6 dingen waar ik echt slecht in ben

6 dingen waar ik echt slecht in ben

Je leest natuurlijk vaak alleen paar positieve artikelen en het liefst zou ik dat ook willen, maar niet alles is altijd leuk. Nu zijn dingen waar ik slecht in ben ook weer niet verschrikkelijk negatief, maar op zich wel leuk om te delen. Er zijn vast lezers die zich hierin herkennen, hoi! Niet iedereen kan overal in uitblinken en ik jammer genoeg ook niet. That’s life 😉 Er zijn dingen waar ik dus echt enorm slecht in ben. En daar gaat dit artikel over. Soms vind ik het nog wel een beetje lastig om me van me persoonlijke kant te laten zien, maar toch ook wel weer leuk. En spannend. Mensen gaan je beter leren kennen.. ook van je slechte kanten. Hm.. let’s go!

Onthouden

Ik heb een heel slecht geheugen. Iemand kan nu iets aan mij vragen te doen en dat ben ik met 5 minuten weer vergeten. Het is al heel vaak gebeurd dat mijn broertje mij bijvoorbeeld vraagt om de vuilniszakken naar beneden te brengen, waarop ik direct ‘ja!’ op antwoord, maar vervolgens niet doe. Niet omdat ik het niet wil of dat ik er te lui voor ben, maar dan ben ik het gewoon echt alweer vergeten. Sommige denken dat ik het expres doe, maar nee. Mensen die heel dichtbij mij staan weten nu wel dat ik het niet expres doe en dat het gewoon iets wat bij mij hoort.

Opruimen

Haaaaa, ik ben zo’n chaoot! Laat ik vooropstellen dat ik niet zo’n poetsfanaat ben. En geen opruimer. Mijn slaapkamer is bijna altijd een bende. Een bende in de zin van gewassen was wat op bed ligt en als ik ga slapen, dat ik het weer op de grond gooi. Zonder op te vouwen want ja, daar heb ik op dat moment geen zin in. Oorbellen op mijn nachtkastje, oorbellen in een andere kast en in een bakje. Dat soort dingen. Niet van de viezigheid. En toch weet ik vaak alles wel weer te vinden, ook al is het zo’n chaotische bende. Want dat is het.

Vriendschappen goed onderhouden

Het is niet dat ik vriendschappen echt verwaarloos naar mijn idee, maar ik hoef ook niet iedereen iedere dag of week te spreken. Berichtjes over en weer gebeurt vaker dan dat er afgesproken wordt. Ik hoef nu eenmaal niet zo super vaak af te spreken. Niet omdat ik het niet leuk vind of de persoon niet leuk vind, maar dan is het vaak te druk. Ik hecht echt heel veel waarde aan lekker alleen thuis zijn en met mijn laptop en blog bezig zijn. En sommige momenten kies ik dat boven gezellig doen met vrienden en kennissen. Best wel vaak eigenlijk. Sinds ik overspannen ben geweest in 2010 heb ik gewoon geleerd veel tijd voor mezelf te nemen 🙂

Geld sparen

Dit dus. Dit heb ik eigenlijk nooit goed gekund. Waarom me dit niet lukt weet ik niet, waarschijnlijk omdat ik het uitgeef aan dingen die ik niet eens in de gaten heb. Het is niet zo dat ik een erg gat in mijn hand heb of helemaal geen spreekwoordelijke handen heb. Nee, ik betaal uiteraard gewoon mijn rekeningen en als ik iets met Afterpay koop betaal ik dat ook gewoon netjes. Maar aan het einde van de maand (of soms ervoor…) is het soms al een beetje zeuren. Ben er niet trots op. En ik vind het gewoon heel erg moeilijk. Dus als je tips hebt… 😉

Koken

Niet alleen kan ik niet koken, ik vind het ook nog eens verschrikkelijk om te doen. Ik steek er ook geen tijd en energie in om het te leren en dat soort dingen. Groente koken, aardappelen koken en vlees braden kan ik wel. Maar de rest, behalve tosti’s en eieren bakken? Eh, nee. Echt heel weinig. Erg klinkt dat eigenlijk, voor iemand van 31 jaar. Moet ik toch maar op zoek naar een man die voor mij kookt 😉 Ik heb altijd gezegd dat als ik ga samenwonen, ik zeker degene zal zijn die gaat koken. Dat wordt dus nog best een uitdaging als het zover is 😉 Eigenlijk vind ik koken dus ook gewoon verspilling van mijn tijd omdat ik het niet leuk vind. Als ik bij Thijs eet.. dan kookt hij heel vaak. Altijd eigenlijk.

Niet over me heen laten lopen

Hier heb ik soms wel moeite mee, mensen die over mij heen lopen. En ik laat dat toe. Ik vind het moeilijk om mensen teleur te moeten stellen en denk dan altijd dat ze gelijk boos op me zijn en me nooit meer willen spreken. Waarom? Ik heb echt werkelijk waar geen idee. Zo had ik afgesproken om vanavond naar een feest te gaan met een vriendin, maar ik twijfel nog heel erg. Vorig weekend ben ik ook al uit geweest en wil het dan een weekend erna altijd rustig houden.. om genoeg rust te pakken. M’n vriendin was een beetje teleurgesteld en dat begrijp ik, maar ik ben dan zo iemand die heel snel zegt ‘oh, dan gaan we toch wel!’. En dat is wat ik moet afleren. Als ik me niet goed genoeg voel dan moet ik gewoon niet toegeven. Klaar. Als mensen teleurgesteld of boos zijn betekent dat niet dat ze me niet meer willen spreken. Goed om eens over na te denken.

Lees ook:
Zó kom je NIET in de schulden
Risico gaat mis, inkomsten, bezoekersaantallen.. klaar mee!
7 dingen die ik helemaal niks vind
Yes, een woning bezichtigen!

Waar ben jij heel slecht in?

12 Reacties

 1. 12 september 2016 / 12:37

  Ik ben zelf heel slecht in technische dingen, daar snap ik echt niks van.
  Ook computertechnische dingen voor m’n blog bijvoorbeeld, te erg.
  Zonder m’n vriend had ik nu echt de meest spuuglelijke website ooit gehad waarschijnlijk, dus blij dat hij grafisch ontwerper is haha.

  Ik vind in tegenstelling tot jou, koken wel heel erg leuk!
  Lees het laatste blogbericht van Ricardo – Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb (10).My Profile

  • Mariska
   Auteur
   12 september 2016 / 18:07

   Technische dingen vind ik juist heel interessant en ben ik ook best goed in, denk ik, haha! Kom ik een keer bij je eten 😉

 2. marieke
  11 september 2016 / 10:52

  Geld sparen
  Rekenen en wiskunde
  me concentreren
  discipline

 3. 11 september 2016 / 09:18

  Herkenbare puntjes. Vooral het onderdeel vriendschappen onderhouden vind ik mooi. Ik merk dat ik ook steeds meer tijd voor mezelf neem ipv elke week met iedereen af te spreken. Ik heb er gewoon niet meer zoveel behoefte aan of dergelijke. Helaas zien sommige vriendinnen het wel als verwaarlozen en dat vind ik dan wel weer jammer. Maar ach, zijn het dan wel vriendinnen?
  Lees het laatste blogbericht van Rebecca – Mijn tip tegen schurende bovenbenenMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   12 september 2016 / 18:11

   Ik denk dat vrienden je wel een soort van zullen moeten begrijpen. Klinkt misschien een beetje kort door de bocht, maar tijd voor jezelf is nu eenmaal wel heel belangrijk.

 4. 10 september 2016 / 22:02

  In ‘nee zeggen’. Ik vind het vreselijk mensen te moeten teleurstellen, maar heb ook geleerd dat ik mezelf niet tekort moet doen. Dus soms zeg ik nu ‘nee’ en dan probeer ik dat zonder schuldgevoel te doen.
  Ik ben ook slecht in moeilijke bel-afspraken, ik kan daar erg tegenop zien, dus stel ik bellen naar bedrijven etc. altijd uit, tot het uiteindelijk gewoon moet.

 5. Robin Valentine
  10 september 2016 / 18:17

  Dat vriendschappen onderhouden herken ik mij zo in! ik ben best wel slecht in afspreken en hoef inderdaad ook niet iedere week maar ik laat net iets te veel tijd verstrijken tot ik weer afspreek >_<
  Lees het laatste blogbericht van Robin Valentine – Photo Diary – Beauty meubelen & nieuwe baanMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.