Ken jij deze 3 super time management tips al?

by Mariska

Time management tips die je gaan helpen! Als je veel werk moet doen, is het ook belangrijk om te weten hoe je dit het beste kunt uitvoeren. Dat klinkt misschien als een open deur, maar in de praktijk zien we dat veel mensen zouden willen dat zij meer grip op hun werk hadden. Je kunt namelijk snel afgeleid worden, het is lastig om realistische planningen te maken of je plant te weinig tijd in om eventuele onvoorziene omstandigheden op te vangen.

Genoeg reden dus om een keer een aantal belangrijke time management tips op een rijtje te zetten. Er zijn er nog heel veel meer dan die wij hier opsommen, dus mocht je meer willen weten dan is er altijd verdieping mogelijk. 

Maak een planning

Mensen die het idee hebben dat zij door de tijd worden ingehaald wanneer zij aan hun project werken, hebben vaak problemen met hun planning. Soms lijkt het namelijk dat je heel veel tijd hebt voor iets en dus is de kans groot dat je inefficiënt gaat werken. Zorg er daarom voor dat je meteen een planning maakt. In deze planning verdeel je je taak in kleinere taken waardoor je totale taak behapbaar wordt. Zorg er ook voor dat je voldoende rustmomenten in je planning inbouwt.

Even niets doen is namelijk vaak veel productiever dan eindeloos doorwerken. De kans is groot dat je dan fouten gaat maken en dat kost alleen maar meer tijd. Zorg er ook voor dat je taken kunt afstrepen van je planning. Dat geeft je het gevoel dat je goed bezig bent en dat motiveert om door te gaan. 

Laat je niet afleiden 

Een van de oorzaken waarom mensen vaak niet in staat zijn om opdrachten op tijd af te maken, is omdat zij te veel afleiding hebben. Met stip op nummer een op het lijstje van de grootste afleidingen staat social media. Niets leidt zoveel af als een binnenkomend appje, een berichtje via Instagram of een nieuwe post op Twitter. Zorg er daarom voor dat je hier niet door afgeleid wordt. Dat kun je doen door simpelweg je telefoon weg te leggen. Lukt dit niet, dan kun je ook apps installeren op je telefoon en computer waarmee je alle vormen van afleiding kunt blokkeren gedurende een bepaalde periode. 

Volg een cursus

De beste manier om je eigen gewoontes te doorbreken, is door er aan te gaan werken met een externe specialist. Volg daarom een training time management omdat je dan gericht kunt werken aan je vragen. De specialist kan jou hierbij helpen en reflecteren op wat jij doet. Daardoor is het al veel mensen gelukt om gedragspatronen te doorbreken. Je zult zien dat je na een goede training in staat bent om veel productiever te werken. Ben jij enthousiast geworden? Bekijk dan de mogelijkheden eens en geef je vandaag nog op voor zo’n leerzame training.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?