WordPress plugin tip: AMP – accelerated mobile pages

by Mariska

De laatste weken steek ik weer veel meer tijd en energie in mijn blog. Ik heb wat meer rust qua werk bij mijn baas en die tijd die ik over heb kan ik nu ook (in alle rust) in mijn blog steken. Zo probeer ik mijn productfoto’s te verbeteren, maar ook te kijken naar mijn SEO en de laadtijd van mijn blog. De laadtijd speelt ook weer een rol bij de SEO. Hoe sneller jouw pagina wordt geladen, hoe hoger deze waarschijnlijk zal scoren. Ik kijk mijn artikelen na, upload weer foto’s als deze zijn verdwenen en probeer SEO technisch gezien alles te verbeteren. Goed, nu tijd voor de AMP WordPress plugin die ik heb gevonden. Deze heb ik nu geïnstalleerd en ik merk zéker verschil in snelheid.

Foto: Shutterstock

AMP WordPress plugin & functies die ik gebruik

Allereerst wil ik zeggen dat deze AMP WordPress plugin zo superveel opties en mogelijkheden heeft, dat ik dat niet heb uitgeprobeerd. Sommige dingen begrijp ik niet en heb ik ook geen verstand van. Wat mij wel direct opvalt na het installeren van de plugin is dat het, als je goed leest, wel goed te begrijpen is. In dit artikel wil ik alleen uitleggen welke functies ikzelf gebruik en wat ik zo fijn vind aan deze WordPress plugin.

  • het voegt achter de schermen bepaalde codes toe waardoor je website op mobiel supersnel laadt
  • je kunt heel veel instellen om jouw mobiele pagina er heel goed uit te laten zien, zoals logo en social media knoppen
  • je kunt Google Ads laten weergeven op verschillende plekken en meerdere keren de layout is simpel, snel en laadt super snel
  • door de Statcounter code handmatig in te vullen (in het dashboard van de AMP WordPress plugin), wordt Statcounter ook geteld
  • Google Analytics als tracker in te stellen zodat de bezoekers geteld worden in je Google Analytics

Je moet de code dus echt toevoegen van Statcounter, anders worden daar de mobiele weergaven niet geteld waardoor er een vertekend beeld ontstaat. Daarbij is het belangrijk dat je in je Statcounter plugin dashboard, bij projectinstellingen, ook je website invult met /AMP erachter. Mijn website is dus bijvoorbeeld: https://doormariska.nl/ en ik voeg dan ook toe. Dat zegt Statcounter namelijk dat de plugin de bezoekers moet tellen die op een /AMP website aankomen. De AMP WordPress plugin zet namelijk achter elke pagina /AMP, waardoor je ook weer gemakkelijk kunt zien of een bezoek vanaf een mobiele telefoon komt.

Op het voorbeeld hierboven kun je zien wat ik bedoel. Dit is wat ik zie in mijn Statcounter statistieken die ik in WordPress heb. De websites met /AMP erachter worden dus bezocht met een mobiele telefoon. Handig om te weten! Ik krijg op deze manier echt een beter en sneller inzicht over hoeveel mijn blog eigenlijk wordt bezocht met een mobiel apparaat. Daar sta ik nog van te kijken.

Meer info

Je kunt meer informatie over de AMP WordPress plugin op de officiële website. De AMP WordPress plugin kun je hier downloaden en handmatig uploaden of je kunt hem downloaden via je WordPress dashboard bij ‘plugins’.

Wat mij betreft is deze plugin echt een hele grote aanrader!

Lees ook:
Zo krijg je meer interactie op je blog, 6 super tips!
Mijn échte mening over adblockers
6 tips om een goede start te maken met je blog
Nieuwe Hema notitieboekjes

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?