4 dingen die je moet bespreken in een review

door Mariska

Zelf volg ik enorm veel blogs en lees daarom ook veel reviews. Dat vind ik zeker handig en zoek zelf ook reviews op over producten die ik wil gaan aanschaffen. Zelf vind ik dat logisch en ik vind het ook fijn dat er precies de informatie in staat die ik zoek. Bijvoorbeeld of het product de belofte echt waar maakt of dat de gadget echt zo fijn is met bepaalde features. Dat is voor mij eigenlijk een van de dingen die wat mij betreft absoluut in een review zouden moeten staan. Zo zijn er natuurlijk nog meer dingen en een aantal daarvan ga ik je vertellen. Dat klinkt heel belerend, maar zo bedoel ik het niet 😉 het is meer een tip zeg maar. Gewoon iets wat ik persoonlijk in een review zoek.

Linken naar het product(en) zelf

Als ik een review op zoek dan wil ik weten waar ik de desbetreffende producten kan aanschaffen als ik dat wil. Als je bijvoorbeeld mascara X reviewt, zet er dan een link bij waar je het product kunt aanschaffen. Het liefst natuurlijk een directe link naar het product zelf. Als het een webshop is die ook aan affiliate marketing doet, dan kun je er zelfs nog voor kiezen om een affiliate link te gebruiken. Dat is tevens ook weer een van de manier om geld te verdienen met je blog. Maar een link naar de bepaalde categorie in de webshop of op de website is wel echt noodzakelijk. Op die manier vinden mensen het product gewoon erg snel.

Voldoet het product aan de eisen die het beloofd?

Je kent het wel, producten die van alles beloven. Zelf vind ik het altijd fijn om in een review te lezen of het product de beloftes ook waarmaakt. Heeft die betreffende iPhone 7 plus nu echt zo’n goede batterijduur? Wat ervaar jij? Of de nieuwe mascara die je hebt gekocht die beloofd je wimpers voller en langer te maken en niet te vergeten, het dramatische volume. Alle wimpers zijn anders, maar je kunt er best iets uithalen of het wel of niet de beloftes nakomt. Er zijn tal van producten die ik als voorbeeld kan noemen, maar ik ga er vanuit dat je snapt wat ik bedoel 😉

Jouw eigen mening en conclusie

Niets is daarbij belangrijker dan een conclusie en eigen mening van degene die het product(en) heeft getest. Iedereen heeft een eigen mening en als je verschillende reviews leest over een bepaald product, kun je daar wel een beetje een conclusie uittrekken. Als een iemand het product niets vind en 4 anderen vind het product wel fijn en aan de eisen voldoen, kun je daarop een beetje een idee baseren. Er zit altijd een kern van waarheid in en ik raad ook aan om meerdere reviews te lezen voor je een product koopt. Gewoon om verschillende meningen te lezen 🙂 Lijkt me trouwens logisch, haha. Dus; zet áltijd jouw mening en jouw conclusie in de review die je hebt geschreven.

Voldoende informatie over ingrediënten, info en verkrijgbaarheid

Eerst (leest in mijn eerste blogjaren) wilde ik dit nog wel eens vergeten, maar het is zó belangrijk vind ik. Zo schreef ik eens over een product, maar had er niets bijgezet over de ingrediënten. Een lezer gaf aan bij de reacties het product aan te willen schaffen, maar alleen als er een bepaald ingrediënt niet inzat, omdat ze daar allergisch voor was. Juist daarom is het al belangrijk. Ik ben bijvoorbeeld allergisch voor nikkel en vind het ook fijn om te weten of ergens wel of geen nikkel inzit voor ik het aanschaf. En zo zijn er nog tal van allergieën die vaak voorkomen. Vergeet ook de inhoud van het product niet, de prijs en de verkrijgbaarheid. En wat ik al zei; als het mogelijk is direct linken naar het betreffende product op die website of webshop.

Lees ook:
5x marmeren achtergrond voor fotografie
Betaald worden voor een product review?
7x affiliate links, de belangrijkste dingen + extra tip!
Dit zijn de voorwaarden voor een samenwerking!

Wat vind jij het belangrijkste bij een review?

Gerelateerde artikelen

18 reacties

Deb 31 oktober 2016 - 11:03

Goede tips! Deze punten verwerk ik ook in mijn reviews. Wat ik verder vaak beschrijf is de werking en vind ik duidelijke foto’s erg belangrijk. Wanneer dat niet het geval is bij een website, is dat voor mij vaak een afknapper en klik ik verder. Zeker wanneer ik op zoek ben naar bv een specifieke nagellak ga ik daar eerst duidelijke swatches van opzoeken voordat ik deze aanschaf. En moet ik er natuurlijk zelf ook voor zorgen dat mijn foto’s duidelijk genoeg zijn zodat iemand er een beslissing op kan baseren.

Reageer
Jessica 26 oktober 2016 - 15:27

Fijne tips al ben ik tegenwoordig niet echt meer van de beautyreviews. Het is zeker iets wat ik ga onthouden mocht ik er ooit weer een schrijven.

Reageer
Mariëlle 26 oktober 2016 - 13:41

Ik probeer hier ook altijd goed op te letten! Alles wat ik graag zou willen weten, wil ik zelf ook verwerken!

Reageer
hilde 25 oktober 2016 - 21:00

Eigen ervaring met het product vind ik altijd fijn om te lezen. Duidelijke foto’s ook. Ik vergeet een linkje/prijs nog weleens. Zeker op dagen dat ik meerdere blogposts schrijf. Nou ja, dan moeten ze er zelf maar even achteraan. 😉

Reageer
Anna Gerrie - Beautyonthefarm 25 oktober 2016 - 19:44

Wat diegene er zelf van vindt lees ik altijd graag. En of het dan gekregen is of niet, anders kan het alsnog een mooi weer verhaal zijn:)

Reageer
Sher 25 oktober 2016 - 16:47

Goede tips! Handig dat je hier een artikel over maakt.

Reageer
Jonna@Burgertrutjes 25 oktober 2016 - 11:30

Vooral een Eigen mening vind ik erg belangrijk. Reviews zijn altijd zo handig, vooral de echt eerlijke reviews.

Reageer
priscilla 25 oktober 2016 - 09:00

Goed artikel en ik ben het helemaal met je eens! 🙂 Zelf vind ik de foto’s erg belangrijk. Vooral de swatches!

Reageer
Manon 24 oktober 2016 - 17:44

Goede tips! ik moet eerlijk zeggen dat ik de ingredienten vaak nog vergeet

Reageer
Maaike 24 oktober 2016 - 13:44

Ik vind het altijd belangrijk om goede foto’s te zien van het product en dan voornamelijk het effect van het product, anders kun je mij niet overtuigen 🙂

Reageer
Elze 24 oktober 2016 - 13:10

Goede tips! Ik schrijf zelf (nog) geen reviews, maar ben wel van plan dit in de toekomst te gaan doen. Goed om hier rekening mee te houden. Vooral omdat ik zelf de ingrediënten niet zo belangrijk vind, maar ik begrijp dat het voor anderen wel belangrijk kan zijn.

Reageer
Natascha 24 oktober 2016 - 12:51

Ik vind ingrediënten super belangrijk, en of een product doet wat het belooft. Dat zou namelijk voor mij een reden zijn om een product wel of niet te kopen. En als blogger krijg je veel producten, dus ik ben wel vaak benieuwd of een blogger een product ook zelf zou kopen (zeker als het om dure producten gaat).

Reageer
Evelien 24 oktober 2016 - 12:11

Fijne tips, ik voldoe aan allemaal volgens mij haha!

Reageer
Julie 24 oktober 2016 - 09:32

Hele goeie tips! Wat ik zelf ook belangrijk vind is bij make-up om swatches te laten zien. Ik wil toch wel graag het pigment van een lipstick of oogschaduw kunnen zien voor ik iets wil aankopen! 🙂

Reageer
Jamey 24 oktober 2016 - 09:27

Goeie tips hoor! Helemaal met je eens!

Reageer
Romy 24 oktober 2016 - 08:01

Wat een fijn artikel! Ik heb nog nooit echt reviews gedaan, behalve dan een boekreview, maar ga deze tips zeker in gedachten houden.

Reageer
Astrid 24 oktober 2016 - 07:55

Ik vind het ook altijd interessant te lezen of de blogger het zelf zou aanschaffen als het om een gekregen product gaat.

Reageer
Susan 24 oktober 2016 - 06:49

Goede tips! Volgens mij doe ik alles wel 🙂

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.