Blunders om te vermijden bij het renoveren van de slaapkamer

an interior of a bedroom

Renovaties van slaapkamers op maat kunnen een grauwe ruimte omtoveren tot een soezerige oase. Maar soms zijn er projecten die wellicht meer kwaad dan goed doen. In deze blog gaan we in op veel voorkomende slaapkamer opknap fouten en hoe je ze kunt vermijden. Vraag kostenramingen van meerdere aannemers om de beste optie voor je budget te vinden.

Lees ook: Zó ziet mijn slaapkamer er nu uit met nieuwe meubels

Maak een gedetailleerd plan voor je renovatieproject

Alle geslaagde projecten starten allemaal hetzelfde, aan de tekentafel! Stel een plan op die het doel van je verbouwing aangeeft, ontwerp inspiratie en een overzicht van het werk die moet gebeuren. Bloemen schilderijen bij Bimago kan je als ontspanning inlassen na al dat plannen!     

Plattegronden of schetsen van je voltooide project.

Overzicht van de behoeften en wensen voor je project met bovenaan het lijstje: Bloemen schilderijen bij Bimago.

Project Stappen verdeeld in doe-het-zelf stappen en stappen waarvoor een vakman nodig zal zijn.

8 blunders om ECHT te vermijden bij het renoveren van de slaapkamer

renoveren slaapkamer
Photo by Pixabay on Pexels.com

Verbouwen kan rommelig, lawaaierig en lastig zijn, zelfs in de beste omstandigheden. Doe wat onderzoek voor je met het werk begint, zodat je beter begrijpt wat je voor, tijdens en na je woningrenovatie kunt verwachten

Een tekort aan stopcontacten

Zorg steeds dat stopcontacten op de juiste plaats worden geïnstalleerd. Aan de hand van je plattegrond die je hebt opgesteld voor de kamer bepaal je waar en hoeveel stopcontacten er geplaatst moeten worden.

Zorg voor een stopcontact in elke hoek van de slaapkamer voor andere elektrische voorwerpen zoals de TV, computers, lampen en andere elektrische voorwerpen. Als je een kaptafel of bureaus hebt, is het de moeite waard om stopcontacten in de buurt ervan aan te brengen, zodat je er gemakkelijk bij kunt en geen kabels door de kamer hoeft te laten lopen.

Een te grote matrasmaat

Queen-size matrassen zijn het beste voor singles die van hun ruimte houden. Ze zijn ook goed voor koppeltjes zolang niemand groter is dan 1 m 80.

Harde, koele in plaats van zachte, warme verlichting

Kies voor zachte, warme verlichting in de slaapkamer. Van alle kamers in de woning is je slaapkamer waarschijnlijk de enige waar je tijd doorbrengt als het er helemaal donker, helemaal licht en helemaal ergens daartussenin is. Je slaapkamer verlichting helemaal goed ontwerpen is daarom onmisbaar om er ’s avonds een prettige omgeving van te maken om te rusten en elke morgen op te staan.

Te veel meubels

Vermijd het aankopen en plaatsen van te veel meubels in je slaapkamer. Ook te vroeg meubels en woninginrichting kopen is een veelgemaakte fout die best vermeden wordt.

Goedkoop, waardeloos bouwmateriaal kopen

Je hoeft je budget niet te breken bij de aankoop van bouwmaterialen, maar dat betekent niet dat je genoegen moet nemen met lelijk.

Een te klein vloerkleed

Dat alles in balans moet zijn klinkt dan wel vanzelfsprekend, toch gebeurt het maar al te vaak dat mensen ruimtes inrichten in de woning met veel te grote, of veel te kleine elementen zoals ook het geval is bij vloerbekleding.

Geen advies van vakmensen inschakelen

Het prijskaartje van renovaties kan een drastische wending nemen als je zelf alles uitvoert. Het is dan ook voor de hand liggend dat bepaalde uitvoeringen beter besteed worden aan professionals terwijl je hen laat doen wat ze goed in zijn kan je een kijkje nemen naar bloemen schilderijen bij Bimago.

Er is niet veel nagedacht over de inrichting van de ramen

De positionering van ramen zou voornamelijk moeten worden afgewogen van de locatie van je woning tegenover waar de zon opkomt. Als het om slaapkamers gaat, is functionaliteit belangrijker dan uitzicht. Bij voorkeur heb je dan ook een klein raam omdat er ’s nachts zo weinig mogelijk licht de slaapkamer kan binnendringen. Ook moet je ervoor zorgen dat het raam de juiste maat en hoogte heeft voor de plaatselijke brandvoorschriften, vooral als de kamer op de tweede verdieping ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *