4 x waarom het slim is om supplementen te slikken

supplementen slikken goed voor immuunsysteem

Meer en meer mensen kiezen ervoor; het slikken van supplementen. Dit doen sommige mensen niet uit luxe, maar vooral om te profiteren van de nodige gezondheidsvoordelen. Er zijn volgens experts vier goede redenen waarom óók jij supplementen zou moeten slikken.

Het is belangrijk om te weten dat er meerdere soorten supplementen bestaan. Zo is het voor krachtsporters mogelijk om speciale supplementen te slikken, waarmee de opbouw van spieren gestimuleerd wordt. Je kunt echter ook voor prebiotica kiezen. In dit artikel ligt de focus met name op de prebiotica. Met deze supplementen geniet je namelijk van vier zwaarwegende gezondheidsvoordelen.

#1 Je geniet van een betere gezondheid van je darmen

Prebiotica zijn voedingsvezels die de zuurgraad in de darmen verbeteren. Wanneer de zuurgraad in de darmen perfect is, geniet je van een betere darmgezondheid. Dit komt ook doordat de voedingsvezels voorkomen dat slechte bacteriën de kans krijgen om zich in de darmen te nestelen. Je algehele darmflora is én blijft hierdoor in een veel betere conditie.

#2 Beter immuunsysteem

Door prebiotica supplementen te slikken, geniet je ook van een beter immuunsysteem. Dit gaat hand in hand met bovengenoemd voordeel. Als het gehele maag- en darmstelsel optimaal functioneert, komt dit je algehele immuunsysteem ten goede. Daarbovenop komt dat de prebiotica voor een gezonde darmslijmvlies zorgt.

#3 Verkleint risico’s op ziektes en aandoeningen

Door prebiotica te slikken, verklein je ook het risico op ziektes en aandoeningen. Het vermoeden is dat prebiotica onder meer het risico op een allergie verlaagt, maar ook het risico op bijvoorbeeld dikkedarmkanker.

Ook op andere gebieden brengt prebiotica een lager risiconiveau met zich mee. Zo loop je minder risico op het krijgen van een allergie, evenals op het krijgen van suikerziekte.

Let wel op: deze gezondheidsvoordelen zijn nog niet voor 100% bewezen. Wel heeft het er alle schijn van dat prebiotica bepaalde ziektes en aandoeningen op voorhand al efficiënt tegengaat.

#4 Kleiner risico op overgewicht

Ervaar je op dit moment veel stress? Of eet je ongezond? Of heb je last van een onderliggende aandoening? Dergelijke zaken kunnen de oorzaak van overgewicht zijn. Door regelmatig prebiotica supplementen te slikken, loop je een kleinere kans op overgewicht. Dit stelt je in staat om gezond te blijven en om je gewenste leven te kunnen leven. Zodra je overgewicht hebt, zorgt dit immers voor een (flinke) beperking in je leven.

Al met al brengt prebiotica de nodige voordelen met zich mee. Daarbovenop komt ook nog dat je uit heel veel soorten prebiotica supplementen kunt slikken. Bekijk de verschillende supplementen op je gemakje en probeer de supplementen eens uit. Niet geschoten is altijd mis.

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook