte-coupe. Oh, oh, oh, wat krijg ik daar altijd jeuk van.
  Lees het laatste blogbericht van bychristiana – pH-neutraal | Wat betekent dat nu eigenlijk?My Profile

 9. 19 februari 2019 / 22:39

  Ik zie het elke dag zoveel dat mensen hun richtingaanwijzer niet gebruiken. En mensen die hun telefoon gebruiken, ja, ook nog steeds veel automobilisten.
  Wat erg dat die man zo naar je gebaarde, terwijl hij zelf de aso was.
  Zelf vind ik het eng als voetganger als ik over wil steken bij een zebrapad en er een auto hard aan komt rijden en op het laatste moment even snel remt, brr…

 10. 19 februari 2019 / 19:38

  herkenbaar hoor, de richtingaanwijzer inderdaad, of gewoon niet de snelheid rijden en dan vooral langzamer dan mag.. kleven? verschrikkelijk ook echt of van die mensen die niet precies weten waar ze heen moeten en dan maar gewoon stil gaan staan overal…

 11. 19 februari 2019 / 18:06

  Geen richting aangeven is echt mijn allergrootste ergernis, vooral als je daardoor onnodig staat te wachten op iemand. Dat ingehaald worden door iemand die veel te hard rijdt en vervolgens bij het stoplicht er weer achter komen te staan heb ik ook vaak trouwens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.