Het belang van vloertegels in de badkamer

vloertegels in de badkamer, mijn badkamer

In mijn douche heb ik een douchegordijn, maar dat dekt niet alles af qua waterspetters. De spetters gaan er net langs of eroverheen en daarom zijn vloertegels in de badkamer echt onmisbaar. Die kunnen goed tegen een stootje en tegen water.

Vloertegels zijn waterbestendig. Bovendien zijn ze snel en gemakkelijk schoon te houden. Daarnaast zijn de huidige vloertegels, of ze nou van natuursteen of keramisch zijn, een feest om te zien. Een handige tip is om grote vloertegels te gebruiken. Dit maakt dat je badkamer er groter uit ziet en dat zou fijner zijn in mijn kleine badkamer. Als je dan ook nog een tegel vloer met een lichte kleur kiest, houdt je jouw mooie badkamer lekker helder en fris.

Vloertegels in de badkamer

Keramische of natuurstenen vloertegels in je badkamer zorgen ervoor dat je hem makkelijk kunt drogen. Bovendien is het niet zo erg als er per ongeluk water over de rand van het bad spettert (die ik niet heb, maar wel graag wil), het water blijft op de tegelvloer liggen en kan dus niet doorlekken naar de verdieping eronder. Zelf woon ik op de begane grond, maar het zou zomaar kunnen gebeuren. In mijn omgeving is dat ook weleens gebeurd. Ook bestaat er nauwelijks kans op schimmelvorming in je mooie badkamer.

Veilig

Zo houd je jouw droombadkamer heerlijk schoon en droog. Als je een tegel vloer met antislip tegels kiest, is je badkamer bovendien veilig. De kans op uitglijden is tot een minimum beperkt en op die manier kun je met een gerust hart je kinderen hun tanden laten poetsen. Lekker gezellig naast elkaar in de nieuwe badkamer op die mooie antislip tegelvloer voor de dubbele wastafel. Je hebt bewust gekozen voor lichte, pastelkleurige tinten. Je wilde het idee van een ruime badkamer behouden en als je ’s morgens wakker wordt wil je graag meteen in een frisse heldere omgeving jezelf kunnen verzorgen. Om toch een beetje een stoer uiterlijk te creëren heb je wandtegels met houtlook aangeschaft. Wel heel licht natuurlijk, want daar houd je van. De vloertegels zijn van porselein met een lichte marmerstructuur. Hierdoor valt het antislip niet op, maar is het er wel. Je voelt je nu helemaal veilig en vertrouwd. Het is elke dag weer een feestje om je hele gezin te zien spatten en spetteren en poetsen.

Heb jij mooie vloertegels in je badkamer?

Lees ook:
Mijn huis is bijna een thuis, nog even doorgaan!
Watervallen en stroomversnellingen fotograferen
Badkamer inspiratie – mijn nieuwe badkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *