Lootjes trekken voor Sinterklaas 2023

by Mariska

Het is alweer bijna december! De tijd gaat megasnel en dat betekent ook dat de dure, maar vooral gezellige decembermaand weer voor de deur staat. Natuurlijk heb je kerst aan het einde van december, maar laten we Sinterklaas niet vergeten. Lootjes trekken voor Sinterklaas is dan ook nog steeds heel erg populair. Maar domweg een papiertje met een naam uit een schaaltje halen, dat is natuurlijk een beetje saai.

Ik ga je een aantal leuke ideeën geven die jij met jouw familie en vrienden kunt gaan doen als jullie lootjes trekken voor Sinterklaas. Of je kunt online lootjes trekken , maar of dat zo gezellig is? Als je nog opzoek bent naar leuke ideeën, dan heb ik hier voor zowel de volwassen als de kinderen leuke dingen op een rij gezet!

Lootjes trekken voor Sinterklaas 2022

lootjes trekken sinterklaas
Image by Freepik

De basis is natuurlijk om de namen van de personen die meedoen aan het lootjes trekken voor Sinterklaas ergens in een trommel te doen of online in te voeren. Er moet natuurlijk wel een naam uit het gezelschap gekoppeld worden aan iemand anders uit dezelfde groep. Dus voordat je begint, zorg eerst dat dat helemaal klaar is.

Gezellige avond ervan maken om lootjes te trekken voor Sinterklaas

Maak er in ieder geval een hele gezellige avond van als je lootjes gaat trekken voor Sinterklaas. De Decembermaand is al een hele gezellig maand normaal gesproken en in de aanloop daarnaartoe is de voorpret ook heel erg leuk. En wat is er leuker dan met een (grote) vrienden- of vriendinnengroep of je familie lekker een drankje en een hapje doen? Of reserveer in een restaurant of bestel lekker simpel bij Thuisbezorgd.

18+ spel

Vanaf 18 jaar, vandaar de 18+, kun je ook andere spelletjes doen die voor de jongeren onder de 18 niet geschikt zijn. Bedenk een leuk drankspelletje met verschillende smaken shotjes. Of koop een beerpongtafel, een beerpongspel of een ander drankspelletje. Volg de spelregels van het spel zelf óf bedenk gewoon lekker zelf de spelregels. Het hoeft allemaal niet zo binnen de lijntjes. Op die manier wordt lootjes trekken voor Sinterklaas een stuk leuker. Er zijn nog meer 18+ spelletjes die je kunt doen als je gaat lootjes trekken voor Sinterklaas, maar die kun je zelf dan beter bedenken :), dat ligt natuurlijk ook helemaal aan het gezelschap waar je mee bent.

Spelletjes met kinderen

Als je wat oudere kinderen hebt waarvan lootjes trekken voor Sinterklaas bijvoorbeeld de eerste keer is, maak er dan een leuke avond van met dingen die daarbij horen. Simpele spelletjes zijn vaak het leukste. Denk aan het krokodillenspel, Skip-bo of de bekende Stef Stuntpiloot. Succes gegarandeerd en zo kun je met kinderen ook een hele leuke middag of avond maken met z’n allen. Pak er iets lekkers bij of bak een lekkere cake met speculaaskruiden erdoorheen en je hebt echt gegarandeerd een leuke middag of avond. En als je geen lootjes trekt met de kinderen, laat ze dan hun verlanglijstje inleveren.

Voor de kleinere kinderen

Ik weet nog van vroeger dat de ouderen lootjes gingen trekken voor Sinterklaas en dat wij het grote speelgoedboek van Intertoys hadden. Wij alle 3 hadden er één, mijn broertje, zusje en ik. Hele middagen hebben we doorgebracht om uit te knippen wat wilde hebben en plakte dat op een A4 papier. Of meerdere papieren. Die deden we dan in ons schoen in de hoop dat de Sint op die manier wist wat wij graag wilden hebben. Dat blijft toch wel echt nostalgie, dat speelgoedboek van Intertoys.

Tip: Ook bol.com heeft het grote speelgoedboek van hunzelf. Op die manier kun je nog meer inspiratie op doen voor het sinterklaasfeest.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?