Dit is vervelend op een blog #2

Eerder schreef ik eens een artikel over wat er vervelend is op een blog. Daar kreeg ik echt superveel reacties op! Je leest het artikel hier: dit is vervelend op een blog. Na die tijd ben ik nog meer andere dingen tegengekomen wat ik daadwerkelijk echt vervelend vind. Aan dit soort dingen erger ik me ook echt groen en geel. Klinkt misschien overdreven, maar het is vaak echt zo. Wel even een waarschuwing: iedereen zijn / haar eigen mening natuurlijk en ik val niemand aan 😉 Maar het zijn wel dingen die naar mijn mening anders zouden kunnen waardoor het net iets prettig wordt voor de blog bezoekers!

Dit vind ik vervelend op een blog, deel 2

1. Er staat niet bij dat iets gesponsord is
Dit zie ik echt zó vaak! Zelf vind ik het totaal niet vervelend om een gesponsord artikel te lezen, als ik het erbij zie staan. Ik heb zat leuke artikelen gelezen die uiteindelijk gesponsord blijken te zijn. Snap ook niet zo goed waarom het er niet bij gezet wordt? Als een bedrijf van mij eist dat het er niet bij staat, dan gaat de samenwerking niet door. Zo simpel is dat. Vind het belangrijk dat mijn lezers weten als ik ergens voor betaald heb gekregen. Bloggers schrijven de artikelen zelf, steken er tijd in, dus ik vind het leuk om te lezen als het onderwerp mij aanspreekt. De reclamecode commissie is er niet voor niets 😉

2. De titel in hoofdletters waardoor je dit ook zo op social media ziet
Dit zie ik zo vaak, dat bloggers hun titels in hoofdletters typen. Jongens en meisjes; zet de volgende code in je CSS document bij je titel en het gaat allemaal vanzelf en op je social media staat het er gewoon in normale letters. Mocht je ooit kleine letters willen of iets met een hoofdletter wil laten beginnen en daarna kleine letters, check. Voor eens en altijd:

text-transform: uppercase; HOOFDLETTERS
text-transform: lowercase; kleine letters
text-transform: none; Normaal

En nu wil ik het nooit meer zien 😉

3. Facebook popups die ook op mobiel tevoorschijn komen
Het is natuurlijk hartstikke leuk om meer Facebook likes op je Facebookpagina te krijgen. Dat snap ik maar al te goed, want Facebook is een van mijn grootste verkeersbronnen als ik kijk in mijn Google Analytics. Dat je een plugin installeert die je halve scherm inneemt op de pc of laptop.. soort van oké. Maar vergeet niet dat bezoekers dat ook zien op hun laptop en mobiele telefoon. Geloof me, dat is HEEL irritant. Plaats dan een widget in je sidebar (of footer) waarbij een like button zit, zoals je in mijn sidebar ziet. Net zo handig!

4. Geen social media knoppen of e-mailadres te vinden
Ook kom ik wel eens op blogs waar ik dus geen e-mailadres of social media buttons kan vinden. Het kan natuurlijk dat iemand beide niet heeft maar dat lijkt me sterk. Als ik bijvoorbeeld een fout tegen kom op iemand zijn/haar blog of ik heb een vraag, dan wil ik heel graag altijd contact opnemen om diegene te helpen, een tip te geven of mijn vraag te stellen. In mijn ogen is dat echt een no go. Vergeet niet dat bedrijven ook geen contact met je op kunnen nemen 😉

5. Overbelichte foto’s
Er zijn al meerdere artikelen voorbij gekomen in mijn Bloglovin feed waarbij bloggers tips geven over het maken van mooie foto’s. Zelf vind ik dat soort artikelen heel erg interessant en heb er ook al veel van geleerd! Bijvoorbeeld het artikel van Marjolein. Daarin geeft ze ook tips voor Photoshop wat ik heel fijn vind! Je leert er echt van, maar sommigen draaien ook wel een beetje door. Zie regelmatig hele overbelichte foto’s voorbij komen waarbij de kleur van een nagellak of lipstick er niet meer uitziet zoals hij daadwerkelijk is. Kijk, dat is ook niet de bedoeling!

Lees ook:
In het Engels bloggen? Eh, no way!
Advertenties, wat verdien je er nou mee + voor- en nadelen
Volgers kopen, ben je nu trots op jezelf?! + ik beken..


Wat vinden jullie echt vervelend op een blog?

19 Reacties

 1. Nailtalk
  22 februari 2016 / 16:51

  Vind niet zo gauw iets vervelend!
  Behalve grote reclame die je eerst weg moet klikken wil je wat kunnen lezen. Dan kom ik niet gauw terug.

 2. Nadine | My life as Nadine
  21 februari 2016 / 19:47

  Overbelichte foto’s, echt verschrikkelijk idd!!!

 3. Evelien
  20 februari 2016 / 23:59

  Hahaha Maris, dit is zó heerlijk geschreven! Lekker ding ben je ook. Vooral om #2 moest ik lachen. Verder ben ik het echt met alle punten eens, vooral nummer 5. ZO irritant als je eigenlijk maar één witte foto ziet hahaha :’) Maar #1 is denk ik wel het allerergste, UGHH!!
  Lees het laatste blogbericht van Evelien – Review: Douglas Naturals productenMy Profile

 4. 20 februari 2016 / 13:32

  Popups op een site over wat dan ook vind ik echt irritant. sommige komen dan nog bescheiden in een hoekje kijken, en andere komen echt frontaal in je gezicht. Echt super irritant en soms houd dat mij ook tegen om de blog nogmaals te bezoeken. Ja *de witte feed trend* zoals ik het maar noem. Alles moet wit strak en perfect. Ik zeg eerlijk het ziet er best mooit uit, maar soms is het zo wit dat je inderdaad de echte kleur niet meer kan zien. Not Done..
  Lees het laatste blogbericht van Marushi Lifestyle – Film Review – DeadpoolMy Profile

 5. 20 februari 2016 / 09:15

  Leuk en goed om te lezen, ik wil altijd wakker blijven voor vervelende dingen die ik wellicht niet door heb. Ik vermeld altijd dat het om een samenwerking gaat, dat is verplicht haha!
  Lees het laatste blogbericht van mariëlle – Hema Eyebrow PencilMy Profile

 6. Chris verhoeven
  19 februari 2016 / 23:13

  Wat ik persoonlijk heel irritant vind, zijn blogs die niet mobiel vriendelijk zijn. Vooral in deze tijd ontkom je er niet meer aan in de blogwereld.

  En popus waar het kruisje dusdanig klein is, dat het bijna onmogelijk word om het weg te klikken. Het helpt je statistieken ook niet. Want hoewel je zult denken dat je veel interesse krijgt omdat Je bezoekers doorklikken, dit doen ze ongewild en daardoor raak je ook nog eens die mensen kwijt.
  Lees het laatste blogbericht van Chris verhoeven – 4 snelle tips voor meer likes op FacebookMy Profile

 7. 19 februari 2016 / 23:02

  O, over die pop-ups dat is een goeie! Ik bedenk net dat ik dat ook heb, snel uitzetten dus! Want dat is inderdaad totaal niet handig om mobiel. Bedankt voor je lijstje, want daar leer ik ook weer van 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Lianne – Tulband met stoofperen en stroopwafelMy Profile

 8. Kirsty
  19 februari 2016 / 21:10

  Als iets gesponsord is en het er niet bij staat vind ik dat ook wel jammer, daardoor heb ik het idee dat de blogger in kwestie zichzelf en zijn/haar blog niet zo serieus neemt en als lezer voel ik mij ook wel iets minder serieus genomen. Facebook pop-ups vind ik ook heel irritant, evenals van die advertenties die ineens automatisch heel luid een video af gaan spelen; daar schrik ik mij altijd rot van haha.

 9. 19 februari 2016 / 21:08

  Ik moet altijd wel een beetje lachen om reviews van parfums. Of het is gewoon een reclamepraatje uit het persbericht of de blogger doet pogingen de geur zelf te omschrijven…het blijft gewoon lastig een geur (die ook nogeens van persoon tot persoon anders ervaren wordt) te omschrijven
  Lees het laatste blogbericht van Anne-Marie – MaMa Kelly Den HaagMy Profile

  • 21 februari 2016 / 11:39

   Zo waar! Echt een review wordt lastig. Je kan misschien beschrijven hoe lang de geur blijft hangen en of je er veel van nodig hebt, maar that’s it. 🙂

   Wél leuk om de favoriete parfum van iemand te zien bijvoorbeeld, met een persoonlijk verhaaltje erbij.

 10. Dalinka
  19 februari 2016 / 20:41

  Die Facebook pop-ups vind ik ook irritant. Ben je lekker aan het lezen en scrollen verschijnt er opeens zo’n pop-up in beeld. Mij haal je zo niet binnen en een like op Facebook kun je dan al helemaal niet verwachten. Daar ben ik dan vrij hard in:-p
  Lees het laatste blogbericht van Dalinka – Mijn favoriete liedjes uit de jaren 90 #2My Profile

 11. 19 februari 2016 / 20:06

  Alles wat schermvullend is en niet de blog zelf is vind ik bar irritant. Of het nou een nieuwsbrief is, reclame wat dan ook: als het het hele scherm vult ga ik me al storen en als het niet binnen 2 seconden weggeklikt kan worden ben ik weg. Een kleine pop up stoor ik me dan niet aan.

  Ik lees best veel blogs en had wel verwacht dat ik meer klachten zou hebben, eigenlijk is dit het enige. Reviews zonder foto’s vind ik ook wel irritant maar dat zie ik niet zo vaak.
  Lees het laatste blogbericht van Mariska – Achter het scherm | #2My Profile

  • Mariska
   Auteur
   19 februari 2016 / 20:07

   Wat je zegt over reviews ben ik inderdaad ook met je eens. Je kunt geen review maken als je geen foto’s laat zien van het product op je nagels of armen bijvoorbeeld.

 12. 19 februari 2016 / 19:49

  Oh inderdaad als het er niet bijstaat dat het gesponsord is. Meestal verwerk ik het in de tekst zodat het prima doorloopt maar het er helemaal nier bijzetten en dan het artikelen lezen en denken, dit is toch gesponsord. Eigenlijk mag dat geen eens volgens de reclamecode!
  Lees het laatste blogbericht van alexa – ZakelijkMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.