Shop mijn favorieten

Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto
Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto

18x ook als je 30 bent..

18x ook als je 30 bent..

Kijk, ik ben 30. Veel mensen willen hun leeftijd meestal niet vertellen maar dat maakt mij dus echt helemaal niks uit. Het is iets wat vast staat en je toch niet kunt veranderen. Eigenlijk ken ik ook niet zoveel bloggers (die ik volg dan) die dezelfde leeftijd als ik hebben. Vind ik niet erg want over het algemeen voel ik me jonger, heb ik jongere vrienden en kan ik het beter vinden met jongere mensen dan mensen van mijn eigen leeftijd. Als ik kijk naar mijn beste vriendinnen van de middelbare school is dat een wereld van verschil. Zij zijn getrouwd, hebben een huis gekocht en hebben een of twee kinderen. Mij benauwd data dus enorm. Ik denk ik schrijf er eens een blogpost over, over dingen die je evengoed nog kunt doen, hebt en tegenkomt als je 30 bent.

18x Ook als je 30 bent..

1. .. kun je nog steeds vrijgezel zijn
2. .. hoef je nog geen kinderen te hebben
3. .. kun je gewoon met je broertje samen wonen die ook vrijgezel is
4. .. is het niet raar om met jongere mensen het beter te kunnen vinden
5. .. wordt er nog steeds gevraagd om je ID kaart omdat ze je niet geloven
6. .. word je nog steeds 23 geschat soms
7. .. kun je gewoon nog dronken worden
8. .. genieten van het spelen van de Sims (4 in dit geval)
9. .. kun je gewoon met je zusje naar een foute party gaan
10. .. hoef je nog niet per se ook serieus met huisje, boompje en beestje bezig te zijn
11. .. kun je vragen als ‘moet je niet eens een vriend zoeken?’ gewoon lekker negeren
12. .. is het evengoed leuk als je zo jong geschat wordt
13. .. kun je dus gewoon lekker een hobby hebben als bloggen
14. .. kun je kinderen écht heel irritant vinden
15. .. en ook geen kinderwens hebben. Ik heb namelijk écht geen kinderwens
16. .. kun je gewoon lekker met de dag leven en zien wat het leven brengt
17. .. kun je genieten van het alleen zijn
18. .. kan roze je favoriete kleur zijn

Lees ook:
32 uur werken; 1 hele dag vrij of 2 halve dagen?
De eerste keer vliegen; mijn ervaring
Wat zou ik doen met een miljoen?

En zeg nou zelf, had jij mij 30 geschat als volger? 🙂 Het is echt zo! Reken maar uit.. 20 augustus 1985!
deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties

 1. 13 maart 2016 / 19:09

  Leuk artikel! Dit had ik zelf geschreven kunnen hebben haha. Ben dus gisteren 29 geworden en voel me al echt oud, zeker in het blogger wereldje. Alleen voel ik me zeker niet oud! Ik heb ook heel veel jongere vrienden en moet ook altijd id laten zien haha. Maarja nu komen wel al de vragen he..wanneer komen de babies! XD -x-
  Lees het laatste blogbericht van Marushi – Jarig + Winactie!My Profile

 2. carola donkelaar
  13 maart 2016 / 10:21

  Aaah dit is fijn en heel herkenbaar 🙂

 3. 13 maart 2016 / 09:43

  Ik had je wel een paar jaartjes jonger geschat! Mensen lijken tegenwoordig zo erg te willen haasten met huisje boompje beestje, ga zo door en geniet van je vrijheden en alles 😀
  Lees het laatste blogbericht van Mariska – Colourpop Super Shock Shadow | ReviewMy Profile

 4. Astrid
  12 maart 2016 / 22:53

  Tja, leeftijd is ergens ook maar een nummertje. Ik word in juni 30. Al ben ik dan al bijna vijf jaar getrouwd, dat hoeft niet voor iedereen te gelden. Ik herken er trouwens wel een aantal, want ook al ben ik getrouwd, ik woon door omstandigheden niet met mijn man samen (maar als ik 30 word hopelijk wel) en ga nooit kinderen krijgen. Mensen schatten mij overigens over het algemeen ouder dan ik ben.
  Lees het laatste blogbericht van Astrid – Geluksmomentjes #3My Profile

 5. Sabine
  12 maart 2016 / 21:23

  Ha spot on! Ben 30, wel al getrouwd maar daar kon mijn inmiddels overleden vader gelukkig bij zijn dus heel dierbaar. Verder zijn m’n man en ik nog steeds eens stel pubers af en toe hahaha! Kids…eh ik word liever nog een x tante. 😉

 6. 12 maart 2016 / 20:59

  Zo herkenbaar. Alleen ik ben er nu bijna 29. Wij zijn hier ook nog niet echt bezig met kinderen. We hebben elkaar en een hond. 🙂

 7. 12 maart 2016 / 17:33

  Wel een heel herkenbaar lijstje hier. Ik ben nu 27 en sinds enkele jaren blijven de vragen “Wanneer ga je samenwonen?” en “Wanneer komen er kindjes?” mij achtervolgen. In mijn ogen hoef je ook totaal nog niet met dat huisje-boompje-beestje bezig te zijn als je dat nog niet wilt. Ik vind het soms best vervelend dat mensen daar zo op kunnen blijven hameren. Of je nu 20, 30, 50 of 100 bent… je moet gewoon doen wat je graag doet 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Sarah – Mijn Boedapest bucket listMy Profile

 8. Darina
  12 maart 2016 / 16:42

  Leuk artikel! Ik ben 37 en blog pas 1,5 jaar 🙂 Leeftijd maakt me niet zoveel uit, als je je maar goed voelt en het naar je zin hebt!
  Lees het laatste blogbericht van Darina – Photo Story – An Olive Farm at CreteMy Profile

 9. Nima
  12 maart 2016 / 16:00

  Had eigenlijk nog niet zo over je leeftijd nagedacht.. (ben zelf 42, rimpeliger dan vroeger maar verder merk ik geen mega verschillen ;))
  Ik maak van leeftijd ook niet echt ‘een ding’ ,qua vriendschappen, relaties of qua dingen als bloggers volgen (Hoewel ik geen vloggers volg als Beautynezz, superschattig maar dat staat toch wel weer iets te ver van me af)
  Leuk om te lezen dat het hier komende maanden nog niet omgetoverd gaat worden in een ‘Mommyblog’ 😉

  • Mariska
   Auteur
   12 maart 2016 / 16:03

   Je hoeft inderdaad niet bang te zijn dat dit (op korte termijn) een mommyblog wordt, haha!

 10. 12 maart 2016 / 15:05

  Ik word dit jaar 30 en blog ook, bloggen zit niet echt een leeftijd aan vast vind ik zelf.
  Natuurlijk kun je als je 30 bent vrijgezel zijn en dronken worden en al die dingen die jij omschrijft, dat kun je zelfs op je 40ste en 50ste als je je zelf daar lekker bij voelt.

  Ik woon wel samen maar heb geen huis gekocht, dat vind ik dan een iets te grote stap.
  Ik wil ook absoluut geen kinderen en leef ook het liefst met de dag.
  Lees het laatste blogbericht van ricardo – Hotspot: Kattencafé Kopjes.My Profile

  • Nima
   12 maart 2016 / 15:54

   Leuk, een male blogger!
   Ben benieuwd naar je blog, ken alleen Enzo eigenlijk..qua mannelijke bloggers (of vlogt die alleen? ) en daar ben ik niet echt een volger van