Body Language eau de parfum (Jean Paul Gaultier Dupe van Action)

jean paul gaultier dupe action

Als er een geur is die ik al vaker als dupe heb gekocht, dan is het Jean Paul Gaultier Classique de vrouwen parfum. Het is een heerlijke parfum die wat zwaarder is en zeer geschikt voor de koudere dagen. Het geeft je ook echt een heerlijk warm gevoel als je de parfum ruikt. Mij dan, haha! Bij de Action kwam ik een dupe tegen met de naam Body Language. In de winkel had ik hem al geroken.. Een Jean Paul Gaultier geur bij Action? Lees mee!

Lees ook: Yves Rocher Vanille Noire eau de parfum

Jean Paul Gaultier dupe van Action

jean paul gaultier dupe


De verpakking vind ik er op zich wel oké uit zien. Van de voorzijde is hij zwart / donker grijs met een vrouw in een nogal sensuele pose laten we maar zeggen. Maar dat doet wel weer goed als je naar de naam kijkt; Body Language. Het ziet er niet uit als luxe, maar ik vind hem dus wel oké. Ook staan er aan de achterkant en zijkant roze brede strepen op. De kleuren zijn mooi bij elkaar! Hij lijkt erg op de geur van Jean Paul Gaultier en dat voor Action!

jean paul gaultier dupe


Ook lijkt de flacon van de parfum erg op het originele parfum en zelfs de kleur van de parfum is bijna hetzelfde. Hierdoor herken je wel direct de parfum. Ik nam hem mee voor zo’n €5,00 (hooguit!) en bevat maar liefst 90ml aan parfum. Hoe budget is dat? Dat vind je dus nergens. Daarom was ik benieuwd of de geur hetzelfde was en ook de geur lang blijft hangen. Ze geven aan dat het een eau de parfum is dus daar ga je dan wel een beetje van uit. Thuis heb ik hem direct opgedaan en ben ik een beetje gaan bijhouden hoe lang ik hem zelf nog zou ruiken. Het is bekend dat je zelf de geur niet meer ruikt na een aantal uur, dus ik spoot hem ook op de mouwen van mijn vest. Op die manier ging ik steeds om de paar uur even een snifje nemen. Oeh dat klinkt apart, haha!

jean paul gaultier dupe


Mijn eindoordeel is dat het een heerlijk parfum is en dat de geur ook echt goed lijkt op Jean Paul Gaultier alleen dat een goedkopere versie van Action! Dat is een pluspunt, maar helaas blijft hij lang niet zo hangen als ik had gehoopt. Of je nu een paar keer spuit of overdreven veel spuit; het helpt beide niet. Spijt van de aankoop heb ik zeker weten niet maar stiekem had ik er wel veel meer van verwacht ondanks de zeer goedkope prijs. Je kunt hem natuurlijk wel vaker op een dag opspuiten als je wilt en dat vind ik dan wel weer een pluspunt omdat hij zo budget is. Als hij op is koop je voor een paar euro gewoon weer een nieuwe!

Je kunt natuurlijk ook iets meer geld neerleggen en dan de originele geur kopen. Jean Paul Gaultier Classique is verkrijgbaar bij onder andere Douglas, ICI Paris en verschillende drogisterijen.

Lees ook:
Lolita Lempicka + Versace Bright Crystal
Oriflame My Destiny eau de parfum & Giordani Gold Notte
YSL Manifesto eau de parfum

Kennen jullie de originele geur van Jean Paul Gaultier? En deze dupe?

8 Reacties

 1. Evelien
  13 november 2014 / 19:13

  Ik koop eigenlijk geen parfums meer bij Action omdat ze allemaal gigantisch snel vervliegen 🙁

 2. Angelique
  13 november 2014 / 10:44

  Dit maakt mij wel heel benieuwd

 3. 12 november 2014 / 20:36

  Ik weet niet, maar ik geef op de een of andere manier toch altijd de voorkeur aan origineel! Het flesje is goed gelukt trouwens.

 4. Chahrazad
  12 november 2014 / 19:32

  Oh ben benieuwd. 5 euro is echt geen geld.

  x

 5. NailTalk
  12 november 2014 / 12:01

  Klinkt wel heel goed hoor, ondanks ie niet zo lang blijft hangen! Als ik er weer eens kom ga ik zeker kijkje nemen (en ff snuiven haha!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.