Zó krijg ik veel bezoekers door Pinterest

veel bezoekers door Pinterest

Eerder gaf ik al aan dat ik mijn bezoekersaantallen heb verdubbeld, mede door Pinterest te gaan gebruiken. Nou ja, beter te gaan gebruiken eigenlijk. Eerder maakte ik er ook gebruik van, maar vaak alleen door het pinnen van mooie foto’s die ik tegenkwam op andere blogs. Vaak beauty foto’s trouwens, want sommige bloggers maken zulke mooie foto’s die zeker Pinterest waardig zijn. Ik wist wel dat Pinterest steeds belangrijker werd maar dat ik ook echt veel bezoekers door Pinterest op mijn blog zou krijgen had ik niet echt voor ogen. Al wist ik wel dat sommige bloggers er echt veel bezoekers door kregen. Ik heb hierover (nog) geen boek gelezen, maar tips van Astrid gekregen en zelf dingen geprobeerd. Het leek me leuk om deze kennis met mijn bezoekers te delen om zo veel bezoekers door Pinterest op je blog te krijgen. Deze manier hoeft niet jouw manier te zijn of te worden, maar deze manier werkt voor mij. Ik ben dus zeker geen Pinterest Pro ;)

Foto: iPhone X with social media door RAY-BON/Shutterstock

Veel bezoekers door Pinterest – hoe?

Pinterest is een heel belangrijke website tegenwoordig die echt iets voor je kan betekenen als je je blog wilt laten groeien of als je je product meer bekendheid wilt geven. Als je iets gaat zoeken op Google dan zie je ook vaak links naar een Pinterest bord of graphic ertussen staan. Handig dus, want zo krijg je dus ook meer bezoekers naar je Pinterest account als je geplaatst hebt wat ze op dat moment zoeken en ze klikken op die link. Dan krijg jij een bezoeker op je Pinterest account en vervolgens ook op je blog als ze door klikken. In dit artikel zie je een aantal van de voorbeelden die ik gebruikt heb als graphic om mijn artikelen te delen.

Goede graphic maken

veel bezoekers door pinterest

Voor Pinterest is het belangrijk een goede graphic te hebben die bij de bezoekers van Pinterest in de smaak valt. Zo schijnt het dat Pinterest graphics met rode en oranje kleuren tot 200% meer gepind worden dan andere kleuren en is de beste grootte voor een graphic 735 x 1102 pixels of iets in de richting van die getallen. Dat betekent dat graphics die verticaal zijn veel beter zouden presteren dan horizontale foto’s. Zelf maak ik gebruik van de online gratis mogelijkheden van Canva.com. Canva is niet alleen handig om afbeeldingen voor Pinterst te maken, maar je kunt ook kiezen voor Facebook afbeeldingen, Instagram post of een banner voor je YouTube kanaal. Ook zijn er zowel gratis als betaalde voorbeelden te vinden die je kunt gebruiken en ook kunt aanpassen qua vormgeving, lettertype en kleuren. Als je op de betreffende graphic klikt dan opent hij hem gelijk in het juiste formaat. Zelf kies ik er altijd een uit tussen de gratis voorbeelden en pas deze wat aan. De ene keer in de kleuren van mijn blog en de andere keer weer in andere kleuren.

Hoe pin ik?

veel bezoekers door pinterest

Als je je echt wilt storten op Pinterest dan kun je bijvoorbeeld rekening houden met de beste tijden om te pinnen op Pinterest. Zelf doe ik dit echter niet en pin ik wanneer ik dit nodig vind. Ik probeer van elk artikel dat ik online zet wel een graphic te maken zodat ik deze in de avond ook kan pinnen op de borden die ik heb gemaakt en waar deze bij past. Dit zijn borden van mezelf maar ook Pinterest borden waar ik voor ben uitgenodigd en mee mag pinnen. Daarbij pin ik ook niet alleen mijn eigen artikelen maar ook foto’s die ik tegenkom op andere blogs. De mooiste foto’s van beauty producten pin ik bijvoorbeeld op mijn bord ‘beauty’. Je zult daar heel veel foto’s vinden van Nederlandse bloggers die ik prachtig vind! Eigenlijk houd ik me dus totaal niet aan de tijden waarin je het beste kunt pinnen voor veel bezoekers door Pinterest en houd ik me ook niet aan het feit dat wordt aangeraden dat je 25 tot 30 pins per keer pint. Ik doe gewoon wat ik zelf wil en wat ik hierboven beschrijf. Toch heeft het voor veel bezoekers door Pinterst op mijn blog gezorgd en daar ben ik blij mee.

Zelf ben ik nog wel van plan mezelf in te gaan lezen met boeken die over Pinterest gaan om tips en trics op te doen. Deze kun je vooral heel veel vinden op bol.com. Op die manier kan ik het nog beter inzetten voor mijn blog, maar ik ben al op de goede weg :) Ik ben dan ook heel erg benieuwd of jullie veel gebruik maken van Pinterest en of je veel bezoekers door Pinterest op je blog krijgt.

Lees ook:
6 Dingen die je niet moet doen als beginnende blogger
IFTTT.com – automatisch artikelen delen en meer!
Fotoboek van je mooiste foto’s als blogger
Hoe en waar promoot ik mijn blogartikelen?

Geverifieerd door MonsterInsights