Geboortekaartje voor je kind (laten) maken: slimme tips

geboortekaartje laten maken 5 slimme tips

Is er een kindje op komst en wil je een geboortekaartje (laten) maken? Alleen maar leuk! Zo kun je namelijk aan iedereen in je kring laten weten dat het kindje is geboren. Misschien kun je nog wel wat tips gebruiken om tot het perfecte kaartje te komen. Lees gauw verder!

Geboortekaartje met thema

Het is gebruikelijk om een thema te kiezen voor het geboortekaartje. Zo maak je het kaartje namelijk net wat specialer. Dit thema kan van alles zijn: van bloemen tot de zee. Of denk aan een kaartje in seizoensthema, passend bij de maand waarin je kind is geboren. Ook een populaire keuze? Geboortekaartjes met dieren , zoals een leeuw, olifant, walvis of roodborstje. Uiteraard kun je ook een kaartje kiezen met meerdere dieren erop. Dieren zijn schattig en vrolijk, wat ze zo goed laat passen op een geboortekaartje. Het is altijd een goed idee!

Modern design

Hoewel de keuze natuurlijk geheel aan jou is, is het leuk om een geboortekaartje in een modern design te kiezen. De kaartjes staan soms namelijk bekend om een wat ouderwets karakter, maar dat hoeft vandaag de dag helemaal niet meer het geval te zijn. Sterker nog: je kunt een geboortekaart bestellen in een hartstikke hip jasje. Moderne designers houden eigentijdse looks in gedachten bij het maakproces. En dit maakt het kaartje meteen een stuk origineler!

Verzendopties

Na de geboorte komt er ineens van alles op je af. Een kaart uitzoeken, laten maken en dan ook nog verzenden kan dan best veel tijd kosten. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om geboortekaartjes te laten versturen door de (web)shop waar je de kaartjes besteld. Je bestelt de kaartjes, geeft een adressenlijst door en betaald voor de service en postzegels. Hierna worden de kaartjes voor je in de enveloppen gestopt. Daarna worden de postzegels en adressen op de enveloppen geplakt, waarna de kaarten voor je op de post worden gedaan. Zo ben jij geen uren adressen aan het schrijven en postzegels aan het plakken en kan je je bezig houden met het aller belangrijkste: je kindje! 

Informatie op het kaartje

Denk goed na over de informatie die je in het geboortekaartje wilt plaatsen. De informatie over het kindje is het belangrijkst: denk aan de naam, de geboortedatum, het gewicht en de lengte. Verder is er praktische informatie nodig, zoals het adres en de tijdstippen waarop de visite welkom is. Zijn er specifieke cadeauwensen? Ook dit kun je op het kaartje vermelden. Daarnaast wordt er vaak een mooie quote op een geboortekaartje gezet, om het persoonlijker te maken.

Persoonlijk geboortekaartje

Over het persoonlijke karakter gesproken: hier willen we graag mee afsluiten. Maak het kaartje op zo’n manier, dat het goed past bij het kindje en bij jou als ouder. Een uniek design kiezen en uitwerken helpt hierbij. Maar er is meer om aan te denken. Plaats bijvoorbeeld een foto op het kaartje. Of gebruik je lievelingskleuren. Zo ziet het geheel er prachtig uit!