Dun pluizig haar verzorgen

by Mariska

Zelf heb ik dun en pluiziger haar, vooral door de Alopecia Androgenetica. Dun en pluizig haar kan echt een uitdaging zijn om goed te verzorgen, daar struggle ikzelf ook nog regelmatig mee. De juiste producten en tools zijn daarom écht een must!

Hoe kom ik van mijn pluizig haar af?

Zelf struggle ik er dus ook nog steeds mee. Tips tegen pluizig haar zijn voor mij dus ook welkom. Mijn haar is ondertussen best lang, maar omdat het heel dun is en je op sommige plekken mijn hoofdhuid ziet kan ik er ook weer niet megaveel mee. Toch heb ik 5 tips voor je die het verzorgen van je dun en pluizige haar stukken makkelijker maken én je haar goed doen. Ik wil in ieder geval dolgraag van pluizig haar af.

Vermijd hitte voor fijn en dun haar

Het is eigenlijk heel belangrijk dat je hitte in je haar zoveel mogelijk probeert te vermijden. Dus wil je een krultang of een stijltang gebruiken, zorg er dan voor dat je een goed product gebruikt om je haar te beschermen. Dat geeft net dat extra laagje op je haren waardoor het niet nog verder beschadigd. Al raad ik wel aan om het gebruik te beperken.

Als snap ik dat je voor pluizig haar je haar het liefst wil stijlen.

Gebruik de juiste producten voor dun pluizig haar

Zelf heb ik al heel wat producten geprobeerd, maar vaak is dat een teleurstelling. Het is namelijk belangrijk om shampoos, conditioners en stylingproducten te vermijden die je haar verzwaren of nog meer pluis kunnen veroorzaken. Denk hierbij aan een haarmasker dat té erg voedt waardoor het haar zwaarder wordt en je voor het oog nog dunner haar hebt.

Dus eigenlijk kiezen voor producten die speciaal voor dun pluizig haar zijn.

Beschermen tegen de zon

Iets waar je vaak niet bij nadenkt is je haar beschermen tegen de zon. Overmatige blootstelling aan de zon kan je dun pluizig haar beschadigen en uitdrogen. Iets wat je natuurlijk absoluut niet wil. Het is al zo pluizig en door beschadiging wordt dat waarschijnlijk alleen maar erger.

Kies er voor om een hoed te dragen (als dat je staat én je het leuk vindt natuurlijk) of gebruik producten voor je haren die UV-bescherming bieden. Ik moet zeggen dat er voor mezelf ook nog wel winst te behalen valt op dat vlak.

Hydratatie is heel erg belangrijk!

Hydrateren van dun pluizig haar is wel heel erg belangrijk. Mede om natuurlijk het pluizige te vermijden en je haar er gezond uit te laten zien. Let er wel op dat je niet té zware producten gebruikt. Bij mij was het masker van The Body Shop te zwaar waardoor mijn haar alsnog veel dunner leek. Erg jammer, want de geur is wel erg lekker! :)

Tip: je kan ook kiezen voor een leave-in conditioner!

De punten knippen

Dun pluizig haar verdient aandacht en dat betekent ook dat je regelmatig je punten moet laten knippen. Als je haar al zo dun is en je hebt gespleten haarpunten, dan ziet het er vaak futloos uit. Je kan ervoor kiezen om lichte lagen te laten knippen, maar dat is iets wat je zelf mooi moet vinden.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?