Behang uitzoeken, makkelijke tips en tricks

behang uitzoeken bloemen behang

Behang uitzoeken is heel erg leuk om te doen, maar er is zoveel keus. In dit artikel geef ik makkelijke tips en tricks voor het uitzoeken van behang.

Kinderbehang

De kinderkamer is de ideale kamer om creatief te zijn.  Er is plek voor leuk behang, vrolijke kleuren en een stoer kinderbed zoals een hoogslaper of een stapelbed. De tijd dat een jongenskamer standaard blauw was en een meisjeskamer roze hoeft allang niet meer. Met verf, kinderbehang, meubeltjes, een leuk dekbedovertrek en wanddecoratie kun je de kamer uniek maken.

Illustraties

Met behang kun je alle kanten op. Met een vrolijk dessin kun je de kamer een hele andere look geven. Er is behang speciaal voor de kinderkamer waarbij afbeeldingen uit kinderboeken worden gebruikt. De afbeeldingen zijn illustraties uit kinderboeken getekend door Fiep Westendorp, Max Velthuijs, Marije Toman en Noëlle Smit. Afbeeldingen dus van Floddertje, Puk van de Petteflet en de lieve kikker. De illustratie is op vliesbehang geprint.

Magneet

Er bestaat ook magneetbehang. Kleine ijzerdeeltjes in het vinyl maken het mogelijk om op dit behang leuke foto’s, briefjes, kaarten of tekeningen aan de muur te hangen. Speciaal voor de jongens is er een behang met werkauto’s. Brandweerwagens, vrachtwagens, takelwagens of gewone auto’s in prachtige kleuren. Naast behang zijn bijna alle prints ook te verkrijgen als dekbedovertrek of sierkussen.

Materiaal

Vaak bepaalt het materiaal waarvan het behang gemaakt is, ook de uitstraling. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen twee hoofdsoorten. Behang van papier en kunststofbehang.

Vliesbehang

Het kenmerk van vliesbehang is dat het een vlieslaag heeft, soms in combinatie met vinyl. Deze behangsoort neemt geen vocht op zodat het niet krimpt wanneer je er lijm op smeert. Nog meer voordelen die we kunnen noemen; vliesbehang is stevig, scheurt niet snel, is prima afwasbaar en moeilijk ontvlambaar. Belangrijk om te weten is dat je bij deze behangsoort geen behangtafel nodig hebt. Lijm wordt op de muur gestreken en vervolgens wordt het behang geplakt. 

Kinderbehang zorgt voor een speelse sfeer. Er is altijd wel een passend behang te vinden voor de stijl of een thema. De dessins zijn vaak fris en kleurrijk, maar kunnen ook stoer en pittig zijn voor een tienerkamer. 

Lees ook:
Deze dingen wil ik voor de winter klaar hebben in huis
Dit is mijn lievelingseten
Zo creëer je meer sfeer in huis en aan de wand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *