Van een kantoorbaan naar de werken in de bakkerij

by Mariska

Een carrière move die ik niet echt zag aankomen als je het me een half jaar geleden zou hebben gevraagd. Van een kantoorbaan naar werken in de bakkerij. Vanaf dat ik op mijn 19e mijn eerste ‘grote mensen’ baan kreeg heb ik altijd op kantoor gezeten. Zo werkte ik van 2004 tot mei 2016 op de serviceafdeling van Boretti (wie kent het?!), daarna debiteurenbeheer en vervolgens het laatste verhaal, waardoor ik me gekwetst voelde. Maar nu werken in de bakkerij? Vertel..

Image by Sofia Iivarinen from Pixabay

Werken in de bakkerij?

Werken in de bakkerij is fysiek natuurlijk heel anders dan een kantoorbaan. Mensen om mij heen vroegen zich al af of het wel iets voor mij zou zijn omdat het toch wel een grote verandering is. Dat is het ook, maar toch wilde ik het proberen. Er zijn hele andere regels, het is fysiek veel zwaarder en je draait ploegendiensten. Iets wat ik dus nog nooit eerder had gedaan. En eerlijk? Ik vind het eigenlijk wel leuk! Wel heb ik nog elke keer spierpijn gehad nadat ik gewerkt had, maar dan hoef ik ook niet meer naar de sportschool ;) Zonder grap, het is een goede afwisseling. Ik werk natuurlijk thuis aan mijn blog en socials en dat is mentaal weer wat zwaarder. Voor mij absoluut niet zwaar omdat ik er van hou dit te doen, maar de afwisseling is nu gewoon goed.

Ik mis de kantoorbaan niet

De kantoorbaan mis ik niet. Werken in de bakkerij is heel anders en is niet zo gericht op mentaal bezig zijn met je werk. Natuurlijk moet je nadenken en dat soort dingen want alles is anders, maar op kantoor had ik veel meer last van prikkels. Om mij heen bellende collega’s, andere mensen die de hele tijd aan het praten waren en natuurlijk zelf mijn kop erbij houden. Elke dag vaste tijden om te werken, de vaste pauzes en dat soort dingen. Vooral de laatste tijd dat ik fulltime werkte had ik het idee dat ik alleen maar leefde om te werken en verder weinig tot niks kon plannen.

Flexibiliteit die ik voor ogen had

Met het werken in de bakkerij heb ik de flexibiliteit dat ik voor ogen had. Elke week op een bepaalde dag geef ik mijn beschikbaarheid door voor de week erop, krijg ik de dag ervoor een tijd met wanneer ik kan beginnen met werken. Dit gaat allemaal via WhatsApp wat het erg makkelijk maakt. Alles is snel na te lezen en je kunt snel handelen. Ook omdat ik zit met privé afspraken en events voor mijn blog bijvoorbeeld is het handig dat ik niet vast zit aan bepaalde tijden per week. Als ik bijvoorbeeld deze week op dinsdag niet kan voor een event, kan ik wellicht volgende week dinsdag gewoon werken. Wat ik daarbij ook erg fijn vind is dat ik elke week uitbetaald krijg. De een vindt dat natuurlijk niet fijn maar ik juist veel fijner :)

Lees ook:
Mijn week in foto’s #10 (Daim, BECCA, rijbewijs)
Hier haal ik mijn meeste inkomsten uit voor mijn blog (+ cijfers!)
Zó doe ik de boekhouding van mijn blog heel gemakkelijk

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?