Tip: automatisch de beste Google Ads op je blog

tip: automatisch de beste google ads op je blog

Ik zou ik niet zijn als ik gek ben op dit soort handige dingen, automatisch de beste Google Ads op je blog! Iedereen kent zo ondertussen Google Adsense wel, denk ik. Een handige tool waarmee je verschillende soorten advertenties kunt maken en snel op je blog kunt zetten. Je kunt zo kiezen uit grote sidebar advertenties, responsive advertenties (passen zich automatisch aan aan de ruimte) en andere banners. Ik ben erachter gekomen dat sinds kort Google Adsense een super vette nieuwe functie heeft! Nouja, ik vind het supervet en ook superhandig. Het is zeker iets voor jou als je er niet teveel mee bezig wilt zijn, makkelijk advertenties wilt plaatsen en niet hoeft na te denken. Dit is natuurlijk ook weer iets wat ik maar al te graag deel op mijn blog!

Foto: Shutterstock

Automatisch de beste Google Ads op je blog

automatisch de beste google ads op je blog

Bovenstaand zie je een plaatje met daarop een voorbeeld van mijn Google Adsense dashboard. Je ziet geen gegevens van mij, maar wel bijvoorbeeld de melding bovenin dat ik er geen gebruik van kan maken omdat ik bijvoorbeeld ads draai via een mediabureau. Uiteindelijk blijkt het dus wel gewoon te werken, maar dat terzijde. Waar ga je naartoe om dit in te schakelen? Mijn advertenties => content => advertenties op paginaniveau. Als je daarheen gaat zie je bovenstaand dashboard.

Je hebt de keuze uit verschillende mogelijkheden, waaronder ook het weergeven van bepaalde advertenties op mobiele telefoons. Die hoef je niet perse in te schakelen, maar zou handig kunnen zijn. Waar het om gaat is het bovenste gedeelte uit het rijtje.

Quickstart advertenties: De snelste manier om advertenties op uw site te plaatsen. Geef in een handomdraai display-advertenties weer voor zowel desktop als mobiel.

Als je deze schakel aanzet en de code in je head zet, dan zoekt Google op jouw blog dus automatisch de beste plekken om de advertenties te laten zien. Op die manier hoef jij je er niet meer mee bezig te houden en wordt dit allemaal voor je gedaan. Google Adsense kijkt daarbij naar de beste plekken en de advertenties die het meeste zouden kunnen opbrengen. De advertenties kunnen worden geplaatst bovenin je blog, in de footer onderin, in de sidebar, in de artikelen en op de homepage. Echt alles dus! En goed nieuws; alles is ook geschikt voor de mobiele telefoons en de tablets.

Lees ook:
WordPress plugin tip: AMP – accelerated mobile pages
3 manieren om geld te verdienen met bloggen, welke past bij jou?
Van die discussies over bloggen die altijd blijven
IFTTT.com – automatisch artikelen delen en meer!

Gaan jullie Google Quickstart advertenties gebruiken voor de beste Google ads op je blog?
Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook