Extra vakantiedagen in 2023, zo krijg je dat!

by Mariska

Yes! Komend jaar is weer een goed jaar wat betreft extra vakantiedagen. De verplichte vrije dagen vallen namelijk gunstig en niet zoals in 2021 en 2022 veelal in het weekend. Door je vrije dagen slim op te nemen kun jij hier maximaal van profiteren. Reiswebsite TravelHunter helpt je met het bepalen van de meest gunstige dagen om vrij te nemen. Met deze tips kun jij je vakantiedagen in 2023 verdubbelen!

De artikelen van 2021 en 2022 vielen zo in de smaak, dat ik besloot dit ook weer met je te delen. Extra vakantiedagen zijn altijd mooi meegenomen. Je hoeft geen extra vakantiedagen te kopen bij je werkgever of van een collega over te kopen. Dat scheelt je geld én je hebt extra dagen. Eigenlijk kan bijna iedereen op deze manier extra vrije dagen krijgen, maar het ligt ook wel aan je werkgever en welk werk je doet. Misschien heb je wel een beroep dat je juist niet vrij kan nemen op de officiële vrije dagen, zoals bijvoorbeeld in de horeca.

Extra vakantiedagen in 2023

Wettelijk gezien is het aantal vakantiedagen vastgesteld op 20 dagen, de meeste werkgevers tellen daar minimaal 5 dagen bij op. Door deze dagen op te nemen rondom feestdagen en lange weekenden, kun je in 2023 met 24 vakantiedagen maar liefst 49 dagen achtereenvolgend vrij zijn.

extra vakantiedagen 2023
extra vakantiedagen 2023

Komend jaar vallen Kerst en Oud & Nieuw (eindelijk) weer gunstig, namelijk volledig buiten het weekend om. Door 3 vrije dagen op te nemen op 27, 28 en 29 december, heb je 10 dagen achter elkaar vrij!

Voor een langere vakantie zijn er komend jaar twee goede mogelijkheden: in april en eind mei/begin juni. Bij die laatste optie is het op veel plekken in Europa al lekker weer en met slechts 13 vakantiedagen ben je dan maar liefst 23 dagen achter elkaar vrij!

Rondom Pasen kun je daarnaast dan met 4 vakantiedagen 9 dagen vrij zijn en dat geldt ook voor Koningsdag.

Wanneer neem jij komend jaar je vrije dagen op?

Bronvermelding: https://www.travelhunter.nl/blog/vakantiedagen-2023/

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?