Vloerentrend van 2023: frisse start in je huis

vloerentrend 2023

Nieuw jaar, nieuwe vloerentrend. Nog een paar dagen en dan beginnen we met een frisse nieuwe start in 2023. Bij een frisse nieuwe start hoort natuurlijk ook een lekker opgeruimd huis. Alles lekker opgeruimd, geen rommel in het zicht en alles lekker schoonmaken. Heerlijk! En als we dan toch bezig zijn, dan zou je ook kunnen kijken naar de vloerentrend van 2023 om je vloer in huis ook aan te pakken. Maar wat zijn de trends voor vloeren in 2023? Of wat vind je zelf mooi en staat op je verlanglijst? Investeren in een mooie pvc vloer is een heel goed idee.

Vloerentrend van 2023, dit wil je weten

De kleur die vooral terugkomt in het interieur is de neutrale beigekleur. Je moet ervan houden. Het is een lichte kleur die natuurlijk wel heel goed te combineren is met veel kleuren. Als je een beigekleur de boventoon laat voeren in je huis, dan kan je qua vloer natuurlijk net iets donkerder gaan waardoor die er echt uitspringt en een echte eyecatcher wordt. Dit kan zowel met een mooie pvc vloer, tegels of een prachtige laminaat vloer.

Waarom een PVC vloer?

Een PVC vloer is een hele goede keuze én investering als je kijkt naar de vloerentrend van 2023. PVC heeft namelijk een aantal hele grote voordelen die jouw geld meer dan waard zijn. Dit type vloer is namelijk zeer geschikt voor vloerwarming, ze zijn heel stil en dempen geluid en het handige is dat ze ook nog waterbestendig zijn. Vooral dat laatste is handig als je PVC in je keuken wil plaatsen, huisdieren hebt die nogal eens wat morsen of kleine kinderen hebt. Het heeft weinig onderhoud nodig, dus al met al natuurlijk een erg goede investering. Zeker als je niet van plan bent de komende tijd te verhuizen.

PVC heb je onder andere in prachtige visgraat designs, mooie houten planken maar ook prachtige steenprints. Vloerentrend van 2023 ten top!

Waarom een laminaat vloer?

Laminaat wordt heel vaak gebruikt (heb ik zelf ook) en ook dit is in vele prints beschikbaar. De voordelen van een laminaatvloer is vooral dat het makkelijk te plaatsen is en ook makkelijk te onderhouden. Vooral dat laatste is ook belangrijk. Als je voor een vloer als laminaat kiest, dan heb je ook weer keuze uit enorm veel verschillende stijlen. Als je van een stenenlook houdt dan kan je daarop je keuze maken. Maar ook vind ik persoonlijk de stijl van vergane planken heel erg mooi én natuurlijk de visgraatvloer die je altijd weer terug ziet komen. Daarom gaat de visgraatvloer trend ook weer mee als vloerentrend naar 2023.

Als je wat minder geld hebt om goed te investeren, dan is laminaat vaak wel in de aanbieding en in het algemeen heb je goedkopere opties dan bij PVC. Dat ligt er natuurlijk wel aan voor wel design je kiest.

En dan de geheime super tip

Ben je gek op zo’n mooie muur met van die latjes dat een mega gezellige sfeer creëert in huis? Dan heb ik een leuke tip voor je, als je toch met de vloer bezig bent. Je kunt namelijk de (plak)randen die je gebruikt bij een laminaatvloer om de naden tegen de muur af te dekken hiervoor gebruiken. Omdat ze een plakrand hebben kun je ze gemakkelijk tegen de muur aanplakken.

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook