Winter Village keert officieel terug naar Stadshart Amstelveen

by Mariska

Na twee afgelaste edities wegens corona strijkt Winter Village dit jaar weer neer op het Stadsplein in Stadshart Amstelveen. Dat maakt de organisatie vandaag officieel bekend. Van 3 december 2022 t/m 8 januari 2023 kunnen bezoekers weer schaatsen en de naastgelegen chalets bezoeken voor een hapje en drankje. Op 3 december wordt het winterwonderland officieel geopend met een verrassingsact. Naast Winter Village staan er nog meer feestelijke activiteiten gepland in Stadshart Amstelveen. Zo is ook het interactief selfieparadijs ’Sinterklaas Selfiehuis’ weer in aantocht en maken de levensgrote verlichte beren hun entree in het kader van De Berenparade. Voor meer informatie: https://www.stadshartamstelveen.nl/ .

Programma Winter Village Amstelveen

  • Sinterklaas Selfiehuis: 12 november t/m 5 december (open van woensdag t/m zondagmiddag)
  • De Berenparade: 19 november t/m 8 januari 2023
  • Winter Village: 3 december 2022 t/m 8 januari 2023

Bruisend winterdorp

Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen wordt vier weken lang omgetoverd tot een winterwonderland. De bekende ijsbaan biedt jong en oud schaatspret. Verder bestaat het programma uit curlingcompetities (dinsdagavond), discoschaatsen (vrijdagavond), en professionele schaatslessen door Roko Sport (zaterdag en Kerstvakantie). In de Winter Village Bar en overige omringende horecagelegenheden kunnen bezoekers genieten van het uitzicht op de schaatsbaan onder het genot van een hapje en een drankje, en daarbij alles wat Stadshart Amstelveen nog meer te bieden heeft.  Wethouder Adam Elzakalai van Economische Zaken vertelt: “Als gemeente zijn we blij dat na jaren dat niets kon in verband met corona, dit jaar Winter Village wel door kan gaan. We willen graag dat onze inwoners en bezoekers van het Stadshart kunnen genieten van de ijsbaan en onze horeca rond het Stadsplein. Daarnaast brengt Winter Village ook een gezellige kerstsfeer op het Stadshart tijdens de feestelijke decembermaand.” 

Ga voor meer informatie en het volledige programma naar: http://www.wintervillageamstelveen.nl.

Het Sinterklaas Selfiehuis 

Op 12 november komt Sinterklaas weer aan in ons land en dat is tevens de dag dat het Sinterklaas Selfiehuis weer opent in Stadshart Amstelveen. In het interactieve selfieparadijs kunnen kinderen zien hoe de werkkamer van Sinterklaas eruitziet, plaatsnemen achter het bureau om een brief of tekening te maken en cadeaus in de schoorsteen stoppen. Nieuw dit jaar is het hengelen van Sint-schuimpjes. Selfie’s kunnen onder andere gemaakt worden bij de levensgrote pepernotenletters of in het pepernotenwinkeltje. De ingang is op Rembrandtweg 6 (naast entree 3 en Le Pain Quotidien) en de toegang is gratis.

sinterklaas selfiehuis winter village stadshart amstelveen

Sinterklaas Selfiehouse in Stadshart Amstelveen © Stadshart Amstelveen

De Berenparade

Vanaf 19 november is De Berenparade weer te aanschouwen in Stadshart Amstelveen. 14 metershoge verlichte beren schitteren prominent door het gehele winkelcentrum die met elkaar zorgen voor een magische beleving tijdens het shoppen in de wintermaanden. De beren hebben allemaal hun eigen beroep en ook andere dieren uit het dierenrijk twinkelen in Stadshart Amstelveen. In het Binnenhof komt een grote berenfamilie te staan dat tevens dient als foto-spot. Tijdens dit winterseizoen zal ook het prentenboek “Een beregoede nacht”, wat zich afspeelt in het Stadshart, weer te koop zijn. Het prentenboek is te verkrijgen bij de receptie van Stadshart Amstelveen en boekhandel Libris Venstra. 

winter village stadshart amstelveen berenparade

De Berenparade in Stadshart Amstelveen © Stadshart Amstelveen

Over Stadshart Amstelveen

Stadshart Amstelveen staat voor sfeervol en elegant winkelen. Het overdekte winkelcentrum biedt onderdak aan meer dan 140 winkels en restaurants, zoals de Bijenkorf, ZARA, Dille & Kamille, Intimissimi, Calzedonia, Massimo Dutti, Nespresso, NA-KD en Anne&Max. Naast deze bekende merken, zijn er ook diverse boetiekjes en vernieuwende concepten te vinden. Het winkelcentrum is zeven dagen per week open met jaarlijks 10 miljoen bezoekers. Stadshart Amstelveen is te volgen op de websiteFacebook en via Instagram.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?