Zó gaat het met mijn katten Vriendje en zijn streken

vriendje

Al eerder heb ik verteld over mijn kleine kattenvriendje die ook echt de naam Vriendje draagt. Ik heb hem met kerst 2016 opgehaald als kitten uit het asiel. Samen zijn we al een aantal keer verhuisd en ik kan wel zeggen dat hij mijn kleinste en beste vriendje is. Dat klinkt natuurlijk nogal gek voor mensen die niks met katten hebben of het stomme beesten vinden. Mijn Vriendje is namelijk bij mij gekomen omdat ik me vaak alleen voelde. Dit kleine viervoetertje helpt er enorm bij dat ik me niet meer alleen voel en het is gewoon gezellig zo’n kat om je heen. In zo’n 2,5 jaar tijd leer je zo’n beestje natuurlijk goed kennen en ontwikkeld hij ook zijn gedrag en vooral ook streken. Wat ‘ie wel leuk vindt en wat hij niet leuk vindt. Omdat ik bijna niet over hem schrijf leek het me leuk er eens een artikel aan te wagen :)

Zó gaat het met mijn kleine Vriendje en zijn streken

  1. Op bed slapen. Een aantal mensen in mijn omgeving willen absoluut geen huisdier op of in bed, maar mijn kat slaapt dus zo goed als altijd bij mij op bed. Ik vind dat ook helemaal niet erg en van mij mag hij altijd op bed slapen.
  2. Ikea kast. Van Ikea heb ik een Kallax kast en kocht daar direct het kattenmandje/kattenhuisje bij die daar speciaal voor gemaakt is. Dat is deze en kost maar €4,99. Hij ligt er echt heel erg graag in en trekt zich daarin ook vaak terug en gaat daar lekker slapen. Echt een uitkomst!
  3. Gecastreerd. Afgelopen week is hij (pas) gecastreerd. Ik betrapte hem erop dat hij binnen aan het plassen was (eerste keer) en wist gelijk dat ik hem wilde laten helpen. Dit was afgelopen vrijdag het geval en was natuurlijk weer een gevecht om in het reismandje te krijgen. Uiteindelijk zat hij er vrij snel in (binnen een kwartier) en konden we naar de dierenkliniek in Volendam. Om 9:00 heb ik hem daar gebracht en mocht hem einde van de ochtend weer ophalen. Alles is prima gegaan en hij was al vrij snel helemaal zichzelf.
  4. Hij luistert vrij goed. Katten zijn vaak nogal arrogant vind ik zelf, maar ik moet bekennen dat deze kleine redelijk goed luistert. Zo eet en hij likt hij niet vanaf lege borden en loopt gewoon door als dat er staat, springt hij niet op het aanrecht want dat heb ik hem afgeleerd en als ik zeg ‘ga maar lekker liggen’ dan gaat hij liggen. Niet altijd natuurlijk dat laatste puntje maar heel vaak wel. Ook krabt hij vaak aan de bank wat eigenlijk niet mag, maar is een oude bank. Nu heb ik net nieuwe eettafelstoelen en daar wilde hij ook aan krabben (ligt nu heel vaak op de stoel naast me als ik aan tafel zit). Als ik zeg: Niet stukmaken! dan stopt hij ook echt met krabben. Of het toeval is weet ik niet, maar het lijkt in ieder geval of hij goed luistert haha.
  5. Vlees en snoepjes. Vlees en snoepjes zijn heilig maar dat is bij iedere kant zo volgens mij. Als ik zeg ‘snoeppie pakken’ of ‘vleessie pakken’ dan weet hij donders goed wat ik bedoel en gaat dan meestal ook alvast naar de keuken waar die dingen liggen. Ze zijn echt niet gek die katten!
  6. Buiten de tuin. Eerst wilde ik hem eigenlijk alleen in mijn tuin houden maar heb daarna toch besloten dat hij gewoon buiten de tuin mocht. Hij vindt het echt geweldig! Achter mijn tuin staan coniferen en ik zie hem regelmatig daarin klimmen. Ook springt hij heel vaak op de schutting van die buurman (hij klimt er dan echt in), zie ik hem rennen in het hofje waar ik woon en vindt het niet erg om af en toe te vechten met andere katten om zijn territorium af te bakenen. Maar dat vechten wordt hopelijk wel wat minder nu hij gecastreerd is en hopelijk ook wat rustiger wordt.
  7. Voor het raam liggen. Ook ligt hij graag voor het raam en dan het raam die naar het hofje en de parkeerplaats uitkijkt. Ik woon namelijk op een hoek dus hij kan alles mooi zien. Soms ligt hij daar en dan ziet hij een andere kat lopen die richting mijn slaapkamer loopt. Dan sprint hij naar de slaapkamer om daar voor het raam te gaan zitten en die andere kat in de gaten te houden. Als die kat dan weer terugloopt dan komt hij weer aangerend en gaat hij weer in de vensterbank bij het raam zitten.

Ik hoop dat jullie deze update leuk vonden om te lezen. Ben natuurlijk ook benieuwd welke streken jullie katten hebben!

Lees ook:
Waarom ik naar Amerika op vakantie wil maar naar Duitsland ga
Weg met die onzekerheid, hoe doe ik dat toch?
Onze vader is dement, hoe gaan we hier mee om?
6 dingen die ik leuk vind aan verhuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *