Dit neem je mee naar een concert

by Mariska

Dat ik regelmatig concerten heb bezocht en nog steeds regelmatig concerten bezoek is je denk ik niet ontgaan. Niet dat ik naar veel verschillende artiesten ga trouwens. Voornamelijk The Kelly Family en de soloconcerten van Angelo en Paddy. Al gaan we volgend jaar ook naar Jimmy en misschien nog wel andere leden. En, ik ben naar veel optredens van Normaal geweest, maar helaas zijn die gestopt. Wat neem je mee naar een concert?

Wat neem je mee naar een concert?

Denk dat je weet dat ik al best wel vaak naar een concert ben geweest en zelfs in de kou buiten heb geslapen. Ja, je moet wat als je vooraan wilt staan bij je favoriete artiesten al geloof ik dat het bij The Kelly’s wel erg extreem is haha. In deze situatie ga ik er dan vanuit dat het een soortgelijke situatie is als afgelopen concert in de Rotterdam Ahoy.

  • Een dekentje of plaid. Wij zaten vanaf ’s morgens al bij de Ahoy en dan is het fijn om je even een klein beetje op te kunnen warmen onder een dekentje en natuurlijk om op te zitten. Een simpel kussen is ook fijn om op te zitten.
  • Eten en drinken. Bij de concerthallen waar wij zijn geweest zijn vaak supermarkten in de buurt. Natuurlijk nemen we zelf wel het een en ander mee, maar wel fijn als het in de buurt zit. Zo heb ik al eens een nieuw shirtje moeten kopen bij een Lidl in de buurt in Duitsland omdat het zo warm was en mijne stuk was.
  • Mobiele telefoon. Natuurlijk wil je foto’s maken van leuke herinneringen, van het concert en ga je misschien live op Instagram voor je volgers. Dat deed ik in Keulen (was het eerste concert van de reeks). Schroef je MB’s dan wel op, want je kunt je Sim Only samenstellen bij Simyo. De Sim Only is maandelijks opzegbaar, dus je kunt het ook voor even nemen. Handig om hierover na te denken, want mijn mb’s waren na het concert in Keulen op na één avond.
  • Voldoende geld. In Duitsland kan je bijvoorbeeld niet overal per pin betalen en dat hebben we dus al eens meegemaakt. We wilden wat eten halen, maar konden alleen met contant geld betalen. Heel irritant als je dan eerst nog een plek moet zoeken om geld te pinnen.
  • Notitieboekje en pen of stift. Zelf heb ik dit laatst ook meegenomen, want ik spaar handtekeningen van de Kelly’s voor een tattoo. Helaas afgelopen concert geen een kunnen scoren, maar neem het mee! Zonde als je ze ontmoet en geen pen en papier hebt.

Dit zijn wel de belangrijkste dingen die wij meenemen naar een concert. Ook hebben we weleens een cadeautje gekocht voor Angelo en die gegeven toen we hem ontmoette. Hij heeft een cd ‘Irish Heart’ en in Duitsland kon je Milka chocolade kopen met een klavertje vier erop. Heel toepasselijk dus en hij was er blij mee, geloof ik ;)

Lees ook:
Checklist voor een weekend buitenland
Pickwick Tea Topics #9 (terug naar Avenhorn?)
Ergernissen in het verkeer

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?