Oral B Pro 700 Cross Action

Oral B Pro 700 Cross Action

Wellicht een wat andere review dan dat je van me gewend bent, maar ik heb deze Oral B Pro 700 Cross Action elektrische tandenborstel al een tijdje in huis en natuurlijk getest. Ik kreeg namelijk de vraag of ik deze elektrische tandenborstel wilde testen. Hartstikke leuk! Daarbij kwam het ook op het goed moment, aangezien ik op zoek was naar een vervanger voor mijn huidige elektrische tandenborstel. Wat me opviel aan deze nieuwe is dat er een rond borsteltje opzit terwijl er op mijn huidige gewoon een ‘normale’ vorm borstel op zit. Tijd om te testen!

Met de Oral-B Pro 700 Cross Action poets je je tanden veel schoner dan met een handtandenborstel. Deze elektrische tandenborstel beschikt over 3D-poetstechnologie; door de combinatie van een pulserende en roterende beweging van de borstel wordt tandplak losgemaakt en tegelijkertijd weggepoetst. Daarnaast zijn de borstelharen kruislings geplaatst voor een goede reiniging tussen de tanden. Volledig opgeladen heeft de Oral-B Pro 700 Cross Action een gebruiksduur van 28 minuten. Als je je tanden 2 keer per dag 2 minuten poetst, hoef je de tandenborstel dus maar 1 keer in de week op te laden.

Oral B Pro 700 Cross Action

Oral B Pro 700 Cross Action

Dit is hoe de tandenborstel in mijn hand ligt. Dat vind ik op zich niet iets vreemds, het is een normaal formaat en je kunt ook makkelijk bij het knopje om hem aan en uit te doen. Verder zie je aan de onderzijde een icoontje van een stekkertje. Daaraan kun je zien als hij op de oplader staat of hij goed genoeg is opgeladen. Hij zal ook gaan knipperen als je hem op de oplader neerzet.

Oral B Pro 700 Cross Action
Oral B Pro 700 Cross Action

Hier zie je precies hoe het oplaadstation eruit ziet van de Oral B Cross Action Pro 700. Ik denk dat dit soort oplaadpunten vrijwel altijd hetzelfde zullen zijn bij elektrische tandenborstels. Als hij helemaal leeg is kan het tot 22 uur duren voor de accu volledig is opgeladen. Dat is misschien wel een puntje om rekening mee te houden. Als hij vervolgens helemaal vol is, dan gaat hij ongeveer 7 dagen mee. Daarmee hebben ze rekening gehouden dat je je tanden 2 keer per dag poetst voor 2 minuten. Zelf zet ik hem iedere avond terug op de oplader dus ik heb nooit een lege batterij ;)

Oral B Pro 700 Cross Action

De Oral B Pro 700 Cross Action heeft ook een handige ingebouwde timer. Na 30 seconden gaat hij namelijk eventjes in korte periodes stoppen met trillen. Dat doet hij een aantal keer tot de 2 minuten voorbij zijn. Als de 2 minuten voorbij zijn dan zal hij wat langer het trillen onderbreken zodat je precies weet dat je 2 minuten bezig bent geweest. Dat is namelijk ook de aangeraden poetstijd, dus zorg dat je in die 2 minuten alle hoekjes hebt gehad en overal bent geweest ;)

Conclusie, info en verkrijgbaarheid

Zelf merk ik dat ik deze ronde borstel veel fijner vind dan de ‘normale’ vorm van een tandenborstel. Ik kom ook echt goed bij alle plekken op mijn gebit en dat is natuurlijk heel belangrijk. Ook merk ik dat mijn gebit hierdoor veel schoner is geworden. Het trillen van de tandenborstel is niet storend, maar op zich is het geluid dat hij maakt wel redelijk hard. Niet dat hij mij echt stoort maar ik snap wel dat er tandenborstels zullen zijn die minder geluid maken. Zelf ben ik niet tegen dingen aangelopen die ik vervelend vind. Ook een pluspunt is dat het handvat bestendig is tegen water. Eigenlijk zou je denken dat dit logisch is, maar ik vertel het er toch maar bij. In de handleiding staat dit omschreven en er staat bij dat hij dus geschikt is voor gebruik in de badkamer. Of hij daadwerkelijk bijvoorbeeld onder de douche kan.. ik denk het wel, maar zelf heb ik dit niet geprobeerd.

Deze Oral B Pro 700 Cross Action is onder andere verkrijgbaar bij Coolblue voor €51,94.

Lees ook:
Canon g7x
Closeup filters voor spiegelreflex camera
iPhone 8 plus review
Samsung Galaxy J7 review

* Dit/deze product(en) heb ik ontvangen van een bedrijf/merk
Geverifieerd door MonsterInsights