Wil jij jullie kinderen graag op de fiets naar school brengen?

a mother kissing the head of her child

Veel ouders vinden het belangrijk om het juiste voorbeeld aan hun kinderen te presenteren. Zij eten daarom gezond en proberen ook genoeg aan sport te doen. Een heikel punt is vaak hoe de kinderen naar school gebracht moeten worden. De auto is vaak heel handig en bespaart je tijd, maar de fiets is veel beter voor jouw gezondheid en die van de kinderen. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer te kiezen, want je kunt het beste van beide werelden combineren. Je kunt namelijk een elektrische fiets kopen waarmee je het gemak van de auto combineert met het sportieve van de fiets.

Fijn fietsen met de kinderen voor- en achterop

Fietsen met twee kinderen op je fiets, is doorgaans erg zwaar. Wanneer je dan ook nog tegenwind hebt, is de keus om met de auto te gaan snel gemaakt. Met een elektrische fiets profiteer je van de kracht die de motor geeft om je voort te bewegen. Je kunt voor een elektrische moederfiets gaan die zeer geschikt is voor jonge gezinnen. Het frame van deze fiets is zeer sterk en ook ruim ontworpen. Daardoor kun je zowel voor- alsook achterop een kinderzitje monteren. Met deze e bike kun je moeiteloos van A naar B fietsen zonder dat je je een slag in de rondte hoeft te fietsen. De motor zorgt dat jullie comfortabel op pad kunnen gaan en dat jullie echt even quality time kunnen hebben.

Je ochtend zal veel soepeler verlopen

In veel gezinnen zijn de ochtenduren de moeilijkste momenten van de dag. De kinderen moeten opstaan, aangekleed worden, het ontbijt moet geserveerd worden en vervolgens moeten alle spullen gepakt worden om naar school te gaan. Het is iedere keer weer een race tegen de klok. Hoe fijn zou het dan zijn om op de fiets even tot rust te kunnen komen? Op een elektrische mamafiets kun je de motor het werk laten doen en hoef je niet je verloren tijd in te halen door extra hard te trappen. Op een elektrische fiets kun je veel gemakkelijker snelheid maken waardoor je gewoon op tijd aankomt.

Wat als de kinderen groter worden?

Als de kinderen eenmaal groter worden, kunnen ook zij een elektrische fiets krijgen. Er zijn namelijk speciale e-bikes voor kinderen. Dat is handig omdat het fijn is dat iedereen in het gezin een elektrische fiets heeft zodat jullie comfortabel samen kunnen fietsen. Gaat je kind naar de middelbare school? Bekijk dan eens welke e-bikes het meest geschikt zijn voor een scholier. Kies voor een fiets met een sterke bagagedrager om de zware tas met boeken mee te kunnen nemen. Kies ook voor een ruime actieradius, dat is het aantal kilometers dat een fiets kan afleggen met een volle accu.