Meer mentale balans in 2023? Ashwagandha steeds populairder

ashwagandha

Ashwagandha is een natuurlijke rustgever uit het oude India en inmiddels wereldwijd populair. Ook uit onderzoek blijkt dat dit plantje een positieve werking heeft op de mentale functies van ons lichaam. Vitaminstore, premium retailer in supplementen, ziet dat terug in de vraag naar dit bijzondere kruid. Noor de Bruijn, CEO: “Ashwagandha werkt ontspannend en is in te zetten in tijden van stress. Het is mooi om te zien dat we mensen helpen door bij te dragen aan hun mentale balans!”

Mentale balans is hét voornemen voor 2023 

Je minder zorgen maken, beter omgaan met stress of vaker een moment voor jezelf nemen; veel van ons zullen deze gezonde voornemens wel herkennen. We leven in een tijd waarin mentale klachten, zoals angst en depressie, steeds vaker opspelen. Marita Swart, orthomoleculair specialist bij Vitaminstore: “Bij het vinden van mentale balans speelt de relatie met jezelf, met anderen, de kwaliteit van je slaap en je voeding een rol.

Ashwagandha kan daarin extra ondersteuning bieden.” Dat zie je ook terug in de populariteit: celebrities als Kourtney Kardashian brengen het supplement onder eigen merken op de markt en ook in Nederland waait de trend over. Vitaminstore ziet een toename in interesse in Ashwagandha door het aantal vragen aan specialisten in de winkels en het zoek- en aankoopgedrag op vitaminstore.nl. Verschillende onderzoeken laten de positieve werking van Ashwagandha op het mentale welzijn zien en ook de recensies zijn overwegend positief. Marita: “Het is makkelijk dagelijks in te nemen, versuft niet en wordt al honderden jaren toegepast in de Ayurveda, India’s traditionele kruidenleer.”

Bewezen geen placebo-effect

Ashwagandha Vitaminstore 2

Er zijn al heel veel onderzoeken gedaan naar Ashwagandha en ook recent onderzoek laat de positieve effecten van dit bijzondere kruid zien. In een zestig dagen durend klinisch experiment rapporteerden gebruikers in de onderzoeksgroep een significante vermindering van angst-, depressie- en stressgevoelens. Ook zagen de onderzoekers een verlaagde waarde van cortisollevels (cortisol is het stress-respons hormoon) ten opzichte van de groep die een placebo kreeg. 

Ashwagandha is een plant die voornamelijk in India, Centraal- en Zuid-Azië en delen van Afrika groeit. Je herkent ‘m aan de paarse of groene bloemen en een rode vrucht. De wortels van deze plant staan bekend om de positieve werking op de geest en dat is ook precies het deel dat wordt verwerkt in het supplement. Vitaminstore’s Ashwagandha kenmerkt zich door het hoogwaardige KSM-66®: een Ashwagandha extract waarbij het complete spectrum aan werkzame stoffen uit de wortel wordt onttrokken. Deze natuurlijke rustgever is uitstekend in te zetten bij stress en spanning, is gunstig voor een goede geestelijke balans en werkt ontspannend. 

Bron: Medicine, An investigation into the stress-relieving and pharmacological actions of an ashwagandha (Withania somnifera) extract.

Geverifieerd door MonsterInsights