Essence latex matt the black cat

Essence latex matt the black cat

Zwarte matte nagellak is niet iets waar ik ooit over nadacht om te gebruiken. Om eerlijk te zijn vond ik zwarte nagellak altijd maar voor mensen uit de gothic scene. Stom eigenlijk! Nu kwam ik een matte zwarte nagellak tegen van Essence; Essence latex matt the Black Cat. Deze matzwarte nagellak komt uit de essence effect nail polish lijn waarin je dus verschillende effecten hebt. Tijdens een bezoek aan Kruidvat nam ik deze matzwarte nagellak mee om te testen en te kijken of ik het wel mooi zou vinden.

Lees ook: Catrice Spectra Light nail polish

Essence latex matt the black cat

Essence latex matt the black cat

En dit is hoe hij Essence latex matt the black cat op mijn nagels eruit ziet. Hij is dus wel echt mat zwart en komt dus zijn belofte na! Het is wel echt noodzakelijk om 2 lagen lak aan te brengen omdat het bij 1 laag echt helemaal niet dekt. Je ziet dan echt nog stukken van je nagel erdoorheen en dat wil je niet. Met 2 lagen is hij dan ook prima, mooi mat en is de dekking ook egaal. Ook niet geheel onbelangrijk.

Essence latex matt the black cat
Essence latex matt the black cat
Essence latex matt the black cat

Het kwastje is niet anders dan anders en ik vind hem best wel fijn werken. Het is een klein potje nagellak dus het kwastje wat erin zit is ook niet al te groot. De droogtijd is met 1 laagje prima te doen en droogt ook vrij snel op. Als je hem opbrengt heeft hij nog wel een glans maar die trekt echt heel snel weer weg en je ziet dat hij mat opdroogt.

Essence latex matt the black cat heb ik gekocht bij Kruidvat voor €1,99 en bevat 10ml aan lak. Hij is ook online bij Kruidvat verkrijgbaar! Mocht je niet van matzwart houden maar wel van matte nagellak op zich, dan heb je ook nog 2 andere matte kleuren uit deze lijn.

– 36 Styled for red carpet!
– 37 The white bunny

Zelf heb ik deze nog niet geprobeerd maar lijken me wel erg leuk, vooral ook de witte matte nagellak! Misschien dat ik die ooit nog eens meeneem om te reviewen. Maar deze Essence latex matt the black cat vind ik zeker leuk om aan mijn stash te hebben toegevoegd. Het is ook weer eens wat anders voor de herfst en de winter dan de donkerpaarse lakken waar ik snel naar zou grijpen.

Lees ook:
Make-up studio nagellak
Essence sponge nail polish remover

Wat vinden jullie van matzwarte nagellak?

Mijn foto’s hebben een soort van blauwe gloed zie ik en ik weet niet hoe ik dat kan oplossen. Wel probeer ik dit zoveel mogelijk te corrigeren maar helemaal lukt het mij helaas niet. Iemand een tip? Of het ligt aan het feit dat het beeldscherm van m’n nieuwe laptop zo helder is dat ik het niet gewend ben ­čśë

14 Reacties

 1. Evelien
  7 oktober 2015 / 22:44

  Ik vind ‘m heel tof! Alleen wel heel lastig met aanbrengen, net als rode lipstick eigenlijk. Maar wel mooi, vooral mat. Ik vind de blauwe gloed trouwens wel meevallen op je foto’s. Al gekeken naar de witbalans? Anders Photoshop ­čÖé X
  Lees het laatste blogbericht van Evelien – Reactie op Unboxing: Pure Soap bestelling door DhiniMy Profile

 2. 5 oktober 2015 / 16:02

  wat een mooie lak, zelf zou ik er niet snel aan denken om een matte zwarte lak aan te schaffen, maar nu ik hem zo op je nagels zie, vind ik het effect wel erg mooi
  Lees het laatste blogbericht van Petra – COTM: BorstkankerMy Profile

 3. irene
  4 oktober 2015 / 20:58

  Wauw, vet die ga ik halen!!!

 4. 4 oktober 2015 / 16:56

  Een hele mooie zwarte nagellak, dat is eigenlijk de enige kleur die ik ook niet in mijn nagellak rek heb staan, oohja en een spier witte gewoon omdat ik altijd dacht dat dat niet bij mij zou passen. Maar deze zwarte ziet er echt heel mooi uit!
  Lees het laatste blogbericht van Carolien – Travel pillow maken!My Profile

 5. 4 oktober 2015 / 16:47

  Ik vind matte nagellak best leuk en heb daarom ook een topcoat die mat maakt. Kan ik dus gewoon over al mijn nagellakjes heen smeren. En wat betreft een blauwe gloed over je foto’s: ik zie hem niet. Hahaha.
  Lees het laatste blogbericht van Wendy – Kos, Griekenland | Kaiki & EilandtourMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   4 oktober 2015 / 21:43

   Ah ok├ę, fijn dat je die gloed niet ziet. Misschien ligt het dan toch aan mezelf, haha!

 6. Karen
  4 oktober 2015 / 16:11

  Ik hou van matte nagellak en daarom heb ik van Catrice de matte topcoat gekocht, hiermee kun je ook je favoriete lakje matt afwerken!

  • Mariska
   Auteur
   4 oktober 2015 / 21:42

   Ja klopt, die heb ik ook hoor ­čÖé erg handig om andere kleuren mat te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.