6 uitdagingen met mijn blog

door Mariska

Mijn blog is echt nog steeds mijn allergrootste hobby en ik probeer dagelijks een of meerdere artikelen online te zetten. Dingen die bij mij passen en dingen die ik erg leuk vind. Sinds 2013 zit ik op doormariska.nl en sinds 2015 is het ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dat is een beste stap destijds geweest, goed over nagedacht, maar ik wilde verder. De stap heb ik dus gewoon gemaakt en ‘ik zag wel hoe het ging lopen’. Nu heb ik niets te klagen, krijg ik leuke opdrachten en heb ik hierdoor ook al leuke mensen en bedrijven leren kennen. Ik zit wel eens na te denken wat ik nu eigenlijk nog wil bereiken met mijn blog. Er zijn natuurlijk bloggers die het puur voor de hobby doen, maar er zijn ook mensen zoals ik die er meer mee willen bereiken. Deze doelen heb ik nu op een rijtje gezet.

Kwaliteit van foto’s en artikelen verbeteren

Ik heb al best wat gehoord over de spelling op mijn blog. Nu vind ik het best belangrijk dat ik geen spelfouten maak, maar helaas gebeurd dit wel eens. Zal ook niet ontkennen dat ik alle D, T’s en DT’s nog steeds enorm lastig vind in sommige gevallen. Natuurlijk probeer ik er beter op te letten maar soms lukt het helaas niet om het helemaal foutloos te doen. Als ik een artikel opsla en vervolgens ingepland heb, lees ik het nog wel eventjes door. Sommige fouten glippen er gewoon doorheen. Dingen als me en mijn en jou en jouw weet ik nu wel 😉 Doe mijn uiterste best om er nog beter op te letten!

Leuk groepje gastbloggers hebben

De afgelopen weken heb je kunnen zien dat Femke en Ricardo de nieuwe gastbloggers zijn op mijn blog. Dat vind ik echt hartstikke leuk, omdat ik het leuk vind om een vast groepje gastbloggers te krijgen die schrijven voor doormariska.nl. Op die manier krijgen hun de aandacht die zij verdienen en ontstaat er op mijn blog meer diversiteit in artikelen. Die combinatie ervan vind ik gewoon heel erg leuk. Ik hoop dan ook oprecht dat dit groepje lang zo blijft en dat er wellicht nog meer gastbloggers bij komen. Daarin ben ik wel selectief. Het moet bij mijn blog passen en ik wil de bloggers ook wat langer en beter kennen voor ik ze een plekje geef. Dit doe ik niet zomaar bij iemand. Ben benieuwd wat de toekomst hierin brengt! Niet te vergeten dat Lonneke en Talitha natuurlijk al een tijdje gastbloggers zijn! 🙂

Er meer mee gaan verdienen

Natuurlijk verdien ik geld met mijn blog, anders zou ik mij ook niet ingeschreven hebben bij de Kamer van Koophandel. Het is nog wel een uitdaging voor mij om nog meer ermee te gaan verdienen. Ik probeer er bewust bij na te denken wat ik nu wel en niet precies wil en dat vind ik lastig. Mijn bezoekers wil ik niet kwijt, maar elke bezoeker vindt weer iets anders vervelend om te zien waar ik uiteindelijk een centje mee verdien. De een leest geen gesponsorde artikelen, de andere vind banners weer vervelend en weer een ander koopt expres niets via een affiliate link bijvoorbeeld. Dat zal altijd zo blijven en dat is voor mij de uitdaging, toch meer kunnen verdienen zonder dat dingen vervelend worden voor de bezoekers.

Aansluiten bij een mediabureau

Dit is al een tijdje iets wat ik graag zou willen, mij aansluiten bij een mediabureau die onder andere ook voor bannering zou gaan zorgen. Dit doe ik nu allemaal zelf. Ook wel leuk om te doen aan de ene kant omdat je zelf alles kunt bepalen. Toch is het ook wel erg fijn als een bedrijf als een mediabureau meerdere opdrachten voor je kan regelen bijvoorbeeld en als tussenpersoon fungeert bij klanten. Wellicht als mijn bezoekersaantallen zijn gegroeid dat het me wel lukt. Ik doe er in ieder geval enorm mijn best voor 🙂

Een uniek idee bedenken

Op sommige blogs die ik bezoek zie ik dan ineens super leuke en unieke ideetjes. Dan wil ik stiekem dat ik dan ook zo’n leuk en uniek idee bedenk en kan tonen op mijn blog. Hier heb ik al vaker over nagedacht, maar tot nu toe heb ik nog geen leuk en uniek idee bedacht naar mijn idee. Het speelt heel vaak door mijn hoofd dus ik ben er zeker mee bezig. Wie weet is dit ook iets wat binnenkort misschien toch van de grond komt!

Wellicht iets om andere bloggers te helpen en advies te geven?

Ik vind het heel erg leuk om mijn tips en ervaring te delen en mensen te helpen die vragen hebben over bloggen en dingen die daarmee te maken hebben. Al even zit ik er aan te denken om hier misschien iets mee te doen. Maarja, wat doe je dan precies? Meer informatieve artikelen? Tegen een kleine vergoeding mensen helpen of iets veranderen aan de layout? Ik weet dat nog niet precies, maar wel weet ik dat ik het super leuk vind om mensen op weg te helpen! Hebben jullie misschien een idee of tip?

Lees ook:
Wat heeft mijn blog als bedrijf mij gebracht?
5 super tips voor je jouw bedrijf start
Mijn werkplek in het nieuwe huis
Another blogging tag

Gerelateerde artikelen

18 reacties

Rinette 11 oktober 2016 - 11:52

Mooie doelen! Je hebt al een mooie blog met afwisselende onderwerpen, wat het voor een groot publiek aantrekkelijk maakt. Ik denk dat je met deze doelen heel goed meer met je blog kunt bereiken.

Succes!

Reageer
Talitha 9 oktober 2016 - 14:55

Ik vind zelf spelling ook altijd erg lastig en dan inderdaad met name de d en t’s. Mij vallen fouten daarin eigenlijk nooit zo op maar dat komt misschien ook omdat ik er zelf ook niet zo goed in ben hihi.

Reageer
Iris 8 oktober 2016 - 10:34

Het is altijd goed om nieuwe doelen te hebben. En met deze leuke gastbloggers komt het vast helemaal goed!

Reageer
Robin Valentine 8 oktober 2016 - 09:40

mooie doelen! ook haalbaar. gaat je vast lukken 🙂

Reageer
Ilona Wielinga 8 oktober 2016 - 08:51

Hele mooie doelen en het gaat je vast en zeker lukken!

Reageer
Hilde 7 oktober 2016 - 20:03

Hele mooie doelen om aan te werken! Grappig dat jij dan weer dpelen hebt die voor mij weer pas over een tijd aan de orde komen. Maar doelen stel ik ook, dat houdt mij scherp 😉

Reageer
Astrid 7 oktober 2016 - 17:37

Hey Mariska,

Mooie uitdagingen heb je voor jezelf opgesteld. Ik herken het hoor, die spelfouten etc 🙂 . Haha soms laat ik een artikel nog wel eens door mijn man lezen lol. Een mediabureau is zeker handig, ik wil dat ook nog steeds regelen 🙂 . Maar dat moet zeker goed komen bij jou! Je hebt echt veel volgers en bezoekers 🙂 .

Veel succes met deze uitdagingen! Het gaat je lukken 🙂 !

Liefs!

Reageer
Maaike 7 oktober 2016 - 17:12

Wat een toffe doelen heb je opgesteld! Ik hoop dat je ze allemaal snel mag bereiken 🙂

Reageer
Manon 7 oktober 2016 - 17:04

Mooie doelen. De spelling is ook echt een doel bij mij . Moet eerlijk zeggen dat het me bij jou niet zo opvalt

Reageer
Jessica 7 oktober 2016 - 16:11

Mooie doelen voor je blog.
Bij mij willen de d/t fouten er ook nog wel eens voorkomen. Ik probeer er wel op te letten, maar goed een enkel foutje kan gebeuren.

Reageer
Lonneke 7 oktober 2016 - 16:04

Mooie doelen en ik vind het erg leuk om gastblogger bij je te zijn. Ik vind het ook een leuk en gezellig- groepje zo!

Reageer
Eva 7 oktober 2016 - 15:11

Meer informatieve artikelen is inderdaad een leuk idee! Dat soort artikelen worden in ieder geval vaak gelezen. Of anderen helpen tegen een kleine vergoeding zou werken, weet ik niet. Wanneer iemand mij mailt met een (blog)vraag, mail ik gewoon terug, ook zonder vergoeding. Maar wat je daarna zegt is wel slim: voor aanpassingen aan een lay-out kun je inderdaad wel een kleine vergoeding vragen, al heb ik zelf vaak genoeg gehad dat mensen me ook hielpen zonder vergoeding. En stel dat je iemand op regelmatige basis helpt, met een lay-out of iets anders, dan zou ik er inderdaad wat voor vragen.

Ik moest trouwens wel lachen toen ik een spelfout zag ik de zin waarin je uitlegde dat je meer op je spelling wilde letten. “Maar helaas gebeurd dit wel eens”. Met een t is het eigenlijk 😉 Spelfouten op een blog zijn trouwens niet zo heel erg hoor. Wel is het zo dat ik ze echt altijd zie, maar dat kan aan mij liggen haha. Zolang het artikel niet helemaal vol met fouten staat, is het echt geen groot probleem 🙂 Het is natuurlijk wel professioneler wanneer je foutloze artikelen schrijft, maar iedereen maakt wel eens een foutje.

Liefs! (sorry voor de iets te lange reactie, haha)

Reageer
Marsha 7 oktober 2016 - 14:13

Mooie doelen heb je opgesteld! Eigenlijk alles wat ik ook nog wil bereiken haha.

Reageer
Mariëlle 7 oktober 2016 - 13:09

Ik ben er ook altijd over na aan het denken, hoe kan ik het nou beter doen? Maar het is toch allemaal best moeilijk hoor!

Reageer
femketje 7 oktober 2016 - 11:24

de Nederlandse taal kan best wel een bitch zijn, ben zelf ook nog wel eens mis met wat d’s en t’s :”)
en hooraaaay voor onze clan gastbloggers 😀 ben nu alweer een volgende look aan het verzinnen voor over 3/4 weken :3

Reageer
carolien 7 oktober 2016 - 09:21

Hele mooie doelen. Heel veel succes daarmee.

Reageer
lonneke 7 oktober 2016 - 09:03

Wat een mooie doelen! Denk dat dat het heel goed is om die voor jezelf op te stellen.
Bij een mediabureau aansluiten zou ik ook graag eens willen 🙂
Liefs Lonneke

Reageer
Vanessa 7 oktober 2016 - 08:41

Mooie doelen heb je! Ik moet zeggen dat de spelling me nog niet eens is opgevallen dus zo erg zal het wel niet zijn. Verder vind ik de afwisseling qua onderwerpen op je blog heel leuk. Het is dan ook een leuk idee om met gastbloggers te werken. Ik hoop dat je nog meer geld mag verdienen met je blog en dat je je in de toekomst kan inschrijven bij een mediabureau want dat lijkt me inderdaad handig. Succes!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.