Essence Winter Dreamin’ oogschaduw palette + blush & highlighter

essence winter dreamin' oogschaduw palette

Een tijdje geleden ontving ik een persbericht van Essence Winter Dreamin’, een nieuwe trend editie van Essence die deze deze winter verkrijgbaar is. Het ziet er in ieder geval heel lief en schattig uit met die kleurtjes die erin gebruikt worden. Niet perse kleuren die ik direct zou kiezen als eerste, maar ik vind het er wel schattig uitzien. Misschien zelfs ietwat kinderlijk qua kleurkeuze. Tot mijn grote verbazing (maar ook vreugde!) ontving ik het Essence Winter Dreamin’ oogschaduw palette en de blush uit de collectie. Die ga ik nu aan je laten zien. Wederom geen vette ooglooks, maar uiteraard wel de swatches. En de swatches zeggen al een hoop!

Lees ook: Essence Winter glow limited edition

Essence Winter Dreamin’ trend editie

essence winter dreamin' producten

Tijd voor sneeuwpret! Van midden december 2017 tot en met januari 2018 brengt de nieuwe essence trend edition “winter dreamin’” je vast en zeker in de stemming voor wintersportplezier. De frisse, koele lucht, de zonnestralen die zachtjes je gezicht verwarmen en… de fijne beautyproducten in pastelkleuren, schattige sneeuwvlokdesigns en Noorse stijlpatronen.

Boven op de foto zie je alle producten die in deze trend editie met de naam Essence Winter Dreamin’ zitten. Daarvan kan ik je nu het oogschaduw palette met 12 kleuren laten zien en de blush en highlighter, een 2 in 1 product. Is het de moeite waard of kun je het beter laten liggen? Ondanks dat ik geen ooglook heb gefotografeerd heb ik de oogschaduw wel een dag gedragen. Ik kan mijn mening daar dus op baseren.

Essence Winter Dreamin’ oogschaduw palette

essence winter dreamin' oogschaduw palette achterkant
essence winter dreamin' oogschaduw kwast

Twaalf hooggepigmenteerde nude kleuren met matte, metallic en glinsterende effecten in een extra mooie verpakking. Er zit een oogschaduwkwast bij die het aanbrengen en blenden makkelijk maakt. 01 warm blankets & hot chocolate en consumentenadviesprijs: € 7,99.

In eerste instantie vind ik het oogschaduw palette er echt wel schattig uitzien. Als ik al oogschaduw draag dan kies ik vaak voor de nude kleuren, dus dit palette zou goed bij mij passen. Eigenlijk draag ik het zelfs alleen als ik uit ga en dan nog niet eens heel vaak. Uiteraard heb ik swatches voor je gemaakt die je kunt zien op de onderstaande foto’s.

essence winter dreamin' oogschaduw palette 1
essence winter dreamin' oogschaduw palette 1e rij
de eerste 6 kleuren uit het palette
essence winter dreamin' oogschaduw palette 2e rij
de tweede 6 kleuren

Aangezien er wordt gesproken over ‘hoge pigmentatie’ had ik wel iets verwacht. Ik moet eerlijk zeggen dat het bij de eerste rij swatches best tegenvalt, hoe wel de laatste 2 kleuren best mooi kunnen zijn als je dit combineert. Van de tweede rij ben ik meer onder de indruk. Buiten dat ik de kleuren mooier vind, vind ik ze ook mooier gepigmenteerd. Voor de laatste 3 kleuren vind ik heel mooi. Smaken verschillen, want niet iedereen houdt van een donkere ooglook.

2in1 highlighter & blush powder

essence winter dreamin blush highlighter | DoorMariska
essence winter dreamin highlighter | DoorMariska
essence winter dreamin blush | DoorMariska
essence winter dreamin blush highlighter swatches | DoorMariska

Deze highlighter en blush komen in een innovatieve duoverpakking en creëren een frisse teint alsof je net een wandeling hebt gemaakt door de sneeuw. Consumentenadviesprijs € 3,59 en alleen verkrijgbaar in 01 a december to remember.

Dit vind ik een heel leuk product, leuk gemaakt zo compact zodat je altijd een blush en highlighter bij je hebt. Wat mij direct opviel is dat de blush best wel donker is eigenlijk. En er is ook geen lichtere kleur, dus je moet het hier wel mee doen. Gelukkig is het wel goed te blenden en ietwat te vervagen waardoor je mooie blosjes op je wangen kunt creëren. De highlighter is mooi gepigmenteerd en goed zichtbaar. Ook bij deze dus opletten hoe fel je hem aan wilt brengen. Hij is wel heel mooi!

Conclusie, info en verkrijgbaarheid

Ondanks dat ik de kleuren van het oogschaduw palette heel mooi vind en zelf ook zou gebruiken, vind ik bij sommige het pigment tegenvallen. Je kunt ook wel zien dat het vrij poederig is aan de swatches. Een dag heb ik een paar oogschaduw kleuren gebruikt, maar het ging heel erg in de lijntjes zitten waardoor de kleur ook vervaagd. Erg jammer en dat had ik persoonlijk niet echt verwacht. Hiervoor had ik de donkerste kleuren gebruikt.

De blush en highligher in 1 vind ik een heel erg leuk idee, maar vind het wel jammer dat het maar in 1 kleur combinatie verkrijgbaar is. De blush is naar mijn idee toch wel een beetje te donker. Je zult dus goed moeten oppassen bij het aanbrengen dat je niet gewoon 2 donkere kringen op de appels van je wangen krijgt.

Essence Winter Dreamin’ trend editie is vekrijgbaar van midden december 2017 tot en met januari 2018 bij Trekpleister en Kruidvat.

Lees ook:
Freedom lipstick Now Collection
Loreal Gold Obsession nagellak Rouge gold & Rose gold
Miss Sporty Crazy Me eyeshadow

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook