Laminaat vloer beter dan vinyl vloer, lees mijn verhaal waarom!

laminaat kopen

Sinds ik in Enschede woon heb ik mijn huis opnieuw kunnen inrichten. Op dat moment heb ik gekozen voor een mooie vinyl vloer met een visgraat motief. Ik vind dat heel erg mooi zo’n motief, maar deze vinylvloer is misschien toch niet zo’n goed idee geweest. Kwalitatief goed laminaat kopen was waarschijnlijk toch wel een beter idee geweest, denk ik. Waarom vinyl geen succes is en je beter laminaat kunt kopen vertel ik je in dit artikel. En de dingen waar je misschien beter op kunt letten.

Lees ook: Het wonen in Enschede met een mooie visgraat vloer

Vinyl vloer met visgraat print

Hoewel ik de vloer die ik nu heb wel heel mooi vind én deze makkelijk te leggen was, heb ik dus wel een beetje spijt van mijn keuze. Misschien heb ik me niet zo goed beseft dat het iets te dun is voor mijn levensstijl. Ik wist wel dat het iets minder dik was dan goed laminaat, maar niet dat het deze problemen zou opleveren. Een vinyl vloer heeft bepaalde diktes waar je uit kunt kiezen die bij jouw leefgewoonten passen. Ik dacht dat een iets dunnere bij mij wel zou kunnen omdat ik alleen woon met een kat en je dan niet zoveel dikkere kwaliteit nodig hebt. Niets is minder waar, want ik heb niet nagedacht over de meubels die erop zouden staan en het schuiven ervan. Om nog maar niet te spreken over de kleine steentjes of andere prulletjes die eronder komen te liggen. Zo zitten er in mijn viny vloer met visgraatmotief toch al wat beschadigingen. Zo zonde! Maar ik kan er prima op leven voor de rest en misschien moet ik over een paar jaar toch kiezen om laminaat te kopen.

Laminaat kopen toch een beter idee

vinyl vloer

Achteraf had ik dus misschien beter voor laminaat kunnen kiezen in een mooie print. Laminaat is er namelijk ook in een mooi visgraat motief. Enige punt van laminaat is dat het best lastig te leggen is voor een leek. Een goede vriend van mij heeft mijn vinyl vloer kunnen leggen en met laminaat moet je dan toch veel meer zagen en puzzelen. Daar moet je wel ervaring in hebben anders wordt het niet mooi. Maar dit kun je natuurlijk ook professioneel laten doen of eventueel met de hulp van vrienden of familie. Ook in de keuze voor laminaat heb je natuurlijk verschillende diktes, maar het blijft gewoon steviger materiaal. Ik geloof ook dat het kwalitatief iets beter had geweest als ik dat had gekocht. Dan had ik alleen iets meer geld uit moeten geven aan iemand om het mooi te laten leggen. Maar het staat dus zeker op mijn wensenlijst om later laminaat te kopen en daar een fijne vloer van te laten leggen in een mooie print.

Op dit moment laat ik het zoals het is, maar mocht ik over een paar jaar toch verder mijn huis gaan opknappen, dan kies ik zeker voor een mooie laminaatvloer. Of dat weer visgraat wordt weet ik nog niet, al vind ik dat dus wel heel erg mooi. Het staat gezelliger dan een vloer van ‘rechte’ planken, om het zo te zeggen. Al weet ik dat smaken verschillen uiteraard. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *