Tag: ik als blogger tag

make-up studio nagellak

Deze ‘ik als blogger tag’ kwam ik tegen bij VeraCamilla en het leek mij erg leuk om deze tag in te vullen. Sowieso vind ik tags altijd best wel leuk 🙂 Het is dus mijn beurt om antwoord te geven op deze volgende vragen. Wie deze tag heeft bedacht kan ik helaas niet terugvinden, maar als je dit weet, laat het dan achter in de reacties. De ‘ik als blogger tag’, komt ‘ie!

Ik als blogger tag

WAAR HAAL JIJ JE INSPIRATIE VANDAAN?
Soms heb ik totaal geen inspiratie en soms krijg ik echt achter elkaar heel veel ideeën. Geen pijl op te trekken. Veel inspiratie haal ik wel uit het lezen van andere blogs, als ik er zo bij nadenk. Ik volg best wel veel blogs via Bloglogin, Facebook en Twitter dus er is altijd wel iets waarvan je dan denkt ‘ja, daar kan ik ook iets mee doen!’. Eerder gebruikte ik een notitieboekje, maar omdat ik zo vergeetachtig ben vergeet ik vaak ook weer dat ik dat boekje überhaupt heb, haha.

WAT EET OF DRINK JE TIJDENS HET BLOGGEN?
Eten doe ik bijna nooit als ik bezig ben aan mijn blog. Wat ik wel heerlijk vind is een lekker koud blikje Red Bull als ik bezig ben. Als ik dat niet drink (kan je ook niet altijd doen), dan drink ik thee en soms water. Als ik elke dag zoveel Red Bull zou drinken dan zou ik nu nog meer een tonnetje zijn dan dat ik al ben.

ALS JIJ EEN JAAROVERZICHT VOOR JE BLOG MAAKT, WANNEER BEGIN JE DAAR DAN MEE?
Dit heb ik wel een paar keer gedaan, maar eigenlijk begin ik altijd op het laatste moment. Vind het wel leuk om te zien bij anderen maar heb altijd het idee dat mijn jaaroverzichten niet zo heel erg boeiend zijn.

WAT IS HET MEEST WAARDEVOLLE DAT JE ALS BLOGGER GELEERD HEBT?
Ik denk sowieso dat je je niet anders voor moet doen dan dat je bent. Heel belangrijk! Je kunt wel heel leuk op Instagram foto’s zetten van hoe jouw leven niet is of dat ik bijvoorbeeld ineens over kleine kinderen ga schrijven, maar dat werkt niet. Wees jezelf. En vooral ook als je elkaar ontmoet, lezers of andere bloggers. Een toneelstukje opvoeren vind ik zo stom, maar zie het helaas wel vaak. Doe gewoon lekker normaal. Oh, en je eigen waarde inschatten als blogger. Er zijn teveel bedrijven die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten en jij bent veel meer waard. Geloof me. Jij voor een telefoonhoesje een bedrijf eeuwige reclame geven op je blog? No F. Way.

WAT IS VOOR JOU HET BESTE MOMENT OM TE BLOGGEN?
Eigenlijk doe ik dit altijd als ik vrij ben van mijn werk. Dat is dus op woensdag, in het weekend en in de avond. Nu ben ik een week vrij geweest en ik merk dat ik het heerlijk vind om in de ochtend al te beginnen. Ook merk ik des te meer dat ik zo graag fulltime voor mijn blog zou willen gaan werken en niet voor een baas. Dat is me heel erg duidelijk geworden afgelopen week, maar helaas kan ik er niet van leven. Anders had ik het allang gedaan 🙂

bdellium tools lip crayon lil red

WAT ZOU JE WILLEN BEREIKEN ALS BLOGGER?
Dat is heel simpel; ik zou er meer inkomen uit willen halen waar ik uiteindelijk van kan leven. Niet dat ik blog om alleen geld te verdienen, ook natuurlijk omdat ik het heel erg leuk vind. De wereld vind ik ook heel interessant en vooral achter de schermen van blogs en bedrijven vind ik leuk. Gewoon om te zien hoe het eraan toe gaat en het helpen van andere bloggers. Maargoed, meer inkomen halen uit iets wat je grootste hobby is? Ja, dat is en blijft een droom denk ik

VOEL JIJ JE VAAK ONZEKER NA HET PUBLICEREN VAN EEN ARTIKEL?
Dat valt op zich wel mee vind ik. Als het om persoonlijke dingen gaat soms wel, maar over het algemeen niet echt. Heel soms misschien over de foto’s die ik heb gemaakt. Als ik ze dan nabewerkt heb ben ik tevreden, maar als ze eenmaal in het artikel staan zie ik dingen die ik niet zo mooi vind. Al stap ik daar wel snel weer overheen.

HEB JIJ VEEL CONTACT MET COLLEGA BLOGGERS?
Niet superveel, maar er zijn wel een aantal bloggers die ik spreek via Whatsapp bijvoorbeeld. Vind het vooral leuk om ideeën en tips uit te wisselen of om anderen te helpen.

WAT VOOR MUZIEK/PROGRAMMA STAAT ER AAN TIJDENS HET BLOGGEN?
Als ik op de bank zit zoals nu dan heb ik de tv aanstaan en kijk ik tussendoor een beetje tv. Niet dat ik alles volg, maar je hoort toch wel wat ze zeggen. Als ik aan mijn bureau in mijn slaapkamer zit staat de tv achter me aan of draai ik muziek. Gewoon een radiozender via internet.

catrice rock couture mascara

OP WELKE DAG ONTSTAAN DE MEESTE ARTIKELEN?
Dat durf ik niet te zeggen en is ook weer geen pijl op te trekken bij mij.

OP WELK ARTIKEL OP JE BLOG BEN JE HET MEEST TROTS?
Hm, ik heb niet een bepaald artikel waar ik echt heel erg trots op ben. Eigenlijk ben ik trots op een artikel als ik de foto’s heel erg mooi vind en ik daar ook complimentjes over krijg. Dan weet je toch dat je iets goed hebt gedaan 🙂 Dat geeft me altijd wel een heel goed gevoel.

WAAROM ZOU IEMAND EEN BLOG MOETEN BEGINNEN VOLGENS JOU?
Het is leuk om te doen en je kunt er ook iets mee opbouwen. Maar zeker als je creatief aangelegd bent is het erg leuk om te doen. Het fotograferen van producten, de nabewerking, het proberen van producten en het schrijven van artikelen. Heel veelzijdig en superleuk om te doen. Ook ontmoet je nieuwe mensen en andere bloggers wat erg leuk is.

Lees ook:
5x afknappers op een blog, mijn mening!
5 dingen op een blog die ik niet leuk vind
De mooiste complimenten die ik kreeg over mezelf en mijn blog
Tag: Mijn blog content tag

11 Reacties

 1. Britt
  13 maart 2017 / 15:39

  Leuke tag! Dit is er nu echt één waarvan ik denk van: ja, hier leer ik degene erachter echt kennen. Leuk hoe je hem hebt ingevuld!

 2. Dana
  13 maart 2017 / 01:47

  Leuke tag! Ik ga hem overnemen, ben benieuwd tot hoeverre we dezelfde antwoorden hebben 🙂

 3. Priscilla
  12 maart 2017 / 20:13

  Wat grappig dat je tv kan kijken tijdens ‘t bloggen. Ik kan me maar focussen op 1 ding tegelijk dus als de tv aanstaat tijdens ‘t schrijven van krijg ik helemaal niks van de tv mee omdat ik zo gefocust ben op m’n laptop. Ik blog juist ‘t liefst in stilte of met een muziekje op de achtergrond (al hoor ik die dan ook de helft van de tijd niet).

  Leuke tag dit!
  Lees het laatste blogbericht van Priscilla – Opgemaakte verzorgingsproducten van maart 2017My Profile

 4. 12 maart 2017 / 14:15

  Leuk om je antwoorden op deze tag te lezen en je zo weer een beetje beter te leren kennen. Ik vind ook dat je altijd jezelf moet zijn en blijven. Ja jammer dat je werk maken van bloggen zo moeilijk is maar wie weet, je doet het toch heel goed hoor! Oftewel ‘wat in het vat zit, verzuurt niet’!

 5. 12 maart 2017 / 11:55

  Zou inderdaad tof zijn als je er ooit je werk van zou kunnen maken! Ik heb die ambitie zelf niet, maar een beetje bijverdienen ermee is absoluut niet verkeerd 🙂

 6. 12 maart 2017 / 11:46

  Super leuke tag. Ik vind het ook erg gaaf om te lezen over je dromen als blogger, hopelijk gaan we nog heel veel van je horen <3

 7. 12 maart 2017 / 09:25

  Wat een leuke TAG is dit! Leuk om je antwoorden te lezen 🙂 Mijn blog als mijn baan zou ik ook wel willen.. hihi.

  • Mariska
   Auteur
   12 maart 2017 / 11:13

   Dat lijkt me dus echt zo leuk om te hebben en je kunt ook wel een beetje je eigen tijd indelen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.