Vaarwel droge huid: tips voor droge lippen en droge handen!

droge lippen verzorgen

We zijn allemaal weleens de strijd aangegaan met het onverbiddelijke duo van droge lippen en droge handen. Of het nu de kou van de winter is of het constante handenwassen, deze vijanden kunnen onze gevoelige huid veranderen in een schilferige, gebarsten ellende. Maar vrees niet, want ik sta voor je klaar met wat beproefde tips om je lippen en handen zo zacht te houden als die van een baby!

Droge lippen verzorgen

1. Hydrateren is belangrijk!

Laten we beginnen met de eenvoudigste en meest cruciale stap – hydratatie! Net zoals je lichaam water nodig heeft, snakken je lippen en handen naar vocht. Investeer in een lippenbalsem van goede kwaliteit met ingrediënten zoals sheaboter of bijenwas voor die weelderige lippen. Voor je handen is een voedende handcrème een must, vooral na elke handwasmarathon. Houd deze kleine helden bij de hand – woordspeling bedoeld!

2. Scrubben is goed voor droge lippen

Zeg vaarwel tegen die vervelende droge huidschilfers door regelmatig te scrubben. Voor je lippen maak je snel een doe-het-zelf suikerscrub door bruine suiker te mengen met

een beetje olijfolie. Masseer dit zachtjes op je lippen en spoel af voor een onmiddellijke opkikker. Voor je handen kun je een handscrub gebruiken met fijne korrels, zoals suiker of zeezout. Geef je handen een verwenmomentje door de scrub in cirkelvormige bewegingen aan te brengen en daarna goed af te spoelen. Voel meteen hoe die dode huid verdwijnt!

3. Bescherming tegen tegen de zon

Onze lippen en handen worden constant blootgesteld aan de elementen, en ze hebben wat bescherming nodig. Kies een lippenbalsem met SPF om je lippen te beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Voor je handen is het dragen van handschoenen in koude weersomstandigheden een simpele maar effectieve manier om ze te beschermen tegen uitdroging en kloofjes.

4. Voldoende water drinken

Hydratatie komt niet alleen van buiten, maar ook van binnenuit. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt gedurende de dag. Het houdt niet alleen je lichaam gehydrateerd, maar heeft ook directe voordelen voor je huid, inclusief die gevoelige lippen en handen. Dus, vul die waterfles en drink erop los!

5. Gezond eten

Wat je in je lichaam stopt, heeft invloed op hoe het eruitziet aan de buitenkant. Voed jezelf met voedingsmiddelen rijk aan omega-3 vetzuren, vitamine E en antioxidanten. Deze voedingsstoffen bevorderen niet alleen een gezonde huid, maar kunnen ook helpen bij het bestrijden van droogheid.

6. Verzorging voor ’s nachts

Geef je lippen en handen een beetje extra liefde ’s nachts. Breng een dikke laag lippenbalsem aan op je droge lippen voor het slapengaan om ze te voeden terwijl je rust. Voor je handen kun je een rijke handcrème gebruiken en eventueel katoenen handschoenen dragen om het effect te versterken.

Dus daar heb je het, jouw ultieme gids voor het verzorgen van droge lippen en handen. Met een beetje liefde, hydratatie, en af en toe een scrub, zul je die droogheid snel vaarwel zeggen. Laat die zachte lippen en handen maar komen!

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook