De top 5 PVC vloeren van dit moment

wood light wall house

PVC vloeren zijn de wereld aan het veroveren en dat is niet zomaar: PVC vloeren zijn met hun slijtvaste, vochtbestendige en onderhoudsarme kwaliteiten een waardige tegenstander voor andere typen vloeren. Dit komt omdat ze bijna alle soorten looks kunnen nabootsen voor een stuk lagere prijs: beton, visgraat, natuursteen en meer. In dit artikel gaan we verder in op de PVC vloer trends van het moment. Laat je inspireren!

Lees ook: Laminaat vloer beter dan vinyl vloer, lees mijn verhaal waarom!

De klassieke lange houtlook

pvc vloeren
Photo by Ivan Samkov on Pexels.com

In PVC land zijn de PVC lange houtlook planken nog steeds razend populair. Dit was eigenlijk de eerste trend die PVC na kan bootsen. De lange houtlook zorgt ervoor dat  het ruimtelijk oogt. Met de echte draad geborstelde afwerkingen, houtnerven en geschraapte texturen is het niet meer van echt hout te onderscheiden.

De visgraat vloer

Met een visgraat PVC click vloer krijg je gewoon de look van de echte houten visgraat vloer, maar dan voor een stuk lagere prijs. De visgraatvloer is oorspronkelijk te vinden in oude, luxe huizen met mooie houten vloeren. PVC heeft daar een einde aan gemaakt en is met deze hoge kwaliteit en weinig onderhoud een flinke competitie voor de houten vloer geworden.

De tegel uitstraling

Keramische tegels kunnen met PVC ook goed nagebootst worden. De hoogwaardige uitstraling van natuursteen kan zonder moeite met PVC nagebootst worden. Qua prijs ligt het niet heel ver uit elkaar, maar de PVC tegels zijn lichter en makkelijker te installeren. Denk aan de marmer, leisteen of terrazzo look: alles is mogelijk!

Decor vloeren

Ook intrigerende en fascinerende designs zijn niet meer weg te denken uit PVC land. Denk aan die prachtige oude vloeren uit musei of oude gebouwen: een stukje karakter implementeren in je eigen woning voor een betaalbare prijs is nu mogelijk dankzij de kracht  van PVC vloeren. Op zoek naar een unieke en betaalbare vloer, dan is dit jouw ding.

Geverifieerd door MonsterInsights