Een thuis isolement, zo voorkom je dat je eenzaam raakt

thuis isolatie zo voorkom je eenzaamheid

We hebben er allemaal mee te maken, de kans dat je in een thuis isolement komt. Iets waar ik me zoveel mogelijk aan probeer te houden maar wat heel naar kan uitpakken. Zelf ben ik heel gevoelig voor dit soort situaties en daarom is het niet alleen een artikel met ’tips’, maar ook van me afschrijven. En niet alleen tips maar ook een beetje uit ervaring. Ik kan namelijk heel goed alleen zijn en alleen thuis zijn, maar als je thuis ‘opgesloten’ moet zitten is het toch een ander ding. Denk aan Disney+ bijvoorbeeld.

Thuis isolement

Het wordt van veel mensen verwacht. Zoveel mogelijk thuis blijven en alleen als het nodig is de deur uit te gaan. Als je moet werken, naar de supermarkt moet of als je medicijnen moet halen bij de apotheek. Logisch, maar ook wel een ding die mentaal gevolgen kan hebben. Ik heb er aanleg voor om mezelf erg eenzaam te gaan voelen ondanks dat ik mensen spreek. Als je samenwoont of je hebt kinderen is het anders dan wanneer je alleen met een kat woont, zeg maar. Hoe ga ik met een thuis isolement om?

WhatsApp

Sowieso hebben we natuurlijk allemaal WhatsApp en het is misschien wel fijn om met een aantal mensen zo goed als dagelijks te spreken. Je kunt dan dingen delen en gewoon over andere dingen praten dan het virus. Zelf spreek ik Bianca echt elke dag (thanks ♥) en kunnen we over alles praten, letterlijk alles. Ik merk dat het mij enorm helpt dat contact. En dat er ook luchtige dingen zijn.

Bellen

Ook probeer ik vaker met mensen te bellen. Ik kan onbeperkt bellen (zit in mijn abonnement) maar via WhatsApp kun je ook bellen of beeldbellen met elkaar. Erg handig als je allebei via de wifi op internet zit want dan kost het niets. Ook handig en beeldbellen is nog gezellig ook omdat je elkaar ziet. En als het toch kosteloos is ;)

Werken in de zorg

Naast mijn blog heb ik een baan in de zorg. Nu ik in een soort van thuis isolement zit vind ik het heel fijn dat ik een paar keer in de week het huis uit ga. Ik doe dankbaar werk, help mensen in de huishouding en zij en ik hebben aanspraak. Daar ben ik echt heel erg blij mee! En natuurlijk doe je andere mensen daar ook een plezier mee.

Videoland, Netflix en andere tv

Afgelopen weekend voelde ik me best down. Toen heb ik de show ‘Adem in adem uit’ van Jochem Myjer aangezet, heb ik GTST vooruit gekeken én Voetbalvrouwen afgekeken. Dat vulde enigszins mijn dag wel en vond dat ook wel leuk. Gewoon makkelijke, simpele en luchtige tv. En lachen met Jochem natuurlijk.

Naar buiten

Ook kun je makkelijk naar buiten gaan zolang je je maar aan de voorschriften houdt. Niet met duizenden mensen naar het strand of het bos bijvoorbeeld. En met dit mooie weer is het ook gewoon lekker om eruit te zijn en een frisse neus te halen. Dat niet alleen, want de zon doet natuurlijk ook zijn werk qua vitaminen en je wordt er vaak vrolijker van. Zolang je je aan de regels houdt is er niks aan de hand.

Hoe ga jij met een thuis isolement om?

Lees ook:
Hoe het Coronavirus mij persoonlijk treft
Pakjesavond alleen vieren, wat doe ik?
Mijn eerste mobiel en jonge kinderen nu

Geverifieerd door MonsterInsights