Op onze nieuwsbrief abonneren

Van een kantoorbaan naar de werken in de bakkerij

werken in de bakkerij

Een carrière move die ik niet echt zag aankomen als je het me een half jaar geleden zou hebben gevraagd. Van een kantoorbaan naar werken in de bakkerij. Vanaf dat ik op mijn 19e mijn eerste ‘grote mensen’ baan kreeg heb ik altijd op kantoor gezeten. Zo werkte ik van 2004 tot mei 2016 op de serviceafdeling van Boretti (wie kent het?!), daarna debiteurenbeheer en vervolgens het laatste verhaal, waardoor ik me gekwetst voelde. Maar nu werken in de bakkerij? Vertel..

Image by Sofia Iivarinen from Pixabay

Werken in de bakkerij?

Werken in de bakkerij is fysiek natuurlijk heel anders dan een kantoorbaan. Mensen om mij heen vroegen zich al af of het wel iets voor mij zou zijn omdat het toch wel een grote verandering is. Dat is het ook, maar toch wilde ik het proberen. Er zijn hele andere regels, het is fysiek veel zwaarder en je draait ploegendiensten. Iets wat ik dus nog nooit eerder had gedaan. En eerlijk? Ik vind het eigenlijk wel leuk! Wel heb ik nog elke keer spierpijn gehad nadat ik gewerkt had, maar dan hoef ik ook niet meer naar de sportschool ­čśë Zonder grap, het is een goede afwisseling. Ik werk natuurlijk thuis aan mijn blog en socials en dat is mentaal weer wat zwaarder. Voor mij absoluut niet zwaar omdat ik er van hou dit te doen, maar de afwisseling is nu gewoon goed.

Ik mis de kantoorbaan niet

De kantoorbaan mis ik niet. Werken in de bakkerij is heel anders en is niet zo gericht op mentaal bezig zijn met je werk. Natuurlijk moet je nadenken en dat soort dingen want alles is anders, maar op kantoor had ik veel meer last van prikkels. Om mij heen bellende collega’s, andere mensen die de hele tijd aan het praten waren en natuurlijk zelf mijn kop erbij houden. Elke dag vaste tijden om te werken, de vaste pauzes en dat soort dingen. Vooral de laatste tijd dat ik fulltime werkte had ik het idee dat ik alleen maar leefde om te werken en verder weinig tot niks kon plannen.

Flexibiliteit die ik voor ogen had

Met het werken in de bakkerij heb ik de flexibiliteit dat ik voor ogen had. Elke week op een bepaalde dag geef ik mijn beschikbaarheid door voor de week erop, krijg ik de dag ervoor een tijd met wanneer ik kan beginnen met werken. Dit gaat allemaal via WhatsApp wat het erg makkelijk maakt. Alles is snel na te lezen en je kunt snel handelen. Ook omdat ik zit met privé afspraken en events voor mijn blog bijvoorbeeld is het handig dat ik niet vast zit aan bepaalde tijden per week. Als ik bijvoorbeeld deze week op dinsdag niet kan voor een event, kan ik wellicht volgende week dinsdag gewoon werken. Wat ik daarbij ook erg fijn vind is dat ik elke week uitbetaald krijg. De een vindt dat natuurlijk niet fijn maar ik juist veel fijner ­čÖé

Lees ook:
Mijn week in foto’s #10 (Daim, BECCA, rijbewijs)
Hier haal ik mijn meeste inkomsten uit voor mijn blog (+ cijfers!)
Zó doe ik de boekhouding van mijn blog heel gemakkelijk

close

13 Reacties

 1. 3 januari 2020 / 14:19

  Wauw dat klinkt eigenlijk heel erg relaxed, afgezien van het feit dat het ook gewoon hard werken is natuurlijk. Maar die flexibiliteit lijkt mij juist heerlijk. En zo kun jij je lekker op je eigen bedrijf focussen en het werk bij de bakker erbij doen wanneer het jou uitkomt. En als backup. Zo zou het eigenlijk altijd moeten zijn. Hihi! Waar ik wel benieuwd naar ben: ruikt het daar niet ongelofelijk lekker?? Versgebakken brood of koek of.. naja alles, vind ik altijd zo lekker ruiken!

  • Mariska
   Auteur
   4 januari 2020 / 10:08

   Hahaha, nee ze bakken daar geen brood. Wel gevulde koeken, appelflappen, tompouce bodems etc. En de ene keer ruikt het beter dan de andere keer haha

 2. 9 december 2019 / 12:37

  Dat is inderdaad heel wat anders! Wel makkelijk dat je per week je beschikbaarheid op kan geven, zodat je je wel nog helemaal kunt focussen op je blog en events.

 3. 5 december 2019 / 11:27

  Inderdaad een onverwachte switch, maar wel eentje die heel goed klinkt! Vind het helemaal geen gek idee om zo’n combi te maken. Waarom kan dat alleen met een kantoorbaan? Denk dat zo onder de mensen zijn en de voordelen van de flexibiliteit ook heel veel waard zijn.

 4. 5 december 2019 / 09:17

  Ik kan me er inderdaad wel een voorstelling bij maken dat dit werk mentaal gezien wat rustiger is. Maar ook dat het fysiek zwaar werk is! Wel leuk, zo iets totaal anders. Hopelijk blijf je het er naar je zin houden!

  • Mariska
   Auteur
   5 december 2019 / 11:05

   Elke keer eindig ik met spierpijn, maar ik ben zo’n fanatieke zwaardere baan ook helemaal niet gewend. Dus logisch dat ik spierpijn krijg natuurlijk, haha.

 5. 5 december 2019 / 08:21

  Wat een leuke branche om in te werken! Ik kan me voorstellen dat het totaal anders is dan je eerdere werk, maar zo te horen heb je het goed naar je zin. Veel succes en plezier bij deze nieuwe baan naast je onderneming! ­čÖé

  • Mariska
   Auteur
   5 december 2019 / 11:04

   Dankjewel! Ja het is heel anders en vooral inpakken van producten, maar dan hoef je niet zo na te denken als op kantoor ­čÖé

 6. 4 december 2019 / 19:09

  Fijn om te horen dat deze keuze je goed bevalt!

 7. 4 december 2019 / 16:20

  Wat leuk zeg, fijn dat het je tot nu toe goed bevalt. Hopen dat dat lekker zo blijft! ­čÖé

 8. 4 december 2019 / 15:10

  wat een overstap zeg, dat is inderdaad even wat anders, wel fijn dat je het naar je zin hebt. Flexibel is erg fijn inderdaad bij een baan, ik ben vanaf februari ook meer aan het werk en dat valt me soms wel zwaar, ik werk in de schoonmaak en ndan ben je altijd bezig. Soms ook weekenden en avonden tot 20u dus soms vraag ik me af waar mijn prive leven gebleven is haha

  • Mariska
   Auteur
   5 december 2019 / 11:04

   Haha, ja dat snap ik wel wat betreft je priv├ęleven, dat had ik toen ik fulltime werkte. En priv├ę is ook wel heel erg belangrijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.