3 manieren voor wand met houten latjes

by Mariska

Een wand met houten latjes is tegenwoordig heel erg populair. Nou ja, eigenlijk al een hele tijd. Ik snap het wel, want het staat echt mooi, is goed te combineren én het geeft, naar mijn mening ook een hele luxe uitstraling deze wandbekleding . Wist je dat er 3 manieren zijn om een wand met houten latjes te krijgen in huis? Deze 3 manieren voor latjes op de muur ga ik met je delen in deze blogpost.

Wand met houten latjes maken

Ben jij ook zo betoverd geraakt door de mooie houten latjes aan de muur en wil je dit thuis ook hebben? Het is voornamelijk dat je het in de woonkamer terugziet, maar in de slaapkamer óf een kantoor kan het natuurlijk ook heel erg mooi zijn. Je wilt natuurlijk weten hoe jij dit zelf kan maken in huis, zodat je ook van die mooie uitstraling kan genieten? Check dit!

Kant en klaar pakket

Er is altijd een kant en klaar pakket te vinden waar je een bepaalde hoeveel m2 kunt kopen, voor houten latten op de muur. Kies een kleur, kies de hoeveelheid en het materiaal om het te bevestigen aan de muur en je bent klaar. Als je thuis komt moet je nog wel aan de bak uiteraard, want het gaat niet vanzelf aan de muur. Maar het is wel een hele fijne en ook wel gemakkelijke oplossing om houten latten tegen muur bevestigen.

Behang als houten latten wand

Wist je dat er ook behang bestaat die de print heeft waarvan het lijkt of je houten latjes op de muur hebt? Deze heb ik namelijk zelf laatst gekocht en vind ik ook wel heel erg vet! Dit is er ook in verschillende kleuren en zelf heb ik gekozen voor lichthouten gekleurde latjes. Hangt het al aan de muur? Nee, helaas, dus ik kan geen foto laten zien. Toch wilde ik deze tip wel met je delen, omdat dit voor jou misschien een veel makkelijkere manier is om zo’n prachtige muur te creëren.

Supertip: plinten van laminaat

Deze mega goede tip wil ik je zeker niet onthouden: je kunt namelijk de plinten van laminaat gebruiken om tegen je muur te plakken. Er zijn talloze verschillende kleuren en uitvoeringen van laminaat en zo ook de plakplinten die je daar dan normaliter bij koopt voor de afwerking. Een latjes wand maken kan je dus ook met deze plakplinten! Groot voordeel is dat deze plakplinten al een plak laag hebben en je deze dan direct aan de muur kunt bevestigen. Je moet natuurlijk wel zorgen dat je de muur vetvrij maakt zodat ze ook wel goed blijven plakken.

Met deze 3 makkelijke tips heb jij binnen no-time een wand met houten latjes in huis. Je kunt kiezen welke manier het beste bij jou past en waar jij handig in bent qua bevestiging. Of misschien heb je een handige partner of vriend die jou hierbij kan helpen!

Heel veel plezier met klussen! :)

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?