Heerlijk ’s avonds genieten in je tuin met een tuinhaard

tuinhaard

Gelukkig komt de zomer er weer aan. Dat betekent dat je weer lekker lang buiten kunt zitten op het terras in je tuin. De schuifpui kan open en de drankjes mogen naar buiten. Je bent al een tijdje in de kookboeken op zoek naar leuke nieuwe hapjes en trendy tapas. Een heerlijke witte wijn erbij of een cocktail uit dat grappige cocktailboekje wat je van je vriendin hebt gekregen. Al eens nagedacht over een tuinhaard?

Je terras en de loungeset zijn er klaar voor. De verlichting heb je kortgeleden al aangepast en nu wil je er alleen nog voor zorgen dat je gasten het ’s avonds niet te koud krijgen. De meeste zomeravonden zijn natuurlijk wel aangenaam maar we zitten toch wel in Nederland! Daarom wil je toch absoluut zo’n stoere tuinhaard of vuurtafel kopen.

Cocoonen

Lekker met z’n allen bij elkaar om de tuinhaard heen, de deurbel afgesloten en elkaar mooie verhalen vertellen. Heerlijk toch? Knus en gezellig samen zijn en je even voor de rest van de wereld afsluiten. Dat kun je het beste doen om zo een fijne buitenhaard heen. Het geeft je een echt fijn gevoel zo om het vuur te zitten met elkaar.

Materiaal van een tuinhaard

Tuinhaarden zijn in allerlei materialen te koop. Metaal geeft die lekkere stoere look aan je tuin en om die reden vind je misschien dat verroeste staal erg mooi. Cortenstaal heet dat. Je begint het al een beetje voor je te zien. Een mooie lange bijzettafel van hetzelfde materiaal ernaast waar je lekker alle hapjes en drankjes op kunt zetten. Kunnen je vrienden zelf makkelijk alles pakken. Staal is ook een heel veilig materiaal. Net als beton, steen of gietijzer. Je gaat je snel verdiepen in de wereld van de buitenhaarden en je terras weer een heel andere uitstraling geven. Laatst hoorde je iemand die je tegenkwam in de buurtsuper vertellen over een grillplaat die je aan de tuinhaard kunt vastmaken, dat is helemaal een goed idee! Er zijn ook tuinhaarden met ingebouwde wijnkoeler en zelfs pizzastenen verkrijgbaar. Te veel om op te noemen en je gaat snel een kijkje nemen op het internet. Wat jou betreft kan de zomer beginnen!

Lees ook:
Je blog kantoor ordenen, 4 tips
Met mooi weer op een terras, zó geniet je NU van de zon!
Tuin update: lampjes in de tuin en de schutting staat

3 Reacties

  1. 25 mei 2020 / 10:21

    Ik vind dit zo gezellig staan, maar vind een vuurtje in de tuin eerlijk gezegd ook een beetje eng. Mijn vriend heeft z’n zinnen wel op een buitenhaard gezet, dus ik denk dat ik toch aan het idee moet gaan wennen haha. Hij had laatst ook iets handigs gekocht, dat is ook nog wel een tipje. Een soort blok dat je op de bbq kan aansteken dat dat ongeveer twee uur brandt. Hoef je verder niks aan te doen!
    Lees het laatste blogbericht van Sanne – 5 volwassendingen die ik nóg niet onder de knie hebMy Profile

  2. 24 mei 2020 / 13:18

    Oh ik wil dit ook zo graag in onze tuin gaan maken, ik kon vroeger al zo genieten van kampvuurtjes..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.