Alles over haarvitamines op een rijtje

alles over haarvitamines

Echte schoonheid zit van binnen en straalt van buiten. Dat geldt ook voor je haar. Gezond haar komt namelijk vooral van binnenuit. Hoe jij jezelf voedt, is dus ook van invloed op hoe je haar eruitziet. In deze blog lees je alles wat je moet weten over haarvitamines.

Wat zijn haarvitamines?

Haarvitamines bevatten allerlei voedingsstoffen die het haar nodig heeft om mooi en gezond te blijven. Zo stimuleren haarvitamines de haarkleur, bevorderen ze de haargroei en maken ze het haar sterker. Daarnaast voorkomen haarvitamines haaruitval en creëren ze nieuwe haarfollikels. Dit gebeurt allemaal vanaf de haarwortel.

De 6 belangrijkste voedingsstoffen

De gezondheid van het haar wordt bepaald door verschillende factoren, zoals leeftijd, genetica, hormoonspiegels en medische aandoeningen. Wat we wel kunnen stellen is dat een gezond dieet bijdraagt aan gezonder haar. Deze voedingsstoffen zijn daarbij in het bijzonder belangrijk:

 1. Biotine: draagt bij aan de normale haargroei, sterk haar en het behoud van
  een gezonde huid.
 2. Vitamine A: zorgt voor een gezonde hoofdhuid door het haar vanaf de wortel
  te voeden.
 3. Vitamine B: bevordert een gezonde hoofdhuid en bloedsomloop. Het is een
  van de beste ingrediënten om haarverlies tegen te gaan.
 4. Vitamine C: bevordert de opname van ijzer, wat de haarvaten stimuleert
  zodat er genoeg voedingsstoffen naar de hoofdhuid gaan.
 5. Zink: is een belangrijk mineraal voor de productie van eiwitten, wat bijdraagt
  aan de groei van je haar.
 6. Vitamine D: gaat haaruitval tegen.

Eet je haar gezond

Gezond haar begint dus eigenlijk bij gezonde voedingsstoffen. Er zijn talloze voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitaminen die het haar voeden. Zo bevatten groene groenten als broccoli en spinazie bijvoorbeeld veel vitamine A en C. Oesters en noten zijn een uitstekende bron van zink, net als linzen en kidneybonen, die ook nog eens rijk aan biotine zijn. En vitamine B haal je vooral uit volkoren producten en eieren.

Met een gezond dieet kom je al een heel eind, maar je kunt natuurlijk ook haarvitamines in de vorm van supplementen nemen. Heb jij overmatig haarverlies? Dan biedt de Spectral DNC-N spray misschien uitkomst. Het stimuleert de haargroei door de microcirculatie naar de haarzakjes te verhogen en verlengt de eerste fase van de haargroeicyclus. Ideaal toch?!

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook