4 tips voor een heerlijk relax dagje

tips voor een heerlijk relax dagje

Heb je het de laatste tijd het erg druk gehad? Of ben je gewoon toe aan een dagje relaxen? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je tips voor een ultiem relax dagje zonder dat je je huis uit hoeft.

Kies de juiste outfit

Om echt tot rust te komen moet je de juiste outfit dragen. Draag bijvoorbeeld een nachthemd dames of pyjama dames. Zo heb je een goed begin gemaakt van je relaxdagje. Tegenwoordig heb je ook xxl hoodies te koop, waar je heerlijk in kunt wegkruipen. Een badjas dragen zorgt ook voor een ontspannen gevoel. Ga je de dag doorbrengen op de bank? Kies dan je favoriete dekentje uit.

Kies een ontspannen activiteit

Vandaag is jouw dag! Je gaat geen klusjes doen. Kies een activiteit uit om te doen, die ervoor zorgt dat je echt tot rust komt. Wat dat is, is voor iedereen anders. De een komt tot rust door een goed boek te lezen en de ander wil juist de hele dag bingewatchen. Bingewatchen kan voor een ander juist zorgen voor stress. Kies dus iets wat bij jou past. Sowieso zorgt bijna voor iedereen zelfverzorging voor meer rust. Dit komt onder andere doordat je hierdoor gefocust bent op een ding. Constant bezig zijn met meerdere dingen tegelijkertijd zorgt voor meer stress. Begin je dag daarom met het zorgen voor jezelf.

Zorg voor jezelf

Begin de dag met een uitgebreide douchebeurt. Heb je een bad? Dat is nog beter. Hier kan je helemaal tot rust komen. Begin eerst met jezelf te scheren. Vervolgens ga je jezelf scrubben en breng je een masker aan op je gezicht en in je haar. Daarna ga je jezelf wassen. Als je douche- of bad beurt helemaal over is, ga je jezelf insmeren met bodylotion. Hierdoor ben je helemaal fris en fruitig. Dit geeft je meteen een relaxter gevoel. 

Zet meldingen uit

Om volledig tot rust te komen is het belangrijk om zo min mogelijk gestoord te worden. Zet daarom het liefst je telefoon uit of je meldingen van je telefoon uit. Zo krijg je minder prikkels binnen. Juist deze prikkels zorgen voor meer stress. Vind je het lastig om niet met je telefoon bezig te zijn? Stel dan blokkades in op bepaalde apps. Zo kan je de apps niet gebruiken. Doe dit bijvoorbeeld op sociale media en nieuws apps. Deze apps zorgen namelijk ook voor veel prikkels.

Zorg daarnaast dat je lekkere snacks en drankjes in huis hebt. Vind je het niet erg om je huis uit te gaan? Boek dan een dagje naar de sauna. Hier kom je echt tot rust.