Dit is vervelend op een blog #2

Eerder schreef ik eens een artikel over wat er vervelend is op een blog. Daar kreeg ik echt superveel reacties op! Je leest het artikel hier: dit is vervelend op een blog. Na die tijd ben ik nog meer andere dingen tegengekomen wat ik daadwerkelijk echt vervelend vind. Aan dit soort dingen erger ik me ook echt groen en geel. Klinkt misschien overdreven, maar het is vaak echt zo. Wel even een waarschuwing: iedereen zijn / haar eigen mening natuurlijk en ik val niemand aan ;) Maar het zijn wel dingen die naar mijn mening anders zouden kunnen waardoor het net iets prettig wordt voor de blog bezoekers!

Dit vind ik vervelend op een blog, deel 2

1. Er staat niet bij dat iets gesponsord is
Dit zie ik echt zó vaak! Zelf vind ik het totaal niet vervelend om een gesponsord artikel te lezen, als ik het erbij zie staan. Ik heb zat leuke artikelen gelezen die uiteindelijk gesponsord blijken te zijn. Snap ook niet zo goed waarom het er niet bij gezet wordt? Als een bedrijf van mij eist dat het er niet bij staat, dan gaat de samenwerking niet door. Zo simpel is dat. Vind het belangrijk dat mijn lezers weten als ik ergens voor betaald heb gekregen. Bloggers schrijven de artikelen zelf, steken er tijd in, dus ik vind het leuk om te lezen als het onderwerp mij aanspreekt. De reclamecode commissie is er niet voor niets ;)

2. De titel in hoofdletters waardoor je dit ook zo op social media ziet
Dit zie ik zo vaak, dat bloggers hun titels in hoofdletters typen. Jongens en meisjes; zet de volgende code in je CSS document bij je titel en het gaat allemaal vanzelf en op je social media staat het er gewoon in normale letters. Mocht je ooit kleine letters willen of iets met een hoofdletter wil laten beginnen en daarna kleine letters, check. Voor eens en altijd:

text-transform: uppercase; HOOFDLETTERS
text-transform: lowercase; kleine letters
text-transform: none; Normaal

En nu wil ik het nooit meer zien ;)

3. Facebook popups die ook op mobiel tevoorschijn komen
Het is natuurlijk hartstikke leuk om meer Facebook likes op je Facebookpagina te krijgen. Dat snap ik maar al te goed, want Facebook is een van mijn grootste verkeersbronnen als ik kijk in mijn Google Analytics. Dat je een plugin installeert die je halve scherm inneemt op de pc of laptop.. soort van oké. Maar vergeet niet dat bezoekers dat ook zien op hun laptop en mobiele telefoon. Geloof me, dat is HEEL irritant. Plaats dan een widget in je sidebar (of footer) waarbij een like button zit, zoals je in mijn sidebar ziet. Net zo handig!

4. Geen social media knoppen of e-mailadres te vinden
Ook kom ik wel eens op blogs waar ik dus geen e-mailadres of social media buttons kan vinden. Het kan natuurlijk dat iemand beide niet heeft maar dat lijkt me sterk. Als ik bijvoorbeeld een fout tegen kom op iemand zijn/haar blog of ik heb een vraag, dan wil ik heel graag altijd contact opnemen om diegene te helpen, een tip te geven of mijn vraag te stellen. In mijn ogen is dat echt een no go. Vergeet niet dat bedrijven ook geen contact met je op kunnen nemen ;)

5. Overbelichte foto’s
Er zijn al meerdere artikelen voorbij gekomen in mijn Bloglovin feed waarbij bloggers tips geven over het maken van mooie foto’s. Zelf vind ik dat soort artikelen heel erg interessant en heb er ook al veel van geleerd! Bijvoorbeeld het artikel van Marjolein. Daarin geeft ze ook tips voor Photoshop wat ik heel fijn vind! Je leert er echt van, maar sommigen draaien ook wel een beetje door. Zie regelmatig hele overbelichte foto’s voorbij komen waarbij de kleur van een nagellak of lipstick er niet meer uitziet zoals hij daadwerkelijk is. Kijk, dat is ook niet de bedoeling!

Lees ook:
In het Engels bloggen? Eh, no way!
Advertenties, wat verdien je er nou mee + voor- en nadelen
Volgers kopen, ben je nu trots op jezelf?! + ik beken..


Wat vinden jullie echt vervelend op een blog?