Badkamer een muffe geur? 3 makkelijke tips die wél werken

badkamer muffe geur

Je badkamer die een muffe geur heeft draagt niet echt bij aan de ontspanning die uit een lekkere douche moet halen. Niets is zo’n domper als een muffe geur in de badkamer. Al kan het ook vaak komen door schimmel of aangekoekte zeepresten die niet goed weggepoetst zijn. Het is ook belangrijk om de badkamer goed te kunnen luchten.

Badkamer muffe geur?

Airwick badkamer & toilet

[content-egg module=Bolcom template=list]

In mijn kleine badkamer heb ik vaker last gehad van een muffe geur en ik was op zoek gegaan naar iets wat wél zou helpen en een frisse geur zou geven. Een muffe geur vind ik zo vreselijk! Op dat moment zag ik van Airwick badkamer & toilet voorbij komen, volgens mij in een tv reclame. Normaal gesproken hecht ik niet echt waarde aan tv reclames, want dat is natuurlijk vaak een verkooptruc. Toch besloot ik het te kopen, 2 stuks in de geur katoen. En ik was écht blij verrast! Zowel in mijn badkamer als op het toilet werkt het top.

Je ruikt het echt als je de ruimte binnenkomt, heerlijk en fris. Uiteraard kan het zo zijn dat je zelf op een bepaald moment de geur iets minder ruikt, maar dat komt omdat je eraan gewend raakt. Wat mij betreft een aanrader en een product dat echt werkt. Mocht je een grote(re) badkamer hebben, dan kun je er misschien 2 stuks van gebruiken op verschillende plekken zodat de muffe geur die in de badkamer hangt wat meer gemaskeerd wordt.

Verse eucalyptus tegen een muffer geur, niet gedroogd!

Al een tijdje zorg ik ervoor dat ik steeds een bosje eucalyptus in mijn badkamer heb hangen. Deze haal ik bij de lokale bloemenzaak en laat de takjes goed aan elkaar binden. Vervolgens zorg ik voor een lusje aan het draad en hang ik deze aan een haak van het douchegordijn. Het zorgt niet alleen dat de muffe geur uit de badkamer (naar de achtergrond) verdwijnt, het geeft je ook een lekkere boost in de ochtend als je gaat douchen. Het ruikt zo fris en mij doet het soms echt denken of ik in een spa sta, haha. Het geeft echt een heerlijke frisse geur.

Wasparfum in rijst

[content-egg module=TradetrackerProducts template=list]

Op Instagram vond ik laatst zo’n goede tip, die heb ik natuurlijk gelijk uitgeprobeerd. Ik heb altijd wel wasparfum in huis, omdat ik dat fijner vind dan wasverzachter. De geur is meer aanwezig en dat vind ik heerlijk. Deze tip gaf aan dat je een muffe geur uit je badkamer of het toilet kunt maskeren door een potje met rijst neer te zetten en daar wasparfum in te doen. Niet teveel, maar wel zoveel dat het lekker ruikt.

Wel werkt dit het beste in een wat kleinere ruimte, omdat de geur niet zover rijkt in een grotere ruimte. Maar wel een hele goede tip! En een lekker wasparfum als geur door de ruimte van het toilet of badkamer is echt heerlijk!

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook