Voel je thuis in je eigen huis!

round brown wooden end table

De belangrijkste plek voor ieder mens is die veilige haven die je thuis noemt. Daar voelt het altijd fijn om er te zijn. Maar wat is het nu precies dat daarvoor zorgt? In dit artikel lees je een aantal mogelijke verklaringen voor het thuisgevoel en tips om je eigen huis nóg meer als een thuis te laten voelen. Voel je thuis in je eigen huis!

Lees ook: Dit wordt mijn stijl met zwart en goud visgraatbehang!

Het thuisgevoel

Een belangrijke reden waarom je eigen huis voelt als een thuis is dat alles er precies zo is zoals jij dat graag wilt. De juiste spullen staan op de juiste plek, er zit precies de juiste verf op de muur, het ruikt er naar jouw thuis… het is een optelsom van al deze dingen die voor het thuisgevoel zorgt.

Een andere oorzaak voor dit gevoel is de associatie die een huis heeft met allerlei herinneringen die je er gemaakt hebt. Logischerwijs groeit dit gevoel met het aantal jaren dat je ergens woont. Daarom is het voor veel mensen ook zo moeilijk om afscheid te nemen van een huis: omdat je in de nieuwe woning weer helemaal op nul begint.

Je interieur is enorm belangrijk

Het is geen rocket science om te bedenken dat het interieur een rol speelt bij het creëren van het thuisgevoel. Privacy en veiligheid worden genoemd als belangrijkste onderdelen van het interieur. Comfort en stijl komen daarna aan de beurt. Maar denk ook aan een fijne buitenruimte, veel licht en persoonlijke interieur-items, zoals foto’s en kunst. Bij elkaar zorgen ze ervoor dat het interieur echt aanvoelt als jouw huis. Maar dan is er nog een onderdeel dat niet benoemd is…

Jouw huis, jouw planten

voel je thuis
Photo by Dominika Roseclay on Pexels.com

Misschien staat er op dit moment wel een mooie vaas met kleurrijke bloemen op je tafel, want ook daar hechten mensen waarde aan qua interieur en thuisgevoel. Maar dat geldt helemaal voor grote kamerplanten die als een soort groen baken in je woonkamer of andere ruimte staan.

Dat is een goed idee, want door meer kamerplanten in je huis te brengen, wordt de lucht meer gezuiverd, krijg je meer zuurstof in huis en verbeter je dus het welzijn van jezelf en je hele gezin. Dat wil jij toch ook? Er is meer dan genoeg keuze op dit gebied, dus je vindt altijd de perfecte planten voor jouw situatie.

Laat je inspireren voor je ideale thuis

Er zijn altijd nog wel dingen die je thuis wilt aanpakken. Of dat nu een nieuwe lik verf op de muren of deuren is, nieuw behang of wat nieuwe kamerplanten voor het raam. Hopelijk ben je door dit artikel geïnspireerd om jouw fijne plek nog fijner te maken! Voel je thuis in je eigen huis 🙂


Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook