YSL Libre Le Parfum álles wat je wilt weten

ysl libre le parfum

Vandaag stookt Yves Saint Laurent Beauty het vuurtje van haar flamboyante melange op naar een hoger niveau met een nieuwe, kruidige, honingzoete bloemensignatuur. lntenser dan ooit. Vuur in een flacon. YSL LIBRE Le Parfum . Een parfum. En zoveel meer dan een parfum. Omdat jouw geur is wie je bent. Je felle flamboyante uitstraling, het schitterende oplaaiende parfumspoor dat je achterlaat, een genot alleen voor jezelf, maar ook de boodschap die je de wereld instuurt.

YSL LIBRE Le Parfum . Omdat er in het Frans geen krachtiger woord is om jou te definiëren, vandaag. YSL LIBRE Le Parfum. Want vandaag voelt het vieren van vrijheid belangrijker dan ooit. Vrijheid is de ultieme luxe. Het vuur dat jou drijft, om alles versterkt te voelen en LIBRE, vrij te leven. De vurige visie die in jouw hart brandt. Een positieve, onverschrokken, brandende oproep tot actie. Maar ook, het geheim van jouw zelfvertrouwen en charisma…

“VOOR DEZE NIEUWE VERSIE VAN LIBRE WILDEN WE HET PARFUM TIEN KEER SENSUELER MAKEN DOOR DE COMPOSITIE MET WARME, KRUIDIGE TONEN TE VERRIJKEN. DEZE WARME GLOED CONTRASTEERT MET DE FOUGÈRE STRUCTUUR, HET SIGNATUUR VAN LIBRE. DE ORANJEBLOESEMNOOT WORDT VERSTERKT, ZIJN ELEGANTIE WORDT ASSERTIEVER EN AANLOKKELIJKER DAN OOIT.”

Anne Flipo

YSL Libre Le Parfum

ysl libre le parfum

ln 2022 vangt LIBRE ‘het vuur’ in een flacon met de meest intense, smeulende en sensuele variant tot nu toe van het coutureicoon: YSL LIBRE Le Parfum . Met deze onbevreesde nieuwe creatie laten meesterparfumeurs Anne Flipo en Carlos Benaïm (IFF) de kenmerkende sensuele oranjebloesem en de koele lavendel van de geur door middel van een explosie van warme kruiden tot uiting komen.

Het Ourika-saffraan akkoord, dat door de headspace techniek is gevangen, voor het eerst gebruikt in een geur, onthult de unieke aanlokkelijke, romige en smeulende facetten van de saffraanbloem die wordt gekweekt in de Ourika Community Gardens van YSL Beauty in Marokko. Verlicht door een fris, sappig bergamothart, speciaal voor YSL tot stand gebracht, wordt gecombineerd met de verkoelende verhitte pittigheid van scherpe gember waardoor het kenmerkende saffraan akkoord LIBRE nog feller gaat ‘branden’.

Geraakt door het vlammende kruid, wordt het hart van LIBRE Le Parfum zo rood als de «bloemen van vuur» die Yves Saint Laurent in de jaren zeventig voor zijn baanbrekende Opium in beeld heeft gebracht. Rood als de aarde van Marokko, het land dat op deze manier het flamboyante palet van de couturier inspireerde. Maar ook het rood, zoals de vlammen die in het hart van de YSL-vrouw branden…

ysl libre le parfum ingredienten

Om de temperatuur nog verder op te stoken, is het honingzoete facet in LIBRE LE PARFUM nog eens extra versterkt. Van nature aanwezig in Libre’s kostbare oranjebloesem absolute wordt deze nu, door zowel het honingachtige facet van het saffraanakkoord van de Ourika Community Gardens, door een weelderig honingakkoord dat de puur witte bloemblaadjes omhult met een gouden aura, nog krachtiger.

Al deze heerlijkheden worden geaccentueerd door een stellaire vanille Bourbon-infusie, speciaal tot stand gebracht voor YSL Beauty, die de balsamico-tonen van de kostbare vanillepeul weet te vangen. En omdat LIBRE, zoals elk geweldig designitem, is opgebouwd vanuit bepaalde spanningen, contrasteert de golvende, wisselende en indringend sensuele oranjebloesem met de stoere, getailleerde fougère-structuur.

Een klassieke mannelijke stijl, gender-fluïde, door de meesterparfumeurs vertaalt naar een sensuele vrouwelijke geur, net zoals Yves Saint Laurent de smoking voor vrouwen opnieuw uitvond. ln YSL LIBRE Le Parfum vermengt de frisse, bloemige lavendel die dit (fougère) genre definieert-een stellaire kwaliteit uit de Provence, speciaal gemaakt voor YSL Beauty – zich met het warmere, amandelachtige facet van een ander klassiek fougère-ingrediënt, cumarine* (naar hooi ruikend molecuul).

----------

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€76,43)
lyko.com (€80,20)
iciparisxl.nl (€82,40)
lookfantastic.nl (€92,95)
Laatst bijgewerkt op : 5 april 2024 - 19:39