Voordelen waterontharder en de kosten!

waterontharder

Een waterontharder heeft veel voordelen. Voordelen waaraan jezelf waarschijnlijk niet hebt gedacht. Dat kan, ik moest namelijk zelf ook even goed checken welke voordelen een waterontharder allemaal heeft. Om mijn bevindingen te delen heb ik dit artikel geschreven, zodat jij ook weet wat de voordelen zijn en de kosten van een waterontharder. Dat is ook niet geheel onbelangrijk. Als je wilt weten wat de voordelen en de kosten zijn van een degelijke waterontharder moet je zeker even verder lezen.

Waterontharder voordelen en de kosten

waterontharder voordelen

Je kunt kiezen voor een waterontharder als je geen kalk in je kraanwater wilt hebben. Normaal gesproken zit er namelijk kalk in water. Water zonder kalk heeft best wel veel voordelen. Maar kalk heeft best wat nadelen, vandaar dat een waterontharder een hele goede aankoop is. Je betaalt eenmaal een bedrag voor de aanschaf en hebt er daarna veel profijt van.

Prijzen van waterontharder verschilt per merk heel erg. Je hebt een zogenoemd ‘B-merk’ dat van mindere kwaliteit is, het komt bijvoorbeeld uit China. Je hebt kans dat het sneller defect raakt en dat is dan weer zonde van je geld. Daarentegen zijn de echte ‘A-merken’ waterontharders wel een stuk duurder, maar daar krijg je ook weer kwaliteit voor terug. Het is dus even vergelijken wat het beste bij jou past. Denk hierbij bij een goed en degelijk merk aan ongeveer €1400 tot €1900.

Ook was er het Radar waterontharder verhaal. Er werden magnetische waterontharders aangeboden, maar er was geen wetenschappelijk bewijs dat dit ook daadwerkelijk zou gaan werken. De rechter heeft daarover geoordeeld dat deze aanbieders de naam ‘waterontharder’ dan ook niet mogen gebruiken hiervoor.

Voordelen waterontharder

Ook geef ik uiteraard de voordelen van de waterontharder, zodat je een goed beeld hebt wat dit apparaat nu eigenlijk voor jou betekent als je het aanschaft.

  1. geen kalkaanslag, want er zit geen kalk meer in het water en dat scheelt een hoop.
  2. je huishoudelijke apparatuur gaat langer mee, omdat deze niet worden aangetast door het kalk in het water. Denk hierbij onder andere aan je wasmachine, waterkoker en koffiezetapparaat.
  3. je huid voelt fijner aan na het douchen, omdat het minder trekkerig aanvoelt doordat er geen kalk in het water zit.
  4. uiteraard heb je veel minder (of zelfs geen) kalkaanslag en dat betekent dat je ook minder vaak de apparatuur hoeft schoon te maken en bijvoorbeeld de badkamermuren te boenen.
  5. het water uit de kraan gaat veel ‘zachter’ smaken, dat zou je zeker moeten proeven. Zeker bij een kopje koffie bijvoorbeeld!
  6. indirect bespaart het je ook geld. Je apparatuur blijft langer goed en mooi en heb je minder kosten voor reparatie of onderhoud. Ook heel fijn!

Dit zijn een aantal hele goede redenen om een waterontharder aan te schaffen zoals je ziet. Het kost je zeker wat geld maar je gaat er ook zeker weten heel veel profijt van hebben. Het is altijd wel een goed idee om jezelf goed te laten informeren om te kijken welke het beste bij jou of jullie past. Qua apparaat zelf maar natuurlijk ook qua budget.