Histor Vining Ivy kleur van het jaar 2023

histor kleur van het jaar 2023 vining ivy

Wat Histor betreft bepaal je zelf hoe je de Kleur van het jaar 2023 ziet. Histor Vining Ivy (PPG1148-6) is groen, blauw, groenblauwig, blauwgroenachtig en alle andere mogelijke combinaties van beide kleuren. Deze serene tint is een trendy toevoeging aan de bestaande paletten of een elegant kleuraccent voor een meer traditionele vibe. Vining Ivy mengt krachtig blauw met verfijnd groen voor een diepe edelsteenkleur. Blauw brengt rust, terwijl de smaragdgroene toon een gevoel van balans creëert. Met de Histor-inspiratiepaletten Serenity, Origin en Duality vormt deze rijke nuance de basis voor sfeervolle en persoonlijke kleurcombinaties die ons in contact brengen met ons gevoel. 

histor vining ivy

Veelzijdig Vining Ivy

Door de veelzijdigheid van Vining Ivy zien de kleurstylisten van Histor de tint als zeer geschikt voor zowel binnen als buiten. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op: van kantoor tot woning en van sober tot meer uitbundig. De blauwgroene (of groenblauwe) tint geeft energie zonder schreeuwerig te zijn en werkt daardoor in iedere ruimte. Wie Vining Ivy thuis wil gebruiken kan dat bijvoorbeeld doen als basiskleur op een wand in combinatie met diepere houttinten en offwhite elementen. Voor een meer luxueuze uitstraling adviseren de kleurstylisten van Histor gouden accenten en helderwitte decoraties.

Van ingetogen tot statement

Annette Vraa, kleurexpert bij Histor, is enthousiast over de Kleur van het Jaar 2023: “In deze periode na COVID zijn we op zoek naar eenvoud. De afgelopen jaren hebben een nieuw licht geworpen op het belang van rust en het genieten van de kleine dingen. Vining Ivy drukt dat gevoel perfect uit. De kleur zorgt voor ingetogen elegantie in de vorm van een accentmuur, maar je kunt er ook een statement mee maken door ‘m op de keukenkastjes te gebruiken. In kleine ruimtes is de rijke tint zeer geschikt als krachtig contrast in combinatie met een neutraal kleurenpalet. Met deze kleur krijgt zelfs de kleinste kamer een chique uitstraling.”

Drie inspiratiepaletten

Van neutraal tot aards en van warm tot uitbundig. Histor biedt met Vining Ivy en de drie bijbehorende inspiratiepaletten aansluiting voor iedere woonstijl. Door het 60-30-10-principe toe te passen – een hoofdkleur, een nuancekleur en een accentkleur – ontstaat een mooi evenwicht tussen muren, vloer of meubels, en accessoires:

Serenity

In dit inspiratiepalet zorgt de Kleur van het jaar voor elegantie in combinatie met het zachte van melkachtige pasteltinten, waterige kleuren en neutrale nuances. Serenity zorgt voor rust met royaal gebruik van neutrale en warme kleuren en lichte accenten. Een 60-30-10 suggestie in dit palet is een het levendig blauwe Childhood Memory (PPG1040-2) als basis in combinatie met het verstilde groen van Frozen Rosemary (PPG1125-3) en de zachtpaarse tint Faded Allium (PPG1014-4). 

Serenity Trend Large 1 1

Origin

Natuur en kosmos vinden elkaar in dit goed uitgebalanceerde thema. Vining Ivy zorgt voor een vleugje betovering bij de natuurlijke tinten van Origin. De schoonheid van de natuur als basis, met een avontuurlijke knipoog. Aardse tinten zorgen voor inspiratie en een gevoel van gastvrijheid en veiligheid. Kleuren als het ingetogen bruin van Cool Clay (PPG1071-5) en meer uitgesproken grijsgroen van Rough Ride (PPG1036-5) vinden elkaar in combinatie met het subtiele crème van Limestone Block (PPG1102-2). Origin staat garant voor lichte, hedendaagse ruimtes waar het gebruik van natuurtinten en houtsoorten zorgen voor warmte.

histor vining ivy

Duality

Dit uitbundige palet van felle, heldere pasteltinten en sterke neutrale kleuren biedt een overvloed aan contrast. De veelzijdige kleur Histor Vining Ivy zorgt binnen dit thema voor zowel een glamoureuze retrostijl als een frisse, moderne sfeer. Afwerkingen in mat, glanzend of metallic geven met getinte verlichting een surrealistisch gevoel. Het gebruik van neutrale kleuren maakt de combinaties eleganter en tempert de krachtige kleuraccenten. Een 60-30-10-suggestie van Histor: de oranje pastel Citrus Sachet (PPG1198-3) als basis gecombineerd met het zomerse zachtgeel van Sightseer (PPG1210-3) en de zeetint Crystal Oasis (PPG1138-3) voor accessoires. 

histor vining ivy

Over Histor

Histor is een authentiek Nederlands verfmerk uit 1949. Wij geven iedereen de kans om te starten met mooi maken. Van je huis je thuis te maken. Daarom inspireren we om de perfecte sfeer te creëren. Helpen we met het kiezen van de juiste kleur en verf voor het beste resultaat. En nemen we doe-het-zelvers stap voor stap mee in elke klus. Zo dat elke muur, keuken of tafel er mooi op vooruit gaat. En jij je weer helemaal thuis kan voelen. Histor is onderdeel van het internationale netwerk PPG Industries. Voor meer informatie ga je naar www.histor.nl.