Gekeken op Netflix 1: Fyre, Girls Incarcerated & Killer Woman

gekeken op netflix fyre festival, girls incarcerated, killer woman

Nu ik mijn tv abonnement heb opgezegd ben ik veel meer into Netflix en Videoland. Videoland had ik al een tijdje en keek ik veel terug, maar nu dus ook Netflix. Merk dat ik er nu ook echt voor ga zitten en me echt focus op zo’n docu en/of serie. Voorheen had ik dat niet. Dan zette ik gewoon de tv aan en ging achter mijn laptop zitten en keek met een half oog. Dus ik ga vaker schrijven over de dingen die ik heb gekeken. Nu heb ik Fyre gekeken, Girls Icarcerated (ben ik nog mee bezig) en Killer Woman with Piers Morgan. Dit is ook veel interessanter dan alleen maar de tv aan hebben staan en met een half oog kijken. Goed, let’s go!

Lees ook: 20 redenen waarom de lente leuk is!

Foto Shutterstock/sitthiphong

Fyre

Ik was zo ontzettend benieuwd naar deze documentaire of het Fyre Festival. Er is zoveel over geschreven, zoveel over op televisie geweest en dan nog het promotie filmpje en de bekende modellen en influencers die eraan meededen en het aankondigden.  Persoonlijk zou ik het idee hebben dat als veel bekende mensen er reclame voor maken en het aanprijzen dat het ook wel te vertrouwen is, maar zo zie je maar weer dat niet alles is wat het lijkt. Je krijgt echt een goed kijkje achter de schermen van de organisatie van het Fyre Festival en vooral ook Billy Mc Farland. Echt wat een mafkees is die gozer. Overal hangt hij mooie verhalen op, overal troggelt hij miljoenen vandaan terwijl hij eigenlijk al zou moeten weten dat het een flop is en hij de boel oplicht. Althans zo zie ik het. Alles wat je op het promo filmpje ziet is helemaal niks vergeleken met wat er uiteindelijk is. Of beter gezegd niet is. Alle celebrities die eraan meegewerkt hebben moeten er ook een onwijs rot gevoel aan over hebben gehouden. En dan nog alle bedrijven en personen die meegewerkt hebben en gewoon geen geld en salaris krijgen, terwijl Billy Mc Farland alweer bezig is met nieuwe zaken om de boel op te lichten. Dat zie je trouwens ook, dat hij weer achter een ander raar bedrijf zit. Wat mij betreft krijg je een heel goed beeld en Fyre is een echte aanrader!

Girls Incarcerated

Van Girls Incarerated kan ik helaas geen trailer vinden op YouTube, maar als je op die term zoekt zie je wel meiden die in die docu zitten die nu op YouTube dingen doen. Je ziet in Girls Incarcerated meiden die om een of andere reden (of meerderen) in de Madison instelling in Indianapolis zijn geplaatst en minderjarig zijn. Ze vertellen hun verhaal en vaak komt het er wel op neer dat de ouders er niet waren, drugsproblemen, drankproblemen en ook wapenbezit. Jonge meiden die het verkeerde pad opgaan en in de instelling zijn geplaatst om hun leven te beteren.

In Madison Indianapolis kunnen ze rangen verdienen waardoor ze meer dingen krijgen die ze mogen doen. Bijvoorbeeld naar de kapper of helpen in de keuken. Dat kan alleen maar als ze bijvoorbeeld goede cijfers halen, hun gedrag in toom houden en hun grote mond houden. Ook kun je een bordeauxrode trui verdienen in plaats van een paarse en dan krijg je ook extra dingen. Een van die dingen is dat je eens in de maand (geloof ik) eten van buitenaf krijgt. Ik vind dit soort docu’s heel interessant om te zien, om te kijken of die meiden veranderen en hun leven ook daadwerkelijk aanpassen. Maar ook waardoor ze daar zijn gekomen en wat ze hebben gedaan.

Killer Woman

Killer Woman with Piers Morgan is er ook zo een die ik al direct wilde zien. Het bestaat uit een aantal afleveringen waarin vrouwen vertellen wat zij hebben gedaan en waarom ze opgepakt zijn. Je ziet ook dat familieleden worden geïnterviewd, je hoort het hele verhaal en bij sommigen zie je ook de nabestaanden van het slachtoffer aan het woord. Ook dit vind ik heel fascinerend om te zien, wat deze vrouwen bewoog tot hun daad. Je merkt dat ze alles heel netjes verwoorden en ‘politiek correct’ praten ook. Dit meisje op de foto van de trailer (hierboven) praat bijvoorbeeld steeds over ‘mijn medeverdachte’ in plaats van bijvoorbeeld de naam van diegene. In elke aflevering stelt Piers Morgan verschillende vragen aan de personen die vast zitten. Wat mij betreft ook echt een aanrader als je van dit soort dingen houdt.

Heb jij Fyre, Girls Incarcerated of Killer Woman al gezien?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *