Kerst alleen vieren, 5 tips om het heel fijn te hebben

kerst alleen vieren

Kerst alleen vieren, het klinkt misschien wat sneu en alsof je geen vrienden hebt, maar dat is het alles behalve in mijn ogen. Zelf had ik er in mijn burn-out 2 jaar geleden wel veel moeite mee, maar uiteindelijk kwamen mijn broertje en zusje toch langs. We hebben toen gezellig gegeten en echt even weer tijd gehad met zijn drieën tijdens het gourmetten. Nu kijk ik er wel anders tegenaan en zou ik best alleen kerst kunnen vieren.

Ik weet hoe moeilijk het is als je psychische klachten hebt en jezelf alleen voelt en je dan juist niet alleen wil zijn. Daarom wil ik voor iedereen die dit kan gebruiken in deze tijd van het jaar, met name voor kerst, dit artikel schrijven voor iedereen die het nodig heeft om tips te hebben om de kerst alleen door te brengen.

[content-egg module=Bolcom template=list]

Me-time is belangrijk

Laat ik voorop stellen dat tijd voor jezelf heel erg belangrijk is en hoe je dat invult is voor iedereen anders. Als jij het leuk vindt om je diamond painting project uit de kast te trekken met lekkere muziek op de achtergrond, dan is dat voor jou me-time. Ben je liever in je pyjama de hele dag kerstfilms aan het kijken of lig je de hele dag in bad of bed? Jij kunt zelf het beste bepalen wat voor jou me-time betekent. Als je maar goed voor jezelf zorgt én het leuk vindt.

Verwen jezelf met lekkers

Als je al weet dat je alleen kerst gaat vieren, dan is het natuurlijk ook heel erg fijn om lekkere dingen in huis te hebben. Ga naar de plaatselijke oliebollenkraam en koop lekkere oliebollen, chocowafels of roombroodjes. Dat zijn lekkernijen die toch wel bij Kerst en oud & nieuw horen. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Koop wat jij lekker vindt, zoals tapas óf bestel gewoon lekker eten. De grote gele M of andere restaurants zijn wel open om jouw lekkere maaltijd te bezorgen.

Een lekkere grote kop thee met je lievelingssmaak, warme chocomel met slagroom of gewoon een lekker drankje!

Videobellen met vrienden of familie als je alleen kerst gaat vieren

Gelukkig bestaan er genoeg manieren om met elkaar in contact te blijven zoals videobellen met elkaar. Je kunt één op één met een familielid of vriend(in) bellen, maar je kunt ook bijvoorbeeld een leuke pub quiz organiseren via Teams of Zoom. Zo ben je toch niet helemaal alleen met Kerst en is er genoeg gezelligheid. Zeker met wat lekkere hapjes en drankjes.

Met kerst alleen? Knuffel je huisdieren!

As we speak heb ik 5 katten, waarvan 2 kittens die nog nooit oud & nieuw hebben meegemaakt. Met oud & nieuw blijf ik lekker thuis en ga ik knuffelen met mijn katten. Maar ook met Kerst ben je niet alleen als je huisdieren hebt. Er zijn dieren om je heen en dieren brengen je liefde. Ga lekker met je huisdieren knuffelen, met je kat(ten) spelen of lekker met je hond op de bank. Zoveel liefde maakt het zoveel gezelliger en leuker!

Geen mooie jurken maar een chillpak

Waarschijnlijk ga je jezelf niet helemaal opdirken als je alleen kerst gaat vieren, maar ga je lekker in een chillpak rondlopen. Prima, het zijn jouw dagen! Zelf vind ik het altijd wel lekker om lekker warm te douchen, een heerlijke douchegel te gebruiken, daarna in een fris gewassen chillpak te stappen én een parfum op te doen. Dan heb je toch nog een beetje het idee dat je lekker ruikt en er niet verwaarloosd uitziet. En, eerlijk is eerlijk, als je lekker ruikt dan voel je je ook fijner.

Ik hoop dat ik je fijne tips heb kunnen geven waar je wat aan hebt én dat je een fijne kerst hebt, ook al ben je alleen. Als je je echt eenzaam voelt, zoek dan contact met anderen zodat het gevoel van eenzaam zijn niet het hoofdonderwerp is.

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook