6 uitdagingen met mijn blog

6 uitdagingen met mijn blog

Mijn blog is echt nog steeds mijn allergrootste hobby en ik probeer dagelijks een of meerdere artikelen online te zetten. Dingen die bij mij passen en dingen die ik erg leuk vind. Sinds 2013 zit ik op doormariska.nl en sinds 2015 is het ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dat is een beste stap destijds geweest, goed over nagedacht, maar ik wilde verder. De stap heb ik dus gewoon gemaakt en ‘ik zag wel hoe het ging lopen’. Nu heb ik niets te klagen, krijg ik leuke opdrachten en heb ik hierdoor ook al leuke mensen en bedrijven leren kennen. Ik zit wel eens na te denken wat ik nu eigenlijk nog wil bereiken met mijn blog. Er zijn natuurlijk bloggers die het puur voor de hobby doen, maar er zijn ook mensen zoals ik die er meer mee willen bereiken. Deze doelen heb ik nu op een rijtje gezet.

Kwaliteit van foto’s en artikelen verbeteren

Ik heb al best wat gehoord over de spelling op mijn blog. Nu vind ik het best belangrijk dat ik geen spelfouten maak, maar helaas gebeurd dit wel eens. Zal ook niet ontkennen dat ik alle D, T’s en DT’s nog steeds enorm lastig vind in sommige gevallen. Natuurlijk probeer ik er beter op te letten maar soms lukt het helaas niet om het helemaal foutloos te doen. Als ik een artikel opsla en vervolgens ingepland heb, lees ik het nog wel eventjes door. Sommige fouten glippen er gewoon doorheen. Dingen als me en mijn en jou en jouw weet ik nu wel 😉 Doe mijn uiterste best om er nog beter op te letten!

Leuk groepje gastbloggers hebben

De afgelopen weken heb je kunnen zien dat Femke en Ricardo de nieuwe gastbloggers zijn op mijn blog. Dat vind ik echt hartstikke leuk, omdat ik het leuk vind om een vast groepje gastbloggers te krijgen die schrijven voor doormariska.nl. Op die manier krijgen hun de aandacht die zij verdienen en ontstaat er op mijn blog meer diversiteit in artikelen. Die combinatie ervan vind ik gewoon heel erg leuk. Ik hoop dan ook oprecht dat dit groepje lang zo blijft en dat er wellicht nog meer gastbloggers bij komen. Daarin ben ik wel selectief. Het moet bij mijn blog passen en ik wil de bloggers ook wat langer en beter kennen voor ik ze een plekje geef. Dit doe ik niet zomaar bij iemand. Ben benieuwd wat de toekomst hierin brengt! Niet te vergeten dat Lonneke en Talitha natuurlijk al een tijdje gastbloggers zijn! 🙂

Er meer mee gaan verdienen

Natuurlijk verdien ik geld met mijn blog, anders zou ik mij ook niet ingeschreven hebben bij de Kamer van Koophandel. Het is nog wel een uitdaging voor mij om nog meer ermee te gaan verdienen. Ik probeer er bewust bij na te denken wat ik nu wel en niet precies wil en dat vind ik lastig. Mijn bezoekers wil ik niet kwijt, maar elke bezoeker vindt weer iets anders vervelend om te zien waar ik uiteindelijk een centje mee verdien. De een leest geen gesponsorde artikelen, de andere vind banners weer vervelend en weer een ander koopt expres niets via een affiliate link bijvoorbeeld. Dat zal altijd zo blijven en dat is voor mij de uitdaging, toch meer kunnen verdienen zonder dat dingen vervelend worden voor de bezoekers.

Aansluiten bij een mediabureau

Dit is al een tijdje iets wat ik graag zou willen, mij aansluiten bij een mediabureau die onder andere ook voor bannering zou gaan zorgen. Dit doe ik nu allemaal zelf. Ook wel leuk om te doen aan de ene kant omdat je zelf alles kunt bepalen. Toch is het ook wel erg fijn als een bedrijf als een mediabureau meerdere opdrachten voor je kan regelen bijvoorbeeld en als tussenpersoon fungeert bij klanten. Wellicht als mijn bezoekersaantallen zijn gegroeid dat het me wel lukt. Ik doe er in ieder geval enorm mijn best voor 🙂

Een uniek idee bedenken

Op sommige blogs die ik bezoek zie ik dan ineens super leuke en unieke ideetjes. Dan wil ik stiekem dat ik dan ook zo’n leuk en uniek idee bedenk en kan tonen op mijn blog. Hier heb ik al vaker over nagedacht, maar tot nu toe heb ik nog geen leuk en uniek idee bedacht naar mijn idee. Het speelt heel vaak door mijn hoofd dus ik ben er zeker mee bezig. Wie weet is dit ook iets wat binnenkort misschien toch van de grond komt!

Wellicht iets om andere bloggers te helpen en advies te geven?

Ik vind het heel erg leuk om mijn tips en ervaring te delen en mensen te helpen die vragen hebben over bloggen en dingen die daarmee te maken hebben. Al even zit ik er aan te denken om hier misschien iets mee te doen. Maarja, wat doe je dan precies? Meer informatieve artikelen? Tegen een kleine vergoeding mensen helpen of iets veranderen aan de layout? Ik weet dat nog niet precies, maar wel weet ik dat ik het super leuk vind om mensen op weg te helpen! Hebben jullie misschien een idee of tip?

Lees ook:
Wat heeft mijn blog als bedrijf mij gebracht?
5 super tips voor je jouw bedrijf start
Mijn werkplek in het nieuwe huis
Another blogging tag

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook