Dit spookte ik vroeger op internet uit

clubs.nl

Ineens dacht ik aan wat ik vroeger allemaal aan het uitspoken was op het internet. Sinds 2000 hadden wij internet thuis en op dat moment was ik echt nog niet bezig met het houden van een blog. Laat staan dat ik wist wat dat woord betekende en of het überhaupt al bestond op dat moment. Toch ben ik altijd wel een beetje bezig geweest, aan het rond surfen naar profielen websites en deed ik dingen in Word en een soort van Photoshop? Geen idee meer precies welk programma, maar ik bewerkte wel op een bepaalde manier foto’s. Op een manier die toen cool was ;) Leuk om eens na te gaan wat ik allemaal deed ik die tijd! Clubs.nl was een van die dingen.

Foto: Shutterstock

Clubs.nl

Een beste tijd heb ik op clubs.nl rondgehangen en ik had zelf ook zo’n club. Dat was volgens mij in de tijd van 2003/2004. Naar mijn idee was het vrij populair en had je clubs over artiesten, acteurs of clubs waar je hele clubsets kon aanvragen. Clubsets waren een banner, handtekening en foto bovenaan je pagina, geloof ik. Dat deed je dan tegen credits die je kon kopen en aan elkaar kon geven. Super leuk vond ik dat en ik was er altijd te vinden. Je bouwde ook echt een soort vaste groep op daar. Helaas begon het steeds meer te verdwijnen en begonnen mensen hun eigen blogs, wederom over acteurs en zangers bijvoorbeeld. Leuke tijd was dat en ik heb er ook nog bekenden aan overgehouden :) Zoals Kimberly en een andere jongen die een goede vriend is geworden! Clubs.nl is echt een goede oude tijd.

Cu2 & Dreamcommunity

Ook had ik in die tijd Cu2 en later een Dreamcommunity profiel. Op Cu2 was je echt de bom als je vette plaatjes kon bewerken en van die stoere dingen kon maken in HTML en CSS. Als je het nu zou zien zou je je eigen doodlachen, het zag er natuurlijk niet uit. Ook ging je steeds dingen veranderen, deed je een soort van vragenlijsten invullen en kon je maar een berichtje achterlaten bij een bepaald persoon. Niet echt heel uitgebreid dus. Ik heb nog even gekeken of ik mijn Cu2 profiel kon terugvinden, maar het blijkt nu een datingsite te zijn… Helaas. Dreamcommunity kan ik me niet heel veel meer van herinneren, maar het was in ieder geval ook een profielensite. Wel weer heel anders dan clubs.

Adopties maken

Vroeger was ik fan van The Kelly Family en volgde ik die tijd ook superveel sites daarover. Het was toen ook op een gegeven moment in om ergens iets te adopteren. Als jij dan aangaf aan de site eigenaar welke Kelly je het leukste vond, dan ging diegene een foto bewerken van jouw idool met jouw naam erop en die kon je dan op je website zetten. Vond ik stiekem wel erg leuk :) en mis dat ook wel een beetje. Ook zoiets was fansites.org volgens mij, kon je allerlei buttons op je website zetten van personen, parfums, tv programma’s, eten en ga zo maar door, wat je leuk vond. Wellicht leuk om weer eens te doen, lekker oldschool en niks mooie, lichte en clean foto’s ;) In die tijd had ik trouwens een geocities website, maar die is helaas offline, anders had ik hem zeker gedeeld, haha!

De domeinnaam die ik had

Ook wilde ik op een gegeven moment wel een eigen website. Geen idee van Nederlandse websites, dat volgde ik nog niet. Wel Engelstalige websites trouwens. Bezocht ze erg vaak en je wist precies waar je gratis brushes voor Photoshop kon downloaden en PSD’s voor Photoshop. Leek mij ook wel stoer om te doen en kocht een domein en hosting. En ja, dan heb je een domein en hosting en hoe verder? Ik had geen idee. Volgens mij gebruikte in Cutenews! Ook zo leuk! De domeinnamen die ik me kan herinneren zijn: peach-melody.org, sexy-smile.org, melon-tea.net, bymariska.com, xoxmariska.com en vast en zeker nog een paar. Haha, bizar om terug te zien!

Zat jij ook op clubs.nl?

Lees ook:
World Letter Writing Day – groot pakket van Viking
Mijn échte mening over adblockers
I did it: ik kocht een kitten uit het asiel

Geverifieerd door MonsterInsights