Enthousiast over de Calmzy verzwaringsdeken?

Free stock photo of animal, bed, cat

Claire testte samen met haar man een Calmzy verzwaringsdeken uit. Benieuwd hoe zij dit hebben ervaren, waarom je een verzwaringsdeken kunt gebruiken en hoe je het perfecte exemplaar kunt vinden? Lees dan snel verder.

Waarom een verzwaringsdeken?

Het gebruik van een verzwaringsdeken geeft een veilig, geborgen en ontspannen gevoel geven als je slaapt. Het is een deken die zwaarder is gemaakt op basis van je eigen lichaamsgewicht. Zo weegt een normaal deken ongeveer 1,5 kilo en een verzwaringsdeken tussen de 3 en 15 kilo. Dit extra gewicht zorgt voor een gelijkmatige druk op je lichaam en is vergelijkbaar met de therapeutische techniek die diepe druk stimulatie genoemd wordt.

Dit is een methode waarbij prikkelverwerking in de hersenen op de juiste manier wordt gestimuleerd wat onder andere pijn verlichtend werkt. Daarnaast wordt er door deze methode ook serotonine en dopamine aangemaakt (beide worden ook wel geluksstofjes genoemd) en wordt cortisol (ook wel bekend als stresshormoon) direct verminderd. Daarom is zo’n deken een uitkomst voor wanneer je last hebt van slapeloosheid, slaapstoornissen, ADHD, autisme, angst, stress, depressie, Restless legs syndroom of PTSS.

Over het Calmzy verzwaringsdeken.

Het Calmzy deken is gemaakt van 100% ademend katoen en gevuld met hypoallergene, niet giftige, glazen korreltjes. De korreltjes voelen aan als heel fijn zand. De korreltjes worden in afzonderlijke kleine vakjes genaaid, die gelijk over het verzwaringsdeken verdeeld zijn. Deze korreltjes geven het verzwaarde deken zijn gewicht. Alle verzwaringsdekens van Calmzy hebben maar liefst 300 vakjes voor een perfecte gewichtsverdeling.

verzwaringsdeken calmzy

Hoe kies je het juiste gewicht?

Het gewicht van de deken is afhankelijk van je eigen lichaamsgewicht. Daarom wordt er ook geadviseerd om altijd een eenpersoons verzwaringsdeken te nemen (ook al slaap je samen in een tweepersoonsbed). Qua gewicht is de algemene regel om een deken te kiezen die ongeveer 10% van je eigen lichaamsgewicht weegt. Weeg je 60 kilo dan past een verzwaringsdeken van 6 kilo bij je, weeg je 110 kilo dan is een deken van 11 kilo geschikt. Val je qua gewicht tussen 2 categorieën in? Dan kun je volgens de experts het beste voor de zwaardere optie kiezen.

Wel is het belangrijk dat je het deken nog eenvoudig kunt verplaatsen en dat het deken goed om je heen ligt en je vanaf je nek tot aan je tenen bedekt. Ook zijn er speciale Calmzy dekens voor kinderen. Deze beginnen meestal vanaf 4 kilo. Maar laat je voor het gebruik hiervan eerst goed informeren.

Mijn Calmzy review, de ervaring

Roy en ik hebben allebei een Calmzy verzwaringsdeken uitgetest. Hij die van 8 kilo en ik die van 6 kilo. En WAUW wat een bijzondere ervaring! Je hebt echt het gevoel dat je heerlijk geknuffeld wordt en steeds dieper in het matras wegzakt. Hierdoor val je vrij snel in slaap en slaap je ook echt diep. Wat ik daarnaast ook heel fijn vindt is dat je het sneller warmer hebt en de warmte goed wordt vastgehouden. Al wordt het niet warmer dan onder een normaal dekbed. Wij hebben de verzwaarde dekens van Calmzy trouwens bovenop ons dekbed neergelegd. Heerlijk en heel aangenaam!

Ben je daarnaast op zoek naar meer slaaptips? Lees dan ook dit blog artikel met daarin 7 tips hoe je iedere nacht heeeeerlijk kunt slapen en neem een kijkje op Slaapwijsheid.

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook