Wat maakt een blog precies uniek?

wat maakt een blog uniek

Ik heb al zoveel blogtips geschreven en daar kun je mee doen wat je wilt, maar wat maakt een blog uniek? Het leek me leuk eens een artikel te schrijven over punten waarvan ik denk en vind dat het een blog uniek maakt. Je hoeft echt niet net als sommige YouTubers gekke dingen aan de hand te halen als op een rijdende trein springen, Area51 te bezoeken of mensen op een bizarre manier te pranken. Als jij wilt weten wat een blog uniek maakt lees dan even mee :)

Foto: Shutterstock/Pixel-Shot

Het gezicht achter de blog

Zelf vind ik het altijd leuk om te weten wie de persoon achter de blog is. Na het lezen van een enkel artikel denk ik niet dat je weet wie de persoon is. Ik merk eigenlijk altijd na het lezen van een aantal artikelen of de persoon bij mij past en of ik een soort van klik voel. Zo volg ik Shirley van Mommyhood terwijl ik zelf niets met kinderen heb, maar gewoon haar (persoonlijke) verhalen erg leuk vind. De foto’s, de verhalen en de klik vind ik het belangrijkste. Niet dat ik perse helemaal op één lijn hoef te liggen met diegene, helemaal niet. Ik vind het dan ook leuk om altijd een foto te zien in de sidebar van de blogger en lees ook vaak de ‘over de blog’ of ‘over de persoon’ pagina. Gewoon om te kijken wat diegene doet in het dagelijkse leven en de blogger beter te leren kennen.

Neem bijvoorbeeld Romy van vakervrolijk.nl. Zelf ben ik niet zo van al die kleuren en vind ik ook zeker niet elk artikel interessant om te lezen. Maar de schrijfstijl, de blog in het geheel qua vormgeving en de vrolijke verhalen van Romy trekken mijn aandacht. Ook zo’n blog die ik al een hele tijd volg en ook bijna alle blogartikelen van heb gelezen.

Persoonlijke verhalen

Wat in mijn ogen een blog uniek maakt is de persoonlijke verhalen die gedeeld worden. Ieder persoon heeft een ander leven en andere dagelijkse bezigheden. Geen persoon is hetzelfde en deelt weer andere dingen dan de ander. Ik vind het altijd erg leuk als ik een persoonlijk artikel lees en dan herkenning voel. Zo heb ik aangegeven dat ik voor een paar uur in de week vrijwilliger in de zorg word. Ik hoop dat ik op die manier anderen weer kan inspireren om dit ook te doen (of er in ieder geval over na te denken). Ook wil ik mijn verhalen graag gaan delen op den duur. Want hoe ervaar ik het als blogger, met een flexibele baan en een paar uur vrijwilliger zijn? Door daar over te schrijven hoop ik niet alleen mensen over de streep te trekken ook vrijwilliger te worden, maar ook hoop ik dat ik mijn volgers een klik met mij voelen.

Het is altijd goed om te kijken wat je wel en niet deelt in verband met privacy. Zo heb ik wel gedeeld dat de gezondheid van mijn vader niet goed is maar ga ik er niet erg diep op in. Dat wil ik graag zo houden. Hier is privacy erg in het spel en wil ik niemand ‘voor schut’ zetten. Er lezen meer bekenden mee dan je denkt.

Kortom..

Ik denk dat wat een blog uniek maakt de persoonlijke touch is. Persoonlijke verhalen, herkenning en de schrijfstijl. Ook vind ik persoonlijk de vormgeving ook wel belangrijk en de foto’s. Dat is natuurlijk weer een ander verhaal :)

Wat vind jij dat een blog uniek maakt?

Lees ook:
Hoe ik mijn rust vind de komende periode
Zó doe ik de boekhouding van mijn blog heel gemakkelijk
Pickwick Tea Topics #8 (vrijwilliger en vertrouwen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *