3d printen met Leapfrog

3d printen fashion

Als er iets is wat ik echt enorm interessant vind, dan is het wel dat 3D printen wat helemaal hét wordt. Het idee dat je gewoon iets uit kunt printen in 3D, dat is toch gek? Jammer dat dit geen taartjes of lekkere koekjes zijn ;) Toch gaat de technologie wel heel ver, want laatst zag ik op het nieuws dat ze ook bijvoorbeeld kleine delen voor in het lichaam kunnen uitprinten in 3D en vervolgens in het lichaam plaatsen. Op die manier hoef je op bepaalde momenten niet meer op een donor te wachten. Ik verbaas me er echt enorm over!

Leapfrog is een bedrijf dat 3D printers produceert en verkoopt aan bedrijven, maar ook aan consumenten. Bedrijven als KLM, Bosch en Volkswagen horen dan ook tot de klantenkring die gebruikt maakt van de 3D printers van Leapfrog.

Bij het bekijken van de website zag ik dat het nu ook mogelijk is om 3D in hout uit te printen, waar je dus bijvoorbeeld deze klompen mee kunt maken. Hoe stoer is dat? Op de bovenstaande foto zie je dus het voorbeeld van de klompen die daadwerkelijk zijn geprint met deze 3D printer van Leapfrog. Wat een technologie!
Ook zie je op de foto die het meest bovenaan staat uitgeprinte fashion items die ook daadwerkelijk gedragen zijn op de catwalk. Ik vind dat nogal wat. Wat kun je binnenkort nog meer allemaal printen?

Het bovenstaande filmpje is van Leapfrog en heb ik bijgevoegd, zodat je kunt kijken wat er precies wordt bedoeld en hoe dit in zijn werk gaat, dat 3D printen.

De printers zijn echter niet goedkoop. Ook niet heel onlogisch omdat het eigenlijk natuurlijk nog vrij nieuw is. Veel mensen zijn er mee bezig en het wordt ook constant verbetert.

Lees ook:
Lichamelijke ingrepen die ik begrijp
Sneeuw en autorijden like hell (ik slipte!)
Wat is mijn ultieme katervoer na een avond uit?

Heb jij al eens iets geprobeerd met een 3D printer?
Dit is een gesponsorde post.